Dagsarkiv: 13 november, 2014

Glada hudik

I tisdags var bubben förväntansfull när jag hämtade honom på fritids. Han visste att han skulle på teater. Han var skeptiskt till att vi skulle hem först. Men det var väl OK att hämta pappa. Vi föräldrar var också lite besvärliga och ville äta på BurgerKing innan. Men han åt lite i alla fall.

När vi hade visat biljetterna fick vi lyssna på mysik från en liknande kör som Bubben är med i. Kom i kapp var också där och visade saker. Bubben tittade på de fina och roliga sakerna. Då knackade någonpå min rygg. Där var en till Angelmannatjej med familj. Vi hade bara setts på fb. Kul att ses live. Bubben skrattade och sprang omkring. Sedan väntade vi länge…. Över en timme för det var onumrerade platser. Men bubben väntade mycket tålmodigt. Han är duktig på att vänta på teater.

Först kom Per ut tillsammans med Sparbankschefen i Varberg. De pratade om varför de kom till Varberg och spelade. Alla elever i Varbergs kommun i årskurserna 4-6 fick se denna föreställning. De flesta hade fått gå på dagen men några var med på kvällen. De skolorna blev uppropade och eleverna svarade med att ropa tillbaka på kommando. Sedan började föreställningen. De hade skrivit om föreställningen så att de försökte förklara hur det är att födas annorlunda. Det var mycket sång, dans, skämt, bild och ljudeffekter. Under balladerna tog skoleleverna fram sina mobiler och lös med dem. En av sångarna blev så rörd att hon fick tårar i ögonen.

Bubben tyckte den var jättebra och tjoade och klappade händerna. Man fick inte ta kort på föreställningen, men några smygfotade jag för att kunna prata med bubb om och några som jag inte tyckte några farliga att visa. När de står och tar emot ovantionerna.

Vi var alla jättenöjda med föreställnignen och helt underbart att se. Vi kom hem vid 23 trötta och nöjda.