Månadsarkiv: januari 2016

Snö

På vintern ska det snöa. Annars känns det inte som vinter. Förra året bröt Axel armen i snöbollslek, så han är lite skeptisk mot snön. Idag gick han och jag ut och lekte i snön. Han vägrade att åka i backen. Så jag åkte några gånger och Axel tittade på.

  Vi gick och busade med pappa som tryckte inne istället. Det var kul att kasta snö, bollar och badbollar mot pappa. En göad och busig kille i snön var skönt att ha. Inte en skeptisk som var rädd för att ramla.

Idag har det snöat. Men Axel gillar mest att titta på snön innefrån. Han kanske tänker på att han ramlade och bröt armen när det var snöigt förra året. För helst ville han hålla mig i handen när vi gick till tvättstugan idag.

  
Men väl därinne grejade han med svabben och hade fullt upp.

Med posten idag kom ett mobilskal till mig. Alltid kul med postpaket.

Igår bokade jag en hotellnatt för mig och maken nästa helg. Då ska vi se på Stefan Andersson – Made in China i Göteborg.

Kylslagen promenad 

I dag åkte vi till Stättareds 4H gård. Där annordnades en vandring i skogen där vi fick träffa på tomtar, troll och häxor. De bjöd på gröna godisgrodor, grön saft, glögg, pepparkakor, varma köttbullar och skumsvampar. Kallt var det men välordnat. Axel var nöjd för kusinerna var med påpromenaden. Annars hade han gnällt runt hela rundan.

Det fanns även en fiskedamm som han fick godis i.

  När vi kom hem låg vi och tittade på film innan vi åt kycklingsallad till middag. 

Dagarna rullar på

Ett nyår har firats och Axel tyckte det var mycket trevligt att ha ett kalas till. Han älskar när man samlas och äter tillsammans. Fyrverkerierna var också spännande. På kvällen den 1/1 åkte lämnade vi honom på kortids och manken och jag såg på Starwarsfilmen. Den var bra. Efteråt köpte vi pizza och pt den hemma.

På lördagen och söndagen städade vi och organiserade vi hemma. Skönt att göra det typ vart tredje år eller liknande… I alla fall sortera papper…. Det är vi inte bra på….

I måndags var det dqgs för jobb. Jag hann förbereda några av de första bildlektionerna som jag ska ha i början av terminen. Det kunde göras när barnen lekte själva och man kunde  sitta still och lyssna och titta till deras lek.

  
Ikväll blev det spontan tacokväll här med svägerskan med familj. Det gillades av Axel.