Månadsarkiv: augusti 2014

Lillpolisen

Bubben ville idag prova sin poliskostym som han fick igår. Han ville titta sig i spegeln och var mycket stolt. Han har haft på den hela dagen. Han har även sett på poliser på TV.

Men innan poliskläderna kom på tittade vi på Toy story och bubben tittade på sin filt och satte lika dana gubbar på den som var på filten.

Idag har jag försökt att plugga. Det blev bara 20 sidor…. Men kursen börjar inte förrän imorgon…. Men istället har jag planerat lite bildlektioner.

 

Dagens 11-åring

Idag så gick jag ner före grabbarna och lade fram paketen. Bubben och maken kom sedan ner. När bubben fick se paketen på väg ner för trappan fick jag hålla i honom. Han blev jätteglad.

Han öppnade alla. Och blev nöjd och glad. Han fick mycket som hade med Toy story att göra. Han gillar verkligen figuren Buzz Lightier sedan han såg honnom på Disney on ice. Det var pussel, alla tre filmerna, gubbar och en fleecepläd. Sedan fick han även en pistol, polisdräkt, yogaboll, andra pussel, deg från BR-klubben och yeaterbiljetter till Vallarna på Liseberg i oktober.

Tårtan gjorde jag lätt idag genom att köpa marängtårta i frysen. Bubben var nöjd och har pusslat, sett på filmer och lekt med bollen hela dagen.

GRATTIS på 11-års dagen min buse!

 

Nya grejer

Inatt vid 01 vaknade jag av att bubben gnällde missnöjt. Han låg på golvet. Igår när jag lade mig så låg han för mycket på min plats i dubbelsängen. Så jag lade mig på andra sidan…. Det hade han tydligen inte räknat med. Han försökte väl knö på mig och ramlade ner istället…. Men jag fick upp honom och vid 03 fick han mer melatonin. Vid 05 somnade han igen… Och var jättetrött när han skulle upp klockan 07. Men han hade varit pigg och glad i skolan i alla fall.

I förmiddags kom de från Friggahuset med våra nya maskiner. En ny torktumlare och tvättmaskin. Vår gamla torktumlare har varit sönder länge och tvättmaskinen lät förskräckligt och luktade skumt. Så nu kan vi tvätta igen inne hos oss. Vi har ju även tvättstuga som det blir ca 6 tvättar per vecka. Men inne hos oss tvättar jag ca 3 tvättar per vecka. Alltså 9 sammanlagt per vecka på tre personer. Det mesta är för att bubben använder 1-3 ombyten per dag, hans jackor tvättas pga dregel och lakan pga läckage…. Så det blir en del.

 

Så nu testas båda med en påslakantvätt.

 

Tipsens dag

Igår handlade det mer om olika tips och hjälpmedel som kan hjälpa våra barn.

Vi fick också höra en mamma till en 33 årig kille och hur deras liv har varit och hur det ser ut nu. Hon och hennes man var med förra gången också. Men tyvärr så hade hennes man gått bort…. Då blir man påmind om att livet ör ganska skört och att samhället måste fungera för att våra barn ska klara sig utan oss föräldrar i framtiden…. Skrämmande tanke.

Jag pratade också inför alla som representant för vår föräldraförening. Det var nervöst. Det hade varit enklare att prata om vår buse…. Men jag tror det gick bra och jag hoppas verkligen att de föräldrar som inte redan är med i vår fb-grupp kommer med. För den är viktig tycker jag. Där kan vi stötta varandra.

 

Utbildningsdagar

Maken har varit hemma med en förkyld och febrig kille. Men imorgon blir det skola igen. Han har byggt med duplolego, lekt med annat, lekt med paddan och busat.

Idag har jag varit på Ågrenska på utbildningsdag om Angelmans syndrom. Väldigt intressant. Tänk att man kan lära sig nya saker som kan hjälpa bubben och en positiv överasking av att det var två personal från hans kortids där också.

 

Jag är faktiskt lite avundsjuk på de familjer som är där under hela veckan. Det var vi för två år sedan. En mycket härlig vecka där man för en gång skull kände sig lite normal.

En sak som jag lärde mig idag är att något som kallas Trollmos kan få igång magen på bubben. Det ska jag testa. Jag hittade sedan receptet på nätet.

Trollmos

1dl russin

1 dl kärnfria katrinplommon

1/2 dl linfrö

1/2 liter vatten

1/2 dl vetekli

 

Blötlägg allt utom vetekli i 6-8 timmar (dela gärna plommonen lite innan) och koka sedan i 20 minuter.

Tillsätt vetekli.

Färdigt! Förvaras i kylskåp.

 

Smittad

Igår orkade jag inte åka till Ågrenska. Jag åkte in till torget i Frillesås istället. Där visade föreningarna på orten upp sig och vi köpte lite lotter och vann en frisbee och lite choklad. Sedan åkte vi hem. Maken klippte häcken och gräsmattan. Jag var febrig och trött.

På eftermiddagen var det gårdsfest i bostadsrättsföreningen. Vi grillade och fikade. Det blir väldigt städat de flesta som bor här är änkor….

 

Inatt kom förkylningen till bubben. Jag mår bättre och ska till jobbet imorgon. Dt känns liksom tvunget då jag ska ha första lektionen i bild för 2:orna på skolan.

På tisdag och onsdag är det angelmannaföreläsningar på Ågrenska. Så då ska jag dit. Så maken får helt enkelt vaba.

Bubben har varit trött, hostig, snorig och febrig. Ingen skola eller kortids för honom imorgon.

 

Sjuker

I morse körde jag maken till jobbet eftersom hans bil stod vid hans arbete. Vi lämnade den där igår när vi åkte till Kållered för att kolla på tvättpelare och micro. Sedan åkte jag och pantade flaskor och till Lager 157. Där köptes en höstjacka till bubben, harembyxor (tror jag det heter), cardigan, två linnen och två svarta topar till mig. Allt på en summa av 607 kr.

 

Därefter åkte jag till Maxi och storhandlade. Hemma klockan 12:30 förtsatte jag att städa och 14:15 var jag färdig. Då ringde taxin och bubben kom hem. Som tur var ville han mysa. Så jag slapp att springa omkring. För jqg har under hela dagen svettats och frusit. Nu ikväll har jag kännt mig riktigt krasslig. Så jag är osäker på om jag åker till Ågrenska på Lekens dag imorgon. Jag vill ju vara frisk nästa vecka då jag ska på utbildning dit.

 

Komma igång i fas

Det är mycket som ska klaffa nu i början efter semestern. På jobbet ska vi undervisa barn i de ämnen som vi har behörighet i. Jag kommer undervisa de tre 2:orna på skolan i bild. Det är ett riktigt pussel som ska läggas med schemat. Vi fritidspedagoger ska även stötta upp i klassen och då specielt de elever som behöver extra stöd av olika slag…. Dessutom har vi en ny fin byggnad att vara i.

Bubben har som tidigare skrivits flyttat in i nybyggd skolbyggnad och fått helt ny klass.

Hemma ska organisationen funka och idag har jag tvättat och röjt ur i förråd för att få in alla blöjor som har kommit… Dessutom har jag lagt in tält och husvagnsgrejer i förråden. Imorgon blir det normalstädning.

 

Jag hade tänkt att träna imorgon…. Men idag känner jag att jag börjar bli förkyld…. Inte oväntat vid terminstart. Nästa vecka ska jag på utbildning i två dagar på ågrenska om Angelmans syndrom.

Ikväll ska vi åka och kolla på ny tvättpelare hem. Jag tvättar det mesta i tvättstugan…. Men några tvättar hemma blir det i veckan….