Månadsarkiv: december 2015

Mellandagar

Vi har försökt att ta det lugnt nu i mellandagarna. Vi har varit på teater på Liseberg. Där visades Vi på Saltkråkan. Axel och vi uppskattade teatern mycket. Tyvärr lyckades jag få min första parkeringsbot under tiden. Sppen man kan parkera med trodde jag var på gatan nedanför och parkerade. Men jag var i focushuset…. Surt att få böter när jag trodde att jag betalade parkering. Jag får inte glömma att dubbelkolla så att appen och jag är överens om var vi är nästa gång jag parkerar i Göteborg.

  
Vi har också hälsat på husvagnen ovh Axel har lekt med sina leksaker. Vi har försökt att städa men det är mycket svårt när Axel är hemma och gör tvärtom.

Idag åkte jag och Axel till Kungsbacka och handlade så att maken fick städat. Axel och jag köpte en fyrverkeritårta och sedan var på på Maxi och handlade med resten av Kungsbacka. Det var så mycket folk att man fick leta parkering. Puh, det var en pers.

Nu är julen färdig

Tomten kom. Maken fick för första gången vara med när tomten kom. Han har varje år”gjort ett ärende” när tomten kom. Nu fick han märka hur spännande Axel tycker det är. Han blir jättespänd och slänger sig runt närmaste vuxen. Han vågar inte gå fram och tittar storögt på tomten i från en trygg famn. Han blev glad av alla leksaker och han åt bra med julmat.han pratqde mycket med hjälp av pratplattan om tomten. Jag tyckte det var spännande att få äta vaktelägg.

  
På juldagen pkte vi till makens föräldrar och där dök sedan svägerskan med familj upp. Där hade tomten lämnat lite paket också. Vi åt gott, lekte, spelade olika spel och dansade runt granen.

På vägen hem idag höll Axel nästan på att somna. Det har varit mycket spännande dagar detta. Imorgon ska vi på barnteater på Liseberg. Men det bar vi inte berättat ännu.

Spänning

Imorse vid 05 vaknade Axel och tecknade tomte. Sedan låg han bredvid oss i sängen och kollade på olika klipp på youtube med jultema. Efter att vi hade tvättat, packat och gjort i ordning oss så kom vi äntligen iväg. Bubben stod då och grät i hallen för han var så spänd över julen. Han kunde inte äta förren vi hade kommit fram till mormor och morfar. Dessutom hulkar han av spänning. Han har en platta med en app där han trycker med jämna mellanrum och då säger den tomte, tomte tomte…..

Nu har han somnat efter att ha gnällt och slängt sig fram och tillbaka. När jag masserade ryggen och benen kunde han slappna av och somna. Imorgon är det en spännande dag.

  

Suck!

Precis när jag skulle fixa ordning Axels skolskjutschema fick jag ett mail från min kontaktperson på assistansbolaget. Tjejen som jag hade intervjuat dör några veckor sedan hade tackat nej till tjänsten. Hon hade fått förlängt på det hon hade nu. Jag som trodde att det var ordnat…. Suck. Nu känns det hopplöst. Vi får börja om igen.

Jag har idag annars börjat att slå in lite julklappar. Jag tycker faktiskt att det är lite mysigt att göra det.

  
När Axel kom hem ville han klippa och det har han gjort i massor av material. Olika slags papper, klistermärken, garn, plast m.m.

Floathing

Igår testade jag på floating. Man gick in i en låda med saltat vatten och lade sig där på rygg och flöt. Först var det 10 minuter lugn musik med val eller delfinljud. Sedan var det tyst i 30 minuter. Sedan var den 5 minuter musik igen så att man kinde vakna till. Det var en lugn upplevelse. På eftermiddagen kände jag att jag hade salt i örat. Så det fick jag tvätta bort.

Sedan åkte jag till kungsmässan och köpte en svart julblus.

  
 Hemma satt jag och pysslade ordning julkort innan jag fixade ordning mig för julbord med jobbet. Kul att träffa kollegorna på ett mer avslappnat sätt.

Idag har bubben och jag varit på hab för att kolla hans gångstil och fötter. Vi gör det varje år för att se om något förvärras eller om det finns något stöd att ge. Vi ska träffa team oled i början av nästa år för att se om han vehöver inlägg eller specialskor. 

Axel och jag åkte till mitt jobb och lämnade in kvitton för friskvård och vi träffade några kollegor och några av ”mina” barn.

Dumma mamma

Axel uppskattade verkligen att få lussa. När jag igår sa att det inte skulle lussas i skolan imorgon blev han arg och slog mig. Självklart är detta mitt fel :).

Han har använt vårt pynt för att kunna diskutera detta med lucia lite då och då.

  
Idag är han på kortids. Taxin krånglade i morse och hade fått för sig att han bara skulle åka på fredag…. Suck. Några samtal senare hoppas jag att detta är ordnat.

Imorgon ska jag på julbord med jobbet.

Händelserik dag

Igår åkte Axel iväg med taxin till skolan väldigt förväntansfull. Ända sedan i början av november när de hade satt upp luciabilden i skolsn har han längtat. Han har frågat oss och de i skolan varje dag om det är dags snart. Han såg verkligen jättemycket fram till att vara med i skolans luciatåg. Jag hade bestänt att han skulle vara stjärngosse för det har han aldrig varit. För att förbereda honom har vi tittat på bilder och prydnader på stjärngossar. Jag var ändå skeptisk på om struten skulle få sitta kvar. Men han var verkligen jätteduktig. Han stod på sin plats hela tiden och struten, som faktiskt ramlade av några gånger, fick vara kvar. Han klappade händerna efter varje låt.  Jag, fröknarna och Axel var jättestolta efteråt. Det var ett härligt luciatåg med barn med och utan funktionshinder med. Några deltagare avvek när de inte orkade mer.

  
Sedan fikade vi i klassrummet. Jag åkte hem och gjorde em lasagne som vi kunde värma på kvällen. För jag hade planer.

Kl 14 hämtade jag Axel i skolan och vi åkte till Liseberg där vi träffade en kusin och hennes mamna. Vi åkte lite attraktioner som var både läskiga och mysiga. Tomten fick sig en önskelista och vi fikane och spelade på lotterihjul. Sedan åkte Axel och jag hem vid 18. Då orkade han inte mer. Kusinen stannade kvar en stund till.

  
Det var skönt att komma hem och äta lasagne. Axel var så trött att jag fick mata honom. Sedan sov vi gott.

Fika och handla

Vi har försökt att åka och handla och ”fika” en eftermiddag i veckan nu ett par månader. Hela familjen tillsammans. Vi lyfter inte i Axel i vagnen, utan han får gå runt och handla och fundera med oss. Vi börjar alltid med att vi äter. Det är viktigast enligt Axel. Han älskar när vi äter plocksallad på ICA MAXI. Sedan går vi in i affären. Han får hjälpa till och han tycker det är roligt. Och självklart blir det lite chokladpudding i vagnen också.

  
Imorgon ska Axel vara stjärngosse i skolans luciatåg som treorna och sexorna har. Och jag får komma och kolla. Axel har pratat om detta luciatåg sedan de började prata om det i skolan.

Före och efter

Idag gick jag och klippte mig. Jag var trött mitt långa hår och ville klippa mig rejält. Och så blev det.

  
Den väbstra bilden är direkt efter frisseringen hos frisören. När jag kom hem hade det lagt sig ner lite. Men detta hår kan jag busa med och fixa med om jag känner för det.

Bubben tyckte inget särskilt om mitt hår. Jag har ju varit korthårig innan.