F*ck FK

Jag blir så ledsen. Förra året började vi ansöka om assistanstimmar för bubben. Vi kände att det var ohållbart att springa efter honom hela dygnet och sedan jobba på normala jobb. Och däremellan ha ett fungerande hem och socialt liv. Kommunen var bra och gav oss 46 timmar per vecka. MEn när det går över 20 timmar ska försäkringskassan ta över. Så de var hemma hos oss och vi hade jurist med oss från vårt assistansföretag. Vi sa samma saker som vi hade sagt till kommunen och de sänkte det till 34 timmar per vecka! Självklart överklagade vi. Vi skulle ha fått beslutet v. 4-5 och idag vecka 13 kom det….. De hade höjt det till 36 timmar…. Jag är INTE nöjd. De hänvisar till föräldraansvaret som för en normal 8,5 åring. Vi får inget för nätterna eftersom de hänvisar till detta föräldraansvar. MEN en normal 8 åring utsätter sig inte för fara. Tänk om vi skulle släppa bubben fri utan tillsyn på natten…. Då skulle det garanterat bli väldigt blött då han skulle hälla vatten lite här och var. Han skulle hälla ut allt han kunde hälla ut och det skulle kunna börja brinna då han har börjat sätta på plattorna och dessutom skulle han säkert ramla och bryta sig…. Det kanske alla 8-åringar skulle göra, eller inte….. Om han nu sover som en normal 8 åring så kan vi ju ta bort alla haspar och lås från dörrar som vi har satt upp och ta bort alla grindar. Vi skulle ju inte behöva hålla reda på om han sov eller inte. Och vi skulle inte behöva ge honom två olika sömnmediciner….

Efter att detta var åtgärdat så skulle FK kunna vara hemma hos oss en vecka och leva vårt liv. De hade varit jättevälkomna.

Tänk om de faktiskt tittade på hur mycket vi faktiskt gör och inte försökte trötta ut oss med dåliga beslut så att vi inte orkar överklaga mer….

looking

Men va inte oroliga…. Jag kommer inte ge mig!

En reaktion på ”F*ck FK

  1. Det är hemskt att det ska behöva vara så..En 8 åring klarar sig bra själv. Och hittar inte på sånt som våra barn kan få för sig att göra. Be dom komma hem och ta ett par natt skift innan dom börjar jobba sina dagpass, se hur utvilade dom är :) Stor kram Malin. Det är tungt när ingen lyssnar och man inte får hjälp!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>