Månadsarkiv: december 2014

Ögonblick

Vi trodde bubben lekte i sitt rum på ovanvåningen. Vi stödade och byggde ihop hans nya saker där nere. Jag gick upp för att kolla vad han gjorde. Då hade han smitit in i makens hobbyrum. Där hade bubben hittat färg, pyntgräs mm. Han hade guld, brun och grå färg i ansiket och på armarna…. I rummet var det lite färg här och var….

 

Bubben fick sig ett bad och maken fick städa sitt rum.

Allt sånt bus går så snabbt. Lite kläder kämpar jag nu med att få rena.

 

Julen rullade på

Tomten kom och gav fina klappar. Bubben var så trött på juldagen att han somnade i bilen på väg till mina föräldrar. Då var jag rädd att han höll på att bli sjuk. Så vi stannade och köpte alvedon på vägen. För det är mycket sällan han somnar i bilen. Vi åt gott, spelade spel och åt godis.

På juldagen blev det ännu mera klappar. Och i Gräfsnäs hade det även kommit lite snö.

Nu ör vi hemma igen och bubben leker med sina nya saker.

 

Snart jul

Denna vecka har det varit avslutningar på jobbet och för bubben. Jag gav fröknarna ett litet paket var som bubben fick dela ut. I torsdags hade bubben med sig ett paket till mig. I den var det en hylla som han hade gjort i slöjden. Då blir man glad. Bubben var jättestolt.

Jag var även på hab med bubb och kollade hur han går. Fötterna verkade bra men han lutar mer framåt. Detta såg vi eftersom vi filmade honom där för ett år sedan. Så övningar att balansera saker på huvudet så att han sträcker på sig ska nu göras i skolan.

 

Nedräkning

Denna veckan har vi jobbat på. Träffat lite nya barn som ska börja hos oss på jobbet. Idag har vi haft stora pysseldagen. Hela lågstadiet har pysslat. I vårt spår har de bakat pepparkakor, gjort apelsiner med nejlikor och sidenband och så har de gjort tomtar av toarullar. Jag var toarullstomteansvarig. Allt gick bra. Men det är väldigt intensivt. De har även sett en julfilm som avslutning.

Här kommer bild på hur toapappersrullstomten kunde se ut.

 

Här är länken som jag anväde som grund när jag förberedde detta pyssel. Jag gjorde dock egna ansikten så att själva klippandet skulle gå snabbare. Krokotak.com

Igår kväll var vi bjudna på julbord på Liseberg. Innan vår sittning gick vi runt och tittade i stånden och kollade in tomten. Julbordet var görgott. Och alldeles för mätta var vi när vi hade ätit färdigt. Det är så fint på Liseberg på julen.

Inatt körde bubben ett vakenpass mellan 01:30 till 04:30… Vi vuxna jobbade i pass och vi alla har varit trötta idag.

Imorgon ska jag till hab med bubb på morgonen och på fredag är det skolavslutning både för mig och bubben. Men jag jobbar även 22 och 23. Men jag är ledig mellan jul och nyår. Det ska bli skönt. För nu är vi supertrötta och detta mörka ute är såååå tråkigt. Lite snö hade ju lyst upp tillvaron lite.

 

 

Jobbveckan var intensiv

Eftersom det har tränats på lussefirande har jag inte orkat fokusera på bloggen. Men bubben har haft det bra och pysslat i skolan och haft avslutning på Alla kan gympa.

Lussefirandet på jobbet gick bra. Barnen var superduktiga på att sjunga, teckna, läsa verser, stå någorlunda stilla och röra sig på rätt sätt.

 

Igår träffade vi tomten på kungsmässan. Jag försökte fika med bubben innan. Men han hade inte tid att fika. När väl tomten kom fick jag tvinga fram honom till tomten. Då fick bubben en pepparkaka som han kastade tillbaka på tomten. Sedan tittade vi på tomten på håll. Avslutningen på gympan var kul. Där fick han hoppa med sele. Kul för en kille som inte kan hoppa.

Idag har vi hälsat på husvagnen och handlat lite. Jag köpte ett pysselkit till mig själv som jag har läst om. Looms, små gummiband som man kan göra armband av. Jag gjorde en liten ring till mig själv.

 

 

Det rullar på

I går fick vi äntligen hämta vår nya bil. Bild kommer på den när vi kan ta kort på den. När det är ljust ute.

Här ser ni bild från min arbetsplats. Jag grejar, testar och planerar på den platsen. Det syns att jag inte är en pedant. Men jag har faktiskt ganska bra ordning i röran. Det syns att jag är en kreaktiv person. Nu får mina 2:or göra bilder som står ut från pappret. De får färglägga, klippa, limma och sätta upp det på ett pappar. Kul tycker de.

Teckningen som vi fick hem från bubbens skola var kul. Bra att fröknarna har skrivit vad den föreställer.

Idag har jag varit och handlat julklappar. När jag var på väg därifrån ringer maken… Han hade tankat bilen och köpt en julmust. Men hans kort fungerade inte…. Detta berodde på att han inte bytt kort. Banken har bytt från visa till mastercard…. Det slutade fungera 1december. Så jag fick åka dit och lösa it honom. Nu har han bytt kort.