Månadsarkiv: mars 2016

Massa gjort

I tisdags var vi hos tandläkaren med Axel. Han var jätteduktig. Men det kan ju bero på att han är en arm kort… Vi fick beröm för hur vi borstar hans tänder och att han inte verkar äta godis…. Tänk om de bara visste…. Han har nog ärvt mina ståltänder. Jag har aldrig haft ett hål. Vi har fått parkeringstillstånd. Skönt för så kan vi parkera säkrare både för oss och andra bilar.

Svärfar har varit här i veckan och fortsatt med vår altan. Det blir så fint.

  
Igår åkte vi till varbergs sjukhus för att röntga och kontrollera gipset. Innan lunchade vi på burger king. Allt såg bra ut och vi kan själva ta bort det om två veckor. Jag försökte tjata så att bubben skulle få lite plast på gipset så att han inte kan pilla bort bindan…. Men det gick inte. Men de klipte vort silvertejpen(det blir tydligen för varmt) och så fick Axel välja ny färg. Han valde neonorange… Sjuksystern trodde inte han skulle pilla bort det om han fick välja själv… Suck! Jag köpte lite rullar på apoteket och har redan fått använda en hel del.

Igår var jag jättetrött. Jag orkade nästan inte prata.

Vi letar också ny bil. Då bilverkstaden inte rekomenderar att vi lägger mer pengar på vår volvo…. Diesel och partikelfiltret vehöver bytas och det filtret är DYYYYRT och behöver bytas var 5:e år….. Minst. Kostar ca18000 bara filtret. Suck igen. Så vi funderar på,vad vi har för behov….. Och vad vi är villiga att betala för en bil.

Rocka sockorna

Idag har vi rockat sockorna. I skolan fick barnen på bilden måla två olika strumpor och limma upp dem på ett stort papper. Fina fantasifulla strumpor.

För bubben har det gått bra i skolan. Han har kommit på att det är kul att slåss med sitt gips. Så det har de fått jobba med idag. Dessutom har de fått förstärka bandaget runt gipset med silvertejp. För det pillas bort.

Jag köpte nytt självhäftande bandage(finns på djuravdelningen på apoteket). Så vi har förstärkt och använt silvertejp vi med.

  

Bygget går framåt

Natten var lite jobbig för Axel. Ringrarna gjorde nog ont och gipset var ivägen. Han var vaken mellan 03-06. Vi satt med honom och mös och gav honom ipren.

Men idag har bygget fortsatt. Axel har varit med och skruvat. Han ville leka med en boll och ville då att jag skulle ta gipset så länge…. Sötnos.

  
När vi åkte och köpte betong och plankor hängde vi med och på vägen hem köpte vi hamburgare på burgerking. Det åt vi sedan på altanen i solen.

Nu är det räcken runt om(så att inte Axel ramlar ner) och en trappa kvar.

Idag har vi verkligen varit som ett klister på honom. Axel har försökt att putta bort mina händer när jag håller i honom. Men vi vill ju att gipset ska torka och att han inte ramlar igen.

Frakturer…..

Dagen började bra. Farfar och farmor kom. Axel lekte både ute och inne. Jag var lite överallt och höll koll på honom. Maken och svärfar byggde ute och vi grejade inne. Precis när jag skulle sätta på lunchen gissar jag att Axel fick en boll mot ansiktet. För han ramlade handlöst(EP?) först såg vi bara små skrapsår på fingrarna. Men Axel var otröstlig och vi såg att långfingret svullnade. Så maken och jag fick ta med bubben till akuten. Efter ca 2,5 h var han röntgad och gipsad. Fraktur på långfingret och ringfingret. Gips i 4-6 veckor…. Suck.

  
Hemma åt vi korv med bröd och pulvermos…. Inte riktigt så vår middag brukar se ut på lördagar…. Men detta blev ingen vanlig lördag.

Bygge och handboll

I morse åkte maken och svärfar iväg och köpte virke. När de hade kört tillbaka vagnen ville Axel vara med. Det är så spännande med sågar, maskiner, borrar m.m. Vi var ute med dem tills det var dags att åka till handbollen. Där träffade han många kompisar att busa med. Han är en liten retsticka min son…. Killikillar och busar…. När han blir trött och frustrerad eller inte förstår så slåss han tyvärr….. Då gäller det att vara berädd att stoppa.

  
När vi kom hem kokade jag lite korv och så bjöd vi byggarna på korv med bröd och åt lite själva. Sedan har vi bara tagit det lugnt.

Buzzador

Jag har blivit en buzzador. Man får testa produkter och visa sina test på t.ex fb, instagram och blogg.

Jag har testat keldas grytbaser. Jag valde mild Masala och balsamico. Båda var goda.

Den med balsamico tilsatte jag bara kyckling och så åt vi ris till. 

   
 
Igår åt vi den milda Masalan. Där blandade jag i wokgrönsaker och kyckling. Vi åt naanbröd, ris och raita till. Den var god men väldigt mild.

  
Jag kommer säkert använda någon av keldas grytbaser igen. Smidigt och lätt och de kändes nyttiga.

Nya familjemedlemmar 

Våra undulater flyttade in i lördags. De är ca 6 månader. Så de är ganska unga och osäkra. Riktiga fegisar är de. Idag har de börjat låta lite mer. Sätter vi på undulatljud från spotify eller youtube börjar de låta.

  
I tisdags ringde skolsköterskan från Axels skola. Han hade ramlat. Om någon viftar eller gör något oväntat framför Axel tappar han allt. Vi misstänker att han får en kort frånvaroattack. Han ramlar handlöst. I tisdags ramlade han och slog i kinden på en skohylla. Han bet sig i kinden. Tänderna och käken, nacken mm. Klarade sig. Men jag hämtade honom och vi tog det lugnt hemma. Han har svullnat upp och blåmärket ändrar färg hela tiden. Men han äter och använder munnen på bra sätt. Men han tycker svullnaden känns konstig.

  
Bilden längst ner är från idag.

Förberedelser

  
Imorgon åker maken och hämtar nya familjemedlemmar. Vi har saknat lite djur. Det ska bli så spännande. Lite roliga ljud och händelser är kul.

Jag jobbar fortfarande 100% som assistent och 20% som bildlärare, mattelärare och fritiidspedagog. Jag fixar med att ha bytt assistansbolag. Och nu ligger en ny annons ute på arbetsförmedlingen för att få jobba hos oss.

Axel har börjat träna handboll och tycker det är jätteroligt att kasta boll och umgås med kompisar.