Månadsarkiv: maj 2016

Klantigt

I måndags var det jättevarmt fram till ca 15:30. Då brakade himlen lös. Det blixtrade, dundrade, regnade och haglade. Jag fick sitta kvar i bilen när jag skulle hämta Axel. Haglen var ganska stora.

I onsdags var Axel och jag och träffade experter från Lund, och Axels vanliga sjukgymnast och läkare. Roliga leksaker från komikapp fanns i väntrummet. Axel var lite undrande eftersom vi var på hab i Varberg. Men när han såg sin läkare fick han en spontankram sedan tittade de snabbt på skoliosen och bedömde att det inte var någon fara ännu.

Jag åkte och lämnade honom i skolan och sedan åkte jag hem och städade hos pippisarna. De fick en ny slqgs godispimme med ägg på. Först stod alla fyra och stirrade på det stora gula farliga. Sedan slogs de om att äta på den.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet för APT. Det var en social APT. Vi spelade äventyrsgolf på Stensjö Center. Jag lyckades felbedöma när jag skulle kliva ner från en bana och kände att knät vek sig. Då slängde jag mig i gruset istället. Skrapade upp mina händer. Men knät tror jag klarade sig ganska OK. Jag har ont och det ör inte stabilt. Jag har dåliga knän. Det andra knät har jag opererat efter att främre korsbandet slets av vid studentlekar. Så idag har jag försökt att inte belasta det. Men ondast gjorde det när jag vände på mig utan att tänka efter i sängen.


På jobbet har treorna avslutqt sitt filmprojekt som de har haft i bilden.

Och jag har fått en spännande låda från testagram. Allt kändes användbart förutom avsminkningsservetter…. Jag sminkar mig väldigt sällan.

Den känslan

Den känslan jag känner var fjärde fredag då jag skickar Axel med taxin med kortidsväskan är lättnad. Vi vuxna här hemma får en chans att andas och ha en lugn helg. Speciellt nu när vi inte har haft assistans på ca 1 år. Det känns också hemskt att känna lättnad av att inte ha sin son hos sig över helgen. Men samtidigt får han en helg med kompisar och vvuxna runt honom som hittar på roliga saker.

När vi hade haft vår dunderförkylning var Axel förvirrad. Först åkte vi till Danmark med farmor, farfar och kusinerna. Sedan blev alla sjuka och var hemma. Det blev jättevarmt ute och vi var vid husvagnen. Så när han fick åka till skolan ca 2 veckor efter så blev han jätteglad när han såg alla fröknar. Han kramade dem och mig jättelänge. Jag tänkte mycket på det efteråt. Han frågar alltid när han får träffa alla i skolan igen. Jag tror att han var rädd att det hade blivit sommarlov. Han träffar bara kompisar i skolan och på kortids. Och en snart tonåring behöver sina kompisar. Så han behöver dessa avbrott från oss ochh få busa med kompisar.


Annars så har vi inte hittat någon assistent till Axel ännu. Det är tydligen svårt i hela landet med just sådana yrken. Det finns väl kanske andra jobb som är mer lockande och som betalar sig mer.

Djävulsk förkylning

Axel blev ju sjuk på väg ner till Danmark. Och efter detta har han smittat oss. I fredags var jag med Axel på VC. Röd i båda öronen och pip i lungorna. Halsen gick inte att undersöka. Inget stick i fingret behövdes. Axel fick Kåvepenin(blä) och Molipect. Han tar detta duktigt och ryser efteråt. Jag var riktigt dålig i måndags och i torsdag började maken och på fredagen var han riktigt krasslig.

Även om vi var krassliga så åkte vi till husvagen på lördagen. Det går ju att vara där och hosta lika bra som hemma. Och  vi ville verkligen njuta av denna försommaren. Vädret har varit underbart. Men vi har mest suttit i husvagen eller i förtältet. Axel blev riktigt slö på lördag eftermiddag. Han är väldigt svår att få i mat när han inte vill ha det. Han låg bara och stirrade in i väggen. Då blev vi oroliga. Till slut lyckades maken få i honom yoghurt. Han piggnade till och vi blev gladare. Vi grillade och maken åt lite. Axel åt lite yoghurt. Grannarna började spela boule. Axel och vi gick dit och var publik. Vi hoppades att Axel skulle piggna till av bouletittande. Maken lurade i honom mer yoghurt där.

Inatt sov vi ganska gott. Arbetsfördelningen är: mamma kommer med äckelmedicin och pappa kommer med mat och vätska. Maken åkte till akuten och blev hänvisad till en öppen vårdcentral. Diagnosen blev en liten lunginflamation. Så nu äter även han Kåvepenin. När han kom tillbaka åkte vi hem och då maken i Axel lite lasagne, smothie och festis. Så i eftermiddag kom vändningen. Räven bakom örat och en piggare Axel är tillbaka….. På tisdag hoppas vi att han kan komma tillbaka till skolan och busa.

Jag själv känner mig bättre. Hostar som en galning och snyter mig…. Jag åker till jobbet imorgon i alla fall.


Synd att inte kunnat njuta av det fina vädret fullt ut. Hoppas detta inte var allt denna sommaren bjöd på.

Efterlängtad utlandsresa

I förra veckan kom torsdagen då vi skulle åka till Danmark med makens föräldrar och syster med familj. Axel hostade lite på onsdagen. Men vi åkte ändå. Natten mellan torsdag och fredag kom febern. Men han gav inte upp. Med alvedon och ipren höll vi honom i lagom nivå. Alla roligheter fick han göra i sin takt. Bäst tycker han ju är att vi umgås allihopa. Så trots dunderförkylning gick allt bra. Men jag var hemma i måndags för då blev jag sjuk. Och Axel har vqrit hemma måndag-onsdag denna vecka.

Men här kommer lite bilder:


Det är ett superställe. Vi hade i princip poolen, gympasalen och bollhavet för oss själva.

Det är det bästa Darrmark som kusinen sa.