Månadsarkiv: februari 2015

Äntligen

i onsdags tog vi bort gipset. Efter det fick bubben sig ett bad. Men natten var jobbig för ömt är det i armen. Men nu under dagen har han inte behövt alvedon. Men han vill ibland sätta på sig gipset igen för det känns nog tryggt att ha.I morgon är det dags för kortids. Så nu får vi hoppas att han kommer dit och inte skadar sig. För nu är det exakt 4 veckor sedan han skadade sig.

Idqg var jag med på musiken nu i eftermiddags. Det var roligt. Assistenten vqr ledig idag för hon jobbade med bubben igår när de hade studiedag i hans skola. 

Hjärnan full

Det har inte blivit så mycket bloggande på ett tag. Jag har inte orkat. Det har varit en jobbig period med en gipsad arm på bubben och hans dåliga balans pga gipset och EP. Men vi har nu börjat öka den ena medicinen och vi ser att han börjar bli stadigare. Han är även lugnare i sina övriga rörelser. Han har lättare att fokusera på t.ex pussel och är inte lika skakig längre. Skönt att det börjar gå framåt.

(null)
Jag känner bara att jag borde ha fattat för länge sedan att det var EP som störde honom så att han ramlade så mycket. Det hade ju inte behövt bli en fraktur och jag hade fattat tidigare….. Men på onsdag klipper vi loss gipset. Om inte busen lyckas pilla sönder det innan. Han är på god väg.

Internationella Angelmannadagen

Idag är det den internationella angelmannadagen. Vi tog det lugnt i morse och mös och såg på 112 på liv och död. Till frukost åt bubben några mumsmums. Det passade en sådan dag. Vi plastade även in hans arm och duschade honom. Därefter lekte han….. Och ramlade och slog sig i huvudet. Han blev jätteledsen. Vi lade oss i sängen igen och tog det lugnt. Han visade att han hade ont i huvudet…. Stackars…. Och stackars oss föräldrar om man får säga så. Vi är jättetrötta nu. Det är jobbigt att passa honom hela tiden så att han inte ramlar. Men ibland ramlar han ändå. Och han blir nog rädd när han ramlar också. Hade jag kunnat hade jag stängt in oss och kommit ut när hans sprak i huvudet är bättre. För det är därför han ramlar så handlöst.

(null)

Men till slut fick vi upp honom från sängen och åkte till svärföräldrarna. Där var han den normala busiga killen, som ramlade mer än vanligt. Men glad och inte ont i huvudet i alla fall. Ännu gladare blev han när kusinerna kom. Där åt vi middag och bubben fick både chokladpudding och glass till efterrätt. Så dagen blev OK ändå till slut.
Men utvilad efter den här helgen är jag inte.

Brandstationen

På påsklovet så bjuder brandstationerna lovlediga barn till deras stationer. Dagens närmaste öppna brandstation låg i Gårda i Göteborg. Dit åkte bubben och jag. Jag ör inte så bra på Göteborg. Men jag visste att jag hade sett en brandstation som kunde vara den, så vi parkerade och gick dit, trodde jag. Men det var ett kvarter fel. Den gula markeringen nedan är vägen vi gick till brandstationen. Den röda är när vi gick därifrån. Bubben gillande besöket men vågande inte prata med någon brandman. Bara peta på brandmansmärket de hade på sina hjälmar, ärmar och bubben på sin plasthjälm.

(null)
Efter detta:
1. Åt vi lunch på IKEA(De ropade ut kod 99 till personalen i Entrén… Spännande)
2. Köpte tröjor som passar över gipset, diskmedel m.m.
3. Ha handlade på MAXI.
4. Hämtade lagade knäskydd på hab
5. Hämtade packet på Coop i Frillesås.
6. Tog det lugnt
7. Lagade Lasagne och åt den.

Bio

I tisdag träffade vi läkaren och vi kom överens om att öka en av ep-medicinerna. Han höll med om att det kunde vara ep:n som störde honom när han ramlade. Dessutom åt han en låg dos av den ena. Vi ska också göra tester på benskörhet.
Igår fick jag ett ryck och gjorde ett pratschema om aktiviteten vi skulle göra idag. Det märktes att bubben gillade att kunna peka på vad som hade hänt, hände och skulle hända.
Bion gillade han skarpt. Han hann äta upp en hel chokladrulle innan filmen började. För det blev något fel. Det kom bara reklam för Fåret Shaun filmen och sedan kom sf symbolen igen. Till slut gick jag och sade till. Oj, sa de och satte igång filmen Cirkus Imago, en chans på miljonen. Bubben gillade de skarpt. Han skrattade och hoppade i biostolen. Helnöjd. Det var också skönt att ha med assistent. Det var några fler händer och jag kunde gå på toa utan att ta med bubb.

(null)
Inatt sov han i egen säng för första gången sedan skadan. Han somnade fort och sov till 06:30. Duktiga killen! Sedan kom han in till stora sängen. När maken hade åkt så försökte vi(eller jag) ligga och dra mig i sängen. Men bubben var utvilad och på lekhumör. Han tog med sig en kulbana till sängen som jag fick bygga ihop. Sedan lekte han med den tills den rasade ett par gånger. Kul att han var utsövd…. Jag hade vaknat flera gånger och varit förvånad över att han inte hade kommit under natten…. Så jag var ganska trött.

Bakslag

I lördags var bubben på kalas hos en tjej i klassen. Bubben tyckte det var roligt och spännande. Han blev glatt överraskad när han fick en godispåse när han gick hem.
På söndagen tittade vi till husvagnen och tog det lugnt. På kvällen kom svägerskan med familj över. Vi planerade en tripp till The Reef i sommar. Helt plötsligt ramlar bubben på armen och får skitont. Det var svårt att lugna honom. Men efter alvedon och ipren och mys i sängen blev han lugn. Men det är urjobbigt när han ramlar och får ont. Man vet ju inte hur ont och han kan ju inte beskriva heller om det onda minskar. Vi befarade att natten skulle bli jobbig och att vi var tvungna att åka in i morgon och röntga. Men han sov gott hela natten. Skönt. Även om vi föräldrar låg startklara för utryckning hela natten. Idag har han varit på fritids eftersom det är lov. Imorgon ska vi träffa läkaren på hab och diskutera bl.a. Epilepsin.

(null)
Efter det ska han vara på kortids över dagen bara. Han skulle egentligen varit där inatt också. Men eftersom läkartiden är imorgon på morgonen fick han sova hemma.

Lättare gips

Idag åkte bubben och jag till Varbergs sjukhus för att träffa en ortoped och röntga. Allt gick bra. Förutom att bubben blev nervös vid röntgen. För det gjorde ont första gången i fredags när de röntgade.
Bilderna såg tydligen bra ut och läkningen går bra. Bubben fick nytt gips (av plast) som vi själva kan klippa loss om 2,5 vecka. Detta gips tar inte heller så stor plats och är inte lika tungt.

(null)
Bubbens sömn har verkligen störts med detta gips. Han verkar sova varannan natt och vakna vid 03 varannan. Det är tröttsamt.

Skolbesök

I natt vaknade bubben 03. Han somnade inte om. Buse!
Jag och bubben åkte till hans skola och hälsade på idag. Klasskompisarna ville pimpa hans gips. Så fint blev det.

(null)
Det var kul att vara där och hälsa på. De jobbar så bra med eleverna och jag förstår att han trivs.
På vägen hem somnade bubben nästan i bilen. Vi tog det lugnt med lite film tills assistenten kom. Då gick jag och lade mig en stund.
Imorgon åker bubben själv till skolan. Och på fredag ska vi på återbesök.

God Lillajul

I går kom farmor, farfar, makens syster med familj på fika till oss. De ville kolla hur bubben mådda. Då blev han glad. Han tyckte det var kalas. Han kunde sitta och mysa i farmors famn.

(null)
Idag är det lillajul. Då fick bubben en raggsocka med lite småleksaker och pyssel i. En av kusinerna fick också detta.
Annars har vi tagit det lugnt. Vi har köpt tre filmer som bubben tittar mycket på. Det är Pettson och Findus, Krakel spektakel och pojken med guldbyxorna. Än så länge är nog den konstiga filmen Krakel spektakel den mest populära.
Han har i alla fall mindre ont idag. Lite mera lekfull. Men balansen är inte den bästa eftersom han spänner sig och gipset är tungt.
De har inte ringt från ortopeden idag i alla fall. Så det behövs nog inget stift i armbågen.