Månadsarkiv: januari 2015

Fraktur

Igår ringde maken precis när jag och en väninna kom till Ubbhult efter bastu, bad och mys. Bubben hade ramlat i skolan och hade ont i armen. Bubben klagar inte i första taget.

Så vi skottade fram bilen(det hade kommit 50cm snö under natten). Sedan åkte jag försiktigt till Kungsbacka. För det var snorhalt. I skolan hade de lindat armen och jag såg med en gång att han hade ont. Maken mötte upp på akuten i Kungsbacka. Där blev vi färdiga på en timme. Vi fick åka till Varberg. På vägen drack vi drickyoughurt för vi var hungriga. I Varberg fick vi röntga, vänta…., få morfin, röntga igen, vänta…. Och få gips. Det var en fraktur precis ovanför armbågen. Det de var osäkra på var om det behövdes sättas in en skruv eller bara gipsas. Därför fick vi inte äta. Men de började med att gipsa nu i alla fall. De skulle kolla röntgenplåtarna på ett ortopedmöte på måndag. Om det behövs en skruv så hör de av sig.
Vi började i Kungsbacka kl 13 och kom hem från Varberg 23:30. Då var vi alla trötta och hungriga. Bubben fick mer supersmärtstillande och sina mediciner och somnade fort.

(null)
Bubben tyckte det var spännande att titta på Ambulanserna som åkte in och ut ur garaget vid Akuten. Han såg också många ambulansmän.

Bubben skulle ha åkt till kortids denna helgen. Men så blir det inte. Vi ska vara hemma och vårda vår buse istället.

Fröknarna i skolan har ringt. De kände sig dumma att det blev så här. Men det är ju sånt som händer. De busade ute i snön och Bubben hade jättekul och ramlade. Han ramlar mycket numera. Och han ramlar klumpigt. Så det blev så här. Funderar på att ta upp en diskussion med habläkaren om ökning av EP-medicin. Han sover även sämre nu. Han har ju växt så en ökning är ju inte konstigt att göra.

Jag tycker han har varit jätteduktig. Han hade jätteont och visade det tydligt. Han tog sina mediciner utan protest och vinkade till alla i väntrummet när de gick därifrån.

Ekorre

Vi hade ett roligt besök där vi matar fåglar. Ekorrar är såå söta.
Till slut lyckades han få ner hela den vita goda fettspäckade grejen.

IMG_1909.JPG

Hemma hade vi en mysdag. Jag såg färdigt på serien Call the midwife. Bubben lekte med sina saker och paddade. Maken spelade brädspel och satte upp två lampor i våra fönster på ovanvåningen.

Vecka 3 2015

Det har varit intensivt med terminsart och ändrade scheman och nya barn med nya behov=trött.

Men förrutom det har barnen fått måla med bommulstops genom att dutta fyrverkerier på ett svart papper. Kul oc något som alla kunde göra och känna sig nöjda.

På onsdagen efter jobbet åkte jag till en kompis och vi fortsatte till hennes husvagn. Där gick vi till ett kallbadhus och bastade och DOPPADE oss i sjön. Vi kletade även in oss i chokladig ansiktsmask och mös. Jag sov gott i hennes husvagn,

Maken och assistenten var hemma på onsdagskvällen. Skönt att känna att man lämnar majen med allt. Nu visste jag att han hade lite stöd.

Bubbens stenhårda mage gjode dock att maken var hemma med honom i torsdags.

Maken fick hem nya brädspel så bubben fick plutta ut alla små detsljer. Det gillar han. Ikväll har vi myst och ätit tacos för en gång skull.

IMG_1908.JPG

Disney on ice 2015

Idag åkte jag, bubben, bubbens farmor och kusin till Göteborg och Scandinavium. Där vankades det Disney on ice. Bubben fick en Snögubbe Olof och kusinen fick en docka Elsa. Vi tittade på alla prinsessor och i pausen hade farmor med sig festis och bullar. Bubben som inte hade kunnat äta frukost för att allt var så spännande åt fyra damsugare. Roligast var nog snögubben Olof. Det var för mycket prinsessor för min smak. Bubben var överlycklig över att se på detta tillsammans med sin kusin och farmor. Bubben pekade hela tiden på Buzz Lightier i programmet. Han var med mycket förra året men inget detta år.

 

Efteråt fikade vi på Ica Maxi i Kungsbacka för bubben var jättehungrig.

 

Städat

Idag hade vi tänkt gå på Hobbit. Men maken har blivit förkyld och febrig. Så vi var hemma och städade och tåg det lugnt istället.

Maken städade bort julen och jag städade på två ställen som har varit ett dåligt samvete för mig. Över hyllan i köket där allt samlas som jag inte vet vart jag ska lägga men som bubben inte får komma åt. Och byttorna på hyllan i stora WC:t.

Jag städade även i bubbens rum. Det är sådant sorteringsarbete som är svårt att göra när bubb är hemma.

Imorgon kommer han med assistenten hem efter en helg på kortids.

 

Vi avslutade helgen med att beställa pizza. Bäst att passa på nu nör vi snart ska försöka bli smalare.

 

Nyår

Nyår firades hos svärföräldrarna och deras kompisar och makens syster med familj. Jag var efterrättsansvarig. Jag gjorde dumlebrulée. Supergod blev den. Här hittade jag den. Den var lätt att göra. Goda efterrätter som är lätta att göra gillar jag. Innan servering brände jag rörsocker med brännare. Dessutom pyntade jag med physalis och guldiga och silvriga strösselkulor.

Hela kvällen flöt på och bubben lekte med sin ena kusin. Vid tolvslaget såg vibpå raketer och thailändska lycktor. Jag hade också köpt rn smälltårta som var riktigt OK.

Bubben eov sedan ganska OK och blev jätteglad på morgonen när han upptäkte att svägerskan med famij var kvar.