Månadsarkiv: maj 2015

Pratkartor

idag satte jag mig och bråkade med programmet inprint…. Men till slut fick jag ihop två pratkartor som vi kan ha i husvagnen. En som handlar om vad som vi brukar äta och en som handlar om vad vi kan göra… Det är lite klurigt att liksom bestämma vad bubben ska kunna prata om. Vi får väl skriva upp vad som mer behövs.

  

Gekås Och annan shopping

I fredags åkte jag till Ullared ich Gekås. Det blev en del köpt. Mycket bra leksaker som bubben och vi behöver för att vi ska kunna sitta lite still vid husvagnen. Jag köpte även lite kläder till både mig och bubben.

Jag brukar försöka åka dit när bubben ska till kortids över helgen. Då kam jag strosa runt där länge och shoppa i lugn och ro.

  
En granne på campingen sålde fina saker som hon hade målat.

  
På lördagskvällen passade vi på att gå till restaurangen på campingen och kollade Eurovision. Ljudet var inte det bästa. Men det var trevligt att kunna sitta där och umgås med grannarna. Restaurangen bjöd på lite gott tilltugg.  Vi hade inte gått dit om bubben hade varit med oss.

Men i slutet gick vi tillbaka till husvagnen och kollade på när Måns vann.

Loppis och besök

I onsdags var bubben på benmineralsmätning. Detta för att vi vill kolla om han har svagt skelett. Det gjordes genom en slags röngen. Det var inte lätt att få bubben ligga still i omgångar. Hela kroppen skulle röntgas. Men det gick över förväntan. Han lade sig i alla fall och de fick bilder om än lite suddiga…☺️

Sedan åkte vi till husvagnen. På fredagen jobbade maken så vi var hemma och grejade och åkte och handlade bubben och jag. Men när maken kom hem åkte vi till husvagnen igen.

På lördagen kom först min bror, fru och lilla kusinen på besök. Det var kul att de tittade förbi. Kl 14 började en bakluckeloppis på campingen och regnet och blåsten höll på som mest. Vi deltog också och fick sålt lite filmer, julgransfot, förtältsmatta och pärlor. Regnet gjorde att shoppinglusten försvann. Men det kommer fler gånger… Vi köpte i alla fall pussel till mig och bubben, en nygjord trasmatta att ha i förtältet och så köpte maken en cykel. Efter loppisen så åt vi på restaurangen på campingen med svärföräldrarna och makens syster med familj. Bubben stormtrivdes och var jättelycklig.

 
Natten mellan lördag och söndag blåste det mycket. Hela vagnen skakade när vinden tog tag i förtältet. Men allt klarade sig.

På söndagen mös vi och gjorde minsta möjliga. Vi såg på lite olika filmer i husvsgnen innan vi åkte hem på eftermiddagen.

Idag har jag varit trött då bubben beslutade sig för att morgonen började 03:34…. På jobbet hände det också irriterande saker som inte hjälpte till att höja mitt humör. Men nu hoppas vi på sömn inatt. För imorgon ska set skrivas omdömen på jobbet.

Hög standard

Första bilden är från 11 maj 2013. Då hqde vi precis bestämt oss att bli helsäsongare och fått den nya platsen. Det byggdes ett trägolv. Förra året bodde vi in oss. 

Nu har vi köpt ett nytt tält och maken och svärfar har byggt mera golv. Jwg kan säga att standarden ökar. 

 
Idag har jag, mina föräldrar och svärmor varit på föreläsningar om Angelmans syndrom.  Alltid kul att få lite input. Bubbens fröknar, kortidspersonal var också där. Kul är det också att träffa andra föräldrar i samma situation.

Vårhändelser

I veckan på jobbet gick vi till skogen med hela spåret (F-3). Många glada barn som fick leka och gå promenader. Alla barnen fick korv med bröd, juice och äpple. De njöt. Regn fick vi på oss när vi skulle gå hem.

  
Idag har jag tagit emot radondosor från grannarna som maken har hand om i bostadsrättsföreningen. De har nu legat i lägenheterna några månader. Det kom också en sändning från DHL med ett laungeset som vi ska ha i förtältet. 

Och jag var lite duktig och sprutade Roundup mellan plattorna för att slippa slita i onödan för att få bort ogräs.

Imorse var bubben och jag hos tandläkaren.  Han var inte villig alls idag. Han ville bara ha klistermärke och gå. Men lite bananlack fick han till slut.

Säsongen har börjat

I torsdags kväll åkte vi äntligen till husvagnen. Trots att vi var sjuka förra helgen fick vi upp förtältet. Så vi kunde sova i husvagnen denna helgen. Bubben blev jätteglad när han såg tältet. Då förstod han att vi skulle sova där. Vi har köpt ett nytt tält med annex.

  
Vi har även hjälpt svägerskan att få upp en markis och så har vi fått besök av mina föräldrar i husvsgnen och svär far har byggt en trappa som passar bubben.

  
Bubben har lekt och myst. Han fick också välja vaxduk till bordet i förtältet. Han var väldigt vestämd att hannskulle ha den röda med vita prickar.

Vi möblerade om i förtältet idag. Vi har köpt en soffgrupp i konstrotting. Den ska vi ställa i annexet.