Månadsarkiv: oktober 2014

Hoppas

Igår hade vi äntligen en ny assistent här. Bubben och hon verkade komma bra överens. Hoppas att detta kommer att fungera nu….

Samtidigt blir man ju orolig om man. Snart ska ansöka om assistans igen…. Man möste ju göra detta varannat år…. Tiden är ju så dyrbar men så användbar och viktig. Jag läste Sören Olssons krönika i Föräldrakraft om hur viktig tiden är och hur den ifrågasätts. Och jag har sagt det innan. Det handlar inte om ett toabesök eller en dusch i livet. Det är alla dessa toabesök och duschar under hela livet.

I veckan hämtade jag ut et packet med färgglada knivar. Hoppas att de är bra. För snygga är de i alla fall.

 

 

 

Artiklar

I DN.se kan man läsa om en ståuppare som har en show hur det är att ha en funktionshindrad son.

Och här i dagens västnytt ser vi hur de krånglar till det för en som inte kan åka färdtjänst. Eftersom hon beter sig farligt under färden….

Jag tänker nu på hur vi har det i våra bilar…. Bubben kan inte sitta med vanligt bälte själv där bak. Det tar han sig ur och bökar runt där bak…. Så vi har haft ett CarevaKombikit. Där vi har satt axelbältena i kors för att krångla till det för honom.

Men nu har han börjat att lära sig att ta sig ur det med….. Dessutom pillar han sönder det skyddande säteskyddet vi har satt i bilen och så förstör han sina strumpor…. Som numera är engångsstrumpor. Så nu har vi haft honom fram. Men det är ingen bra lösning. För han stör den som kör och har öppnat dörren under färd….

Men nu har jag hittat ett bröstkit från Careva. Det ska vara extra svårt att ta sig ur står det på deras hemsida.

Ett sådant kit kostar 3000 kr…… Men vi köper i alla fall ett….

 

Alla kan

Idag åkte vi till gympan. Bubben blir lika glad varje gång jag säger stt vi ska dit. Idag lärde han en kille med down hur man kan leka med ett rör o. Man är för stor för att krypa genom.

 

För några veckor sedan var det en lokaltidning dör och gjorde ett reportage. Bubben var på kortids då och var tyvärr inte med. Men här kan ni läsa om det: Syd Väst på första och åttonde sidan finns det.

 

Lite överaskningar

Idag åkte jag till systemet och hämtade ut en beställning. Jag beställde en whiskey till makens födelsedag. Nu hade den äntligen kommit. Hammerfalls whiskey. Imorgon blir det att testa den.

Eftersom det inte var någon musik på passalen idag så åkt vi till Kungsbacka sjukhus och badade på habs öppna badtid. Det gillade bubben. Efteråt så testade han min badmössa som jag måste ha i badet.

Äntligen har apparna börjat att anpassa sig till IOS 8 uppdateringen. Igår uppdaterades några appar till så att bilderna hittas så att jag kan lägga till dem i bloggen.

 

Pyssel

Här jobbas det på och allt rullar på. Det är roligt nu när jag har lagt ner studierna och orkar fokusera på roliga bilduppgifter. Jag hittade en rolig hemsida med hjälp av appen Pinterest. Där finns massa olika tips och pyssel. Den är på engelska och någon slags ryska…. Men bildförklaringarna är super. I måndags hade vi en lektion där barnen fick göra färdigt ofärdiga saker i sin bildmapp. När de blev klara fick de vika löv. Det gillade de jättemycket och jag har fått höra att de andra barnen har massproducerat löv. Barnen behöver träna sin finmotorik genom att klippa, vika och limma. Liknande övningar kommer det bli mer av.

 

IMG_1335.JPG

Löven hittades på krokotak.com

 

Städat

IMG_2047.JPG
Jag känner mig riktigt duktig. Har idag städat hörnet där jag lägger allt jag inte vet vart jag ska lägga någonstans.
Jag ska försöka att inte lägga saker där. Nu blir man lugnare när man inte ser en röra så fort man tittar in u köket.

Spa och trevligheter

I lördags åkte jag själv till Arken hotell och spa i Göteborg. Maken var tvungen att jobba och kunde inte komma med. Men jag visste att jag kände många där. För föräldraföreningen Anonymous hade en mysig höstträff där. Vi lekte en teamlek och vårt lag vann. Med lite tur och en garmindans löste det sig på ett bra sätt i slutet.

Efter leken hade vi ett möte och sedan spaade vi i tre timmar.

En trerätters middag på kvällen och god dricka och givande samtal avslutade kvällen.

På söndagen hade vi mer möte och gruppsamtal innan lunch och hemfärd. Det är skönt stt träff föräldrar till funkisbarn. Även om vi haren diagnos på vår buse så är det ändå skönt att likasinnade och kunna stötta de nya som kommer.

Hemma gick jag och lade mig. En förkylning kröp sig på mig. Men på kvällen tonade jag håret och är numera en brunett. Här en bild från förra helgen.
Och nu är det lite brunare. Nästa gång får jag ta en lite annan nyans så att det syns mer skillnad.

Idag har jag varit hemma. Tung i huvudet och förkyld. Blir hemma imorgon också. Hoppas att jag mår bättre på onsdag då det är föräldramöte.