Månadsarkiv: november 2014

Adventsmys

Igår åkte vi runt på julmarknader och pysslade och träffade Tomten. Kusinerna träffade vi också. När vi kom hem julpyntade vi. Julgran och allt. Vi drar på för fullt med en gång. När vi var färdiga kom kusinerna och deras föräldrar över på lite glögg och Glühwein.

Idag tände vi det första ljuset och sedan gick vi ut på promenad hela familjen. Bubben fick leka på lite lekplatser. Vi gick till torget och handlade lite på Coop. Vi testade också korvmojen som kom dit i lördags. Gott och mysigt.

 

Säga rätt….

Igår åkte vi till affären för att hämta ut ett paket som jag hade beställt. Jag sa det till bubben och när han kom dit så sprang han fram till julgranen i affären och tog upp ett av pyntjulklapparna. Självklart trodde han att det var ett sådant paket…

Men han gick sedan med på att vi skulle ta med det bruna paketet hem.

Det är viktigt att säga rätt och förstå hur han tolkar det för att förstå vad han gör.

 

Biltankar

Söndagen flöt på och maken bytte vinterdäck på volvon. Bubben åkte till kortids måndag-tisdag och vi passqde på att åka till olikw bilfirmor igår. Vår lilla bil en opel corsa -02 börjar bli för gammal. Vi vill inte lägga mer pengar på den. Och det är säkert en del sommbehöver fixas. Så vi kollar in nyare bilar. Det är några saker som vi vill med bilen. Det ska inte vara en pyttebil. Alltså säkrare…. Gärna drag med minsta dragvikt på 1300 kg med B-körkort. Runt 100 000kr och en fungeraden Aux eller bluetoth är ett stort plus.

Just nu lutar det åt en Mitsubishi Lancer Sportsback -11. Vi hoppas att den blir bra.

 

Idag på jobbet har vi varit i ishallen och åkt skridskor. Barnen har kämpat på och jag har knutit skridskor. Jag vill gärna åka själv. Men jag har inte åkt sedan jag pajade mitt knä. Så första gången jag åker det vill jag inte göra detntillsammans med 60 barn.

 

 

Novemberlördag

Inatt sov bubben mindre bra. Han somnade vid 03 och vaknade 07… Däremellan drömde jag stressdrömmar. (Jag sov bland fluglarver och kakor jag åt var fyllda med larver och så körde jag bil med stora frigolitgrejer på biltaket som bara blåste iväg…. Jobbigt med sådana drömmar.)

Vid kl 12 åkte vi iväg till Skårs gård med svägerskan och vamilj och svärföräldrarna. Där bjöds det på adventsbrunch. Gott. Bubben gillar julbordsmat. Dessutom åt han kladdkaka, grädde och lite våffla.

 

Vi pkte sedan och kollade till husvagnen på campingen. Den mådde bra.

Ikväll ska vi äta Beer Bird eller dansande kycklingen. Man öppnar en öl stoppar en rubbad kyckling i över den och låter den stå i ugnen i ca 2 h i 150 grader. Har aldrig gjort detta. Jag köpte en grej i somras som även går att använda till grillar. Det blir i alla fall spännande.

 

Städning och bubb

I dag gick anticimex genom alla lägenheterna i bostadsrätterna. De skulle kolla golvbrunnarna. Det gav mig en anledning till att städa under badkaret, duschkabinen och diskbänken. Skönt att detta är gjort. Efter detta kände jag mig duktig och dammsög hela lägenheten och gjorde en Lasagne som jag bara kunde värma på efter att vi kom hem från gympan i kväll.

En trött kille åkte iväg med taxin på morgonen. I skolan åkte de till Vallda och bakade på gammalt vis som avslutning på deras historiatema.

När bubben kom hem så fick jag höra att det var den taxichauffören och skolpersonalen som kom fram till att han skulle till kortids och inte hem för två veckor sedan…. Tack en gång till.

Bubben och jag åkte iväg till Alla kan gympa ibörjan gick det bra. Men efter halva tiden bråka se Bubben. Han drog en tjej ihåret och en annan kille var också arg. Så bubben ville gömma sig i en tunnel. Men han lugnade sig till slutet.

Efter lasagnen gick bubben upp ock lekte i sitt rum.

 

Tecken

I måndags lärde jag ca 70 st 8:åringar att göra tecken till en jullåt. Intensivt men roligt. Barnen tycker det är roligt och de ska bara teckna refrängen men de har svårt att låta bli att teckna i versen.

En annan mysig sak som hände i skolan i måndags var i Bamba(skolmatsalen). ”Mina” barn hade ätit ovanligt fort och var färdiga när jag skulle in och avlösningsäta med dem. Men jag satte mig där och åt ändå. Då kom en gammal elev som jag har haft många diskussioner och fighter med för några år sedan. Han kom och kramade om mig och tyckte det var synd att jag satt själv. Han gick till sina kompisar och fick alla dessa killar som nu är 11 år att sätta sig runt mig och hålla mig sällskap. Alla dessa var mina gamla elever. Sånt värmer i mitt lärarhjärta.

 

Idag har jag varit hemma. I går vid lunchtid fick jag ont i magen. På natten hade jag svårt att sova för att det gjorde ont i övre delen av magen. Jag mådde inte illa, men kände mig jättetrött och inte hungrig. Så idqg hqr jag tagit det väldigt lugnt och druckit te. Ikväll hittade jag även sammarin i skafferiet. Jag gissar att 2 julbord på raken samma helg var för tungt för min magen jag hoppas den mår bättre imorgon.

Men jag hann att förbereda lite bilduppgift som innehåller både, lerq och decupage. Och det ska göras innan jul. Bilder kommer senare.

 

Kiel och Tjolöholm

Maken och jag har varit på Kryssning till Kiel. Denna gången hade vi bil med oss. Det gjorde att vi kunde köpa lite mer än vanligt. Vi tog bilen till City och köpte både olika alkhoholhaltiga drycker, julpynt, godisar(kinder), julklappar och kinder Kalender. Bilen blev ganska full. De har så mycket julpynt och roliga godisar. Maken köpte även lite spel. Och jag köpte en tvålpump som ser ut som en badanka.

På fredsgskvällen åt och drack vi gott. Vi njöt av underhållning och handlade lite i butiken på färjan.

Inne i Kiel såg vi att de hade börjat förbereda för julmarknaden som börjar nästa vecka.

 

Bubben blev hämtad av mormor och morfar. De har pusslat, fikat och gått på loppmarknader.

När vi kom hem så ringde jag till mina föräldrar. Vi bestämde att vi skulle göra bubb-bytet på Tjolöholm. Där har de julmarknad och jag tyckte det var ett bra tillfälle att visa detta ställe för mina föräldrar. Vi tittade på allt fint hantverk och provsmakade. Bubben vägrade provsmaka. Han hade inte tid. När vi äntligen kom dit tomten var blev bubben nöjd. Först tittade vi på honom från olika avstånd. Men till slut vågade han hälsa på tomten tillsammans med mig och morfar. Morfar pratade även med tomten om hans fina skägg.

Men bäst var det nog när tomten kastade godis från balkongen. Det kom bubben tydligen ihåg från förra året. Efter detta blev bubben mera pratsam.

 

Ikväll kom svärföräldrarna över och hämtade lite alkohol och bjöd på fika.

Så jag tror att hela vår familj har haft en bra helg.

 

Glada hudik

I tisdags var bubben förväntansfull när jag hämtade honom på fritids. Han visste att han skulle på teater. Han var skeptiskt till att vi skulle hem först. Men det var väl OK att hämta pappa. Vi föräldrar var också lite besvärliga och ville äta på BurgerKing innan. Men han åt lite i alla fall.

När vi hade visat biljetterna fick vi lyssna på mysik från en liknande kör som Bubben är med i. Kom i kapp var också där och visade saker. Bubben tittade på de fina och roliga sakerna. Då knackade någonpå min rygg. Där var en till Angelmannatjej med familj. Vi hade bara setts på fb. Kul att ses live. Bubben skrattade och sprang omkring. Sedan väntade vi länge…. Över en timme för det var onumrerade platser. Men bubben väntade mycket tålmodigt. Han är duktig på att vänta på teater.

Först kom Per ut tillsammans med Sparbankschefen i Varberg. De pratade om varför de kom till Varberg och spelade. Alla elever i Varbergs kommun i årskurserna 4-6 fick se denna föreställning. De flesta hade fått gå på dagen men några var med på kvällen. De skolorna blev uppropade och eleverna svarade med att ropa tillbaka på kommando. Sedan började föreställningen. De hade skrivit om föreställningen så att de försökte förklara hur det är att födas annorlunda. Det var mycket sång, dans, skämt, bild och ljudeffekter. Under balladerna tog skoleleverna fram sina mobiler och lös med dem. En av sångarna blev så rörd att hon fick tårar i ögonen.

Bubben tyckte den var jättebra och tjoade och klappade händerna. Man fick inte ta kort på föreställningen, men några smygfotade jag för att kunna prata med bubb om och några som jag inte tyckte några farliga att visa. När de står och tar emot ovantionerna.

Vi var alla jättenöjda med föreställnignen och helt underbart att se. Vi kom hem vid 23 trötta och nöjda.

 

Missat saker….

Förra veckan skulle jag lämnat prover till lab så att min tarmdoktor skulle kolla att jag mår så bra som jag känner mig. Det kom jag på i fredags eftermiddag…. Alltså för sent. Så jag åkte dit idag istället och telefontiden som jag skulle ha denna vecka flyttade frammåt.

I morse kom jag på att jag hade missat att meddela skolskjutsen att bubben inte skulle hem i fredags utan till kortids. Men det hade någon vänlig person ordnat ändå, tack du okända att bubben kom rätt. Men jag ringde i morse och talade om att bubben skulle åka från kortids till skolan i alla fall.

Jag är inte van vid att ha mycket tid över. Det gör att mitt schema ruckas och min hjärna rörs om. Men jag ska nog hitta saker att fylla mina timmar med.

Bubben kom hem med assistenten idag och när jag kom hem visade jag hans rum. Sedan satt de där uppe och lekte. Bubben skrattase gott.

 

Gammalt kort

Jag hittade ett gammalt kort på mina föräldrars hund och vår hund när de levde. Den svarta Kelpien var några år äldre och en äldre herre. Vår Isländska fårhund var yngre och mer lekfull. Här riktigt ser man hur vår buse Gizmo försöker få igång gamle Jim…. Hade man hört ljud från kortet så hade man hört skall från Gizmo.

 

Min pappa ligger och tar det lugnt i bakgrunden.