Månadsarkiv: mars 2015

Slappna aldrig av!

I måndags jobbade barnen med sina decupage. De har gjort lercirklar som har torkat. Klippt ut påskbilder ur servetter. Och i måndags limmade de på dessa bilder. Fina blev det och jag genomsvettig av att hänga upp alla. Nästa vecka får de ta med dem hem för då jar de torkat.

I måndags ramlade bubben i skolan. De beskrev det som om han gjorde en säl. Inga händer och armar med. På kvällen hade han jätteont någonstans. Han kunde inte visa vart. Vi misstänkte magen. Både ajg och maken hade haft magknip och illamående några dagar innan. Bubben grät sig till söms och det är ovanligt. Maken stannade hemma med honom dagen efter. Bubben var ovanligt lugn men verkade ganska OK. Men efter ett bad så tog han emot sig när han skulle upp i sängen. Då fick han jätteont i högra armen. Jag var på väg hem från jobbet och jag hämtade upp grabbarna och fortsatte ner till Varbergs akut. Där röntgades handen och sedan fick vi vänta…. till efter midnatt. Det var långtråkigt. Men bubben tyckte det var spännande att se alla ambulanser och ambulansförare. En sjuksyster visade bubben vart ambulanserna kom in och han fick se en åka därifrån IR. Han fick också en rolig gubb-ballong. Armen var nog bara stukad för ingen fraktur hittades som tur var.

  

Idag har vi slängt en massa skräp. Skönt att bli av med det.

Igår klippte jag mig. Från bara långt och hängande till en frisyr. Jag har tänkt att jag skulle sätta upp mitt hår och fläta det och sånt. Men det orkar jag aldrig. Så nu åkte det av. Nöjd blev jag. Därefter fikade jag med en kompis.

  

Det bara rullar på

Förra veckan var vi sjuka i omgångar. Det var magverk, illamående, sedan förkylning med feber. Så nu har vi gjort det. 

 

Vi har haft olika strumpor i två dagar för att hylla olikheter. Jag har köpt specialbadbyxor så att bubben kan bada med stil. Bubben har pusslat och blivit klippt. Husvagnen har vädrats och snart börjar säsongen. 

Jag hoppas att jag får jobba imorgon. Bubben är lite ryckig i sömnen. Kan nog bero på förkylningen. Hoppas att han inte blir värre.

Både bra och dåligt

Här ser ni resultatet på lerdecupaget på mitt test. I veckan kom bubben hem med en skriven information om vad han är bra på. Kul att läsa.

Igår  var jag superduktig om jag får säga det själv:

  • Tvättade några tvättar och lade in tvätten i garderoberna
  • Plockade och damsög nedervåningen
  • Flaggade
  • Mailade
  • Svabbade golvet på nedervåningen
  • Tvättade alla fönster

Jag chockade mig själv.

Inatt började jag må illa. Jag har mått dåligt och sprungit på toa hela dagen…. Men inget resultat. Jobbigt att må illa och inte kunna göra något åt det. Men jag har sett på Downtown Abby och sovit. I kväll har jqg ätit lite. Hoppas att denna lightverision av magsjukan är över.

Våren smyger sig inpå

Härliga dagar på jobbet med soliga eftermiddagar. Denna årstiden och när solen visar sig är den bästa tiden som fritidspedagog tycker jag. Då är det skönt att kunna vara ute.

På bilden har barnen fått använda Das pronto lera. De har gjort som skärmdumpen från pinterest. Nåsta gång ska de få klippa i påskservetter och limma på dem med vitt skollim som blir genomskilningt. Sedan får de ta hem dem och hänga i tex påskriset.Bubben kom hem idag efter att ha varit på kortids. Jag har alltid fått hjälpa till och säga godnatt när han ska sova här hemma. Men idag släckte han lampan och stängde dörren och vinkade till mig. Assistenten fick byta kläder på honom i mörker. För tända fick hon inte göra. Buskillen

Vecka 10 i bilderPå jobbet har barnen knutit hjärtkuddar av filttyg. Jag blev ”utskälld” av en kollega. Hon får tydligen ont i tänderna när hon ser garnet jag har satt på mina innetofflor. Jag har satt dem där för att vi inte ska blanda ihop dem. Alla har ju likadana. Kul att alla reagerar olika. I torsdags städade jag och tvättade. Efter detta invigde jag mina nya träningsbyxor och strumpor på gymmet. Det gick bra. I fredags var det soligt och skönt ute. Jag såg några vårblommor i trädgården.

Idag har vi varit och fikat i husvagnen. Svärfar var med som tankestöd till maken eftersom vi ska bygga mer trädäck inför säsongen.

Bubben använder sin arm mer och mer. Men den är fortfarande svag.

Lite av varjeI fredags var jag med bubben hos tandläkaren. Det är 1 av 4 tandläkarbesök hos vanliga tandläkaren vi gör varje år. Sedan träffar vi specialisttandläkare minst en gång per år. Jag vet inte hur många gånger normalstörda barn går till tandläkaren…. Men allt blir lite extra mycket med en bubb. Han tillät i alla fall lite koll på tänderna. Det gjorde mig glad. Jag körde honom sedan till skolan och sedan körde jag till Ullared och Gekås. Där blev det en hel del köpt. Jag hittade många bra kläder till bubben. Det är inte alltid jag hittar bra kläder som sitter uppe på honom. Men denna gången så fanns det bra byxor som ser bra ut och som hade justerbar midja. Sådana byxor verkar inte finnas i större storlekar…. 

Både på lördagskvällen och fredagskvällen spelade jag och maken brädspel.

Idag har vi bråkat med avloppet i köket och ätit suchi