Pippina har fått mat

För några veckor sedan köpte jag en fågelmatarställning. Maken satte upp den och jag har väntat på kallare väder. Jag vill inte mata fåglarna när det nästan är sommarvarmt. Men nu har det varit kallt några dagar. Idag fyllde vi alla små mathus m.m. Hoppas nu fåglarna hittar hit.

Bubben har börjat vänja sig med assistenten. De leker och slappar i soffan. Jag vet bara inte vad jag ska göra under tiden. Jag är inte van vid att ha egentid när bubben är hemma…. Har liksom inte någon hobby…. Jag får träna på att inte vara med bubben…. Svårt att vänja sig av med efter 11 år.

Idag har jag träffat en kompis och fikat på Kungsmässan. Kul att prata lite. Bubben är på kortids och vi har en lugn helg. LSS-handläggaren ringde när vi fikade och jag fick söka om dygnen vi har på kortids. Det räckte med ett samtal per telefon. Jag hoppas vi får behålla det vi har. Förra gången vi kortidsdygn hade vi 47 h assistans. Men nu har vi 63 h i veckan… Besluten tas av olika personer och vid olika tidpunkter, men är beroende av varandra…. Jag frågade handläggaren från kommunen(som håller i kortidsdygnen) om man inte kunde träffa alla berörda så att man kan få ett sammarbetande beslut. Alltså att FK, kommunen och andra personer som har med bubben att göra träffas tillsammans med oss föräldrar och kommer fram till ett gemensamt beslut hur han bäst får hjälp. Inte att kommunen och FK bara flyttar dygn och timmar mellan dem och timmarna liksom slarvas bort. Det kunde man!!!!!! Varför har ingen talat om det???? Så nästa gång FK vill att assistansbeslutet ska sökas om så ska jag ringa LSS-handläggaren och så sammankallar hon ett sådant möte. Det ska bli spännande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>