Månadsarkiv: september 2014

Tiden Rusar

Jag har verkligen haft fullt upp. Jag har på kvällarna pluggat till hem- och konsumentkunskapskursen och träffen som vi har på måndag och tisdag. Jag har läst text på svenska(lättast), norska och engelska blandat med finska…. Min dyslektiska hjärna blir riktigt snurrig. På onsdagsmorgonen var jag på utvecklingssamtal med bubbens fröknar. De håller på att lära känna honom och de vill testa med att köra lite utan blöja. Så nu har hag köpt kalsonger. På torsdagsförmiddagen var vi hos tandsköterskan i Särö. Bubben visade på sitt schema i skolan att han skulle till tandläkaren när jag hämtade honom där. Han fick målat lite bananlack på tänderna. Men roligast är det att leka med vattensprutet och sugen. På torsdagen var vi på musiken och vi tränade på en önskelåt av en av oss… Vi går på stigen som går till Evert…. Kul. Bubben höll texten upp och ner.

På fredagen åkte vi till Alla kan gympa. Vi blev lite sena så vi kom mitt i uppvärmningen. Bubben rusade in med jacka alldeles lycklig. Sedan rullade han och lekte med ärtpåsar och pingisbollar.

 

Begravning

Imorse vaknade jag hos mina föräldar. I går kväll kom jag dit och då fick jag äta en riktig Gräfsnäsklassiker. Stekta byxade abbborsfiléer, klistermos och hemmajord lingonsylt.

I förmiddags förberedde vi oss för begravning av min mormor. Mamma plockade blommor och fina vasstrån och gjorde till små buketter. I kyrkan gick allt bra och prästen pratade om hur mormor var en sådan person som var en mamma åt alla. Hon gillade alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag lade en utav de fina buketterna mamma hade gjort och så hade bubben gjort ett konstverk som jag lade på kistan.

Nu får min mormor träffa morfar som dog för ca 12 år sedan. Mormor skulle ha fyllt 99 år i oktober.

Sedan åkte vi till en resaurang och åt gott och pratade. Alla kusiner hade lyckats komma. De bor utspridda på i Sverige och utomlands.

Hem körde jag sedan trött så när maken ringde och frågade om vi skulle köpa pizza idag var jag inte svårövertalad.

 

 

 

Galet mycket!

Det är verkligen fullt upp. På jobbet är det verkligen hysteriskt mycket. Men jag var nöjd med mina bildlektioner som jag hade för 2:orna på skolan. Rytmikläraren skickade mig ett mail och undrade om jag kunde be barnen måla en svamp att bo i. De sjunger nu låten Zwampen med electric banana band. Den uppgiften planerade jag och barnen gillade det.

Sedan jag pluggat på kvällarna med att göra en powerpointpresentation och en lektionsplanering för hem och konsumentkunskapskursen jag läser. Men nu börjar det bli bra.

I torsdags åkte bubben och jag på musiken och han gillar verkligen sådana aktiviteter.

I går började Alla kan gympa. Bubben blev överlycklig när han förstod vart vi var på väg. De hade en ny grej som man kunde spela med en pingisboll. Kul!

Väl hemma grillade vi fläskytterfilé och åt potatisgratäng till.

Dessutom har bilen varit på service och så har jag tränat….

 

 

Shopping, plugg och dop

I fredags åkte jag till Gekås och kunsumerade lite pengar. Det blev mycket olika saker. Det blev bla julpapper, julklappar till bubben, kläder till oss alla tre, utelampa, en osthyvel(vår bästa gick sönder för någon vecka sedan) och massa annat.

På lördagen började jag att pyssla med min IKT-redovisning för hem och konsumentkunskapsutbildningen. På kvällen åt vi gott och spelade brädspel.

Idag på söndagen har jag fortsatt att plugga och så har vi varit på dop. Minsta kusinen döptes. På väg hem röstade vi och efter detta har jag pluggat lite till… Jag är verkligen ringrostig på pluggande…. Ikväll har vi ätit egengjord suchi och sett på valvaken…. Det är verkligen tråkigt att SD har fått så många röster…. I det valdistriktet jag tillhör har de fått 17,3 %. Och det betyder att de har fått nästan 1/6 av rösterna…. Usch!

 

 

Väntan

Igår innan musiken på passalen åt bubben och jag på Mc Donalds. Jag hade kupong som jag använde. Köpte jag en McFeast o Co så fick jag en Mc Feast till. Den var till bubben som även fick ett happy Meal. Bubben vägrade börja äta förrän alla hamburgarna var färdiga. Sedan åt han och lekte med leksaken.

 

Musiken var roligare denna gång eftersom bubben kände igen sig och kunde rutinen. Dock saknase han kakan som han fick förra gången.

 

Mera kalas

På söndagen kom mina föräldrar och min bror med familj. Bubben fick mera roliga saker att leka med och vi åt korv med bröd och glasstårta. Bubben försökte också lära min brors dotter som är ca 1 år lite bus. De hade samtal på bubbespråk.

 

Det är lättare att dela upp kalasen. Bubben kan fokusera bättre och dessutom blir det fler kalas.

Jag var på friskis och svettis både på måndag och tisdag morgon. Det kändes duktigt. Jag invigde ett par bluetohthörlurar och lyssnade på Manuel Knight sommar i P1 på måndagen och Lasse Åbergs sommarprogram i morse. Men huuu vad trött jag har varit idag. Kan bero på att jag har ett munnsår på läppen och då har ett virus i kroppen. Eller så är det för mycket som händer just nu.

 

Livet

Natten till fredag dog min mormor. Hennes barn var med henne och hon blev gammal. Hon skulle ha fyllt 99 år i oktober. Jag saknar henne.

På lördagen åkte bubben och jag och hämtade ett bord i husvagen. På kvällen kom svägerskan med hennes man och två barn och bubbens farmor och farfar. Han fick presenter och vi grillade och åt glasstårta. Bubben fick en basketkorg, bollar, ballonger och playmobilsaker.