Månadsarkiv: juli 2014

Dagar bestående av bad

Det har varit varma dagar och kvällar. Vi har utnyttjat tiden och varit vid havet. Det var lika varmt i vattnet som ovanför vattnet. Helt underbart. Bubben gillar att ligga på stora uppblåsbara saker i vattnet. Ringen nedan uppskattades. Han trampade runt med den och tittade på vattnet, sanden och den läskiga tången…. När det kom läskig tång muttrade han.

Vi har också cyklat och varit på stranden på kvällarna och där har bubben sprungit runt i vattnet och plumsat stenar. Ibland hamnade de så djupt att hans T-shirt blev blöt när han plockade upp den. Har vi inte varit på stranden så har bubben lekt med vatten vid husvsgnen. Han gillar att hälla vatten mellan olika behållare.

 

Grillkväll…..?

Igår åkte vi och lämnade busbubben hos farmor och farfar. Han blev glad. De åkte till Aeroseum och kollade på flygplan och helikoptrar. Vi städade hemma för vi skulle ha grill och brädspelskväll. Vi fick det städat i 30 graders värme….puh.

Vid 16 började grabbarna grilla…. Och helt plötsligt öppnade sig himlen…. Det blåste, forsade ner vatten ochstora hagel och så åskade det…. Vädret gick sönder.

 

 

 

Vi åt i alla fall sedan och så spelade vi några olika avancerade brädspel.

Idag hämtade vi en nöjd kille som hade hållt igång sin farmor och farfar.

 

Saknad

När torsdagen kom så gick vi bara och väntade på att hämta bubben. Så jag ringde och kollade om vi kunde hämta honom kl 13 istället för 16. Det gick bra. Sp jag åkte hem och packade om lite och duschade innan jag hämtade busen. Där väntade han och hans kompis vid staketet när jag kom. Båda blev jätteglada och bubben grät nästan av lycka.

Så sedan bar det av till Kärradal. Där stannade vi på Glasscafét där fick han en milkshake som var mycket uppskattat. Väl på campingen gick vi och badade, hade lite vattenkrig och bubben hittade solkräm som han hällde i håret. Vi var tillbaka till vårt vanliga lite jobbigare men roligare liv.

 

Sista dagarna utan busen

De dagarna bestod i lugn och ro….. Jag fick äntligen fiskat lite. Jag fick inget, men det var mysigt ändå…. Jag metade med ost och ölkorv…. Det kanske inte är det bästa…. Jag kastade lite också men fick bara tång. Vi tog även en ny geocache.

Vi grillade och tog en glassfika på ett glasskafé.

Det sägs ju att man hör sanningen av barn och fulla. En kväll träffade vi på våra husvagnsgrannar. Något förfriskade var de. Och då fick man höra hur duktiga vi är som tar hand om vår son så mycket…. Kändes skönt att höra.

 

Skador och värme

Maken gick in i det öppna husvagnsfönstret på baksidan. Det ser ut som om jag har slagit honom. Igår åkte vi hem för att det skulle målas runt fönstrerna. Svägerskans man och min make hjälptes åt. Jag åkte och handlade och lade mig sedan insolen för att se lite på en serie på paddan… men den blev för varm…. Så jag fick ligga och lyssna på en ljudbok istället.

 

Inatt har maken och svärfar vaktat en båthamn. Och jag har försökt att sova i värmen.

 

Gårdagen

Vi åkte till Falkenbergs motorbana för att titta in Weels & wings. Där var det en massa gamla fina bilar som stod uppradade. Vi tittade runt lite och lyssnade på när de bedömde fina bilar. Det var även en marknad där man kunde köpa bildelar, tuffa T-shirts, kläder och andra saker. Jag köpte ett linne, maken en T-shirt och en keps. Det var varmt och roligt.

Vid husvagnen grillade vi ostfyllda baconinlindade Bratwurst. Det blev gott. Vi gick sedan till Fyren och tog lite godricka. Några grannar drog med oss till dansen på granncampingen. Vi dansade lite… Men det är svårt när jag inte är så bra på att hålla takten.

20140720-162636-59196833.jpg

Boule

Idag lämnade vi bubben på kortids. Han blev glad av att se sina kompisar och vinkade hejdå till oss. Såååå underbart skönt att han inte blev ledsen. Nu får vi en paus från varandra i en vecka. Att han inte blev ledsen gör ju att skulden känns mindre, av att man lämnar bort sitt barn…

Vi åkte till husvagnen och njöööt. Grannen kom över med en skål choklad som var till bubben…. Men han var inte här…. Vi har grillat, gått på promenad och spelat boule. Kul att vi båda kunde vara med på boulen. Jag tror att mitt lag vann!

20140718-234832-85712373.jpg

1 års kalas

Igår åkte vi till Alingsås och grattade en av Axels kusiner som blir ett år. Av oss fick hon träklossar. Bubben blev glad när hqn kom dit och tittade in henne ordentligt. Marängswischen gillade han skarpt.

 

I förrgår fick jag även mail från kortids…. Listan vi hade fått innan sommaren sa att bubben skulle dit fredag till torsdag vecka 30…. Då trodde jag att han skulle lämnas fredagen vecka 30…. Men så var det tydligen inte. Han ska lämnas fredagen vecka 29… Tur att vi inte hade planerat någon resa eller liknande och att vi kan vara flexibla. Det blir nog bra. Vi behöver lite paus från varandra nu. Det är så mycket bus hela tiden. Så nu får jag och maken en veckas semester där vi endast ska försöka tänka på oss själva. Bubben kommer få träffa kompisar och busa runt med dem…. Även om lämningen är svår.