Månadsarkiv: juni 2014

Plan c, d eller e

Idag efter ett kalas åkte vi till husvagnen. Där hade vi tänkt äta sill och potatis….. Men gasen tog slut…. Så vi tar sill imorgon när vi köpt gas…. Då yänkte jag ta pulled kyckling. Denna kunde man värma i micron och äta potatisgratäng värmd i micron till…. Men när jag öppnade den vaccumförpackade kycklingen lucktade det blä…. Då tappade jag lusten… Vi kunde ha ätit kycklingklubbor istället. Eller micromat köpt på ÖoB…. Men då beställde vi pizza på restaurangen…. Och hamburgare till bubben…. Det tycker jag vi var värda.

 

Semester

Det har varit intensivt på jobbet med fritidsbarnen, packning, möten och planering….. Men nu är det semester. Jag började semestern met att i gårkväll äta på restaurang med kollegorna. Trevligt avslut.

Idag har jag ringt pch fixat ordning lite recept och mediciner till bubben, hämtat alla kläder på bubbens fritids, lunchat på IKEA, handlat och pantat burkar. Allt detta tillsammans med bubb.

 

Men jag började i morse i sängen med att se på första avsnittet avandra säsongen på Orange is the new black. Mysigt. Bubben låg bredvid och höll på med sin padda.

 

Den fortsatta helgen

Vi åkte till vår husvagn på lördagen. Där hade mina rädisor börjat växa och dessa hade vi i salladen på kvällen. Det kom även en skur men vi satt ändå inne och mös i husvagnen/förtältet. För vi var lite trötta…. Jag hittade för några veckor sedan en skylt som jag inte kunde låta bli att köpa till husvagnen….

På kvällen gick vi en promenad och kollade in den nya minigolfbanan. Fin med konstgräs. Bubben tyckte att det skulle vara boule på kvällen och vägrade komma in. Vi var jättetråkiga föräldrar som inte ens ville gå och diska… Men till slut så gick vi in och tittade på lite film…. Och vips så hade han tappat en tand som hade stört honom några dagar. Kul att vi fick tag på den och att han inte svalde den.

 

Idag kom svägerskan med familj till vår camping. Vi badade benen i snålblåsten. Hade det i te blåst så kallt hade man nog kunnat bada. Men man hade frusit ihjäl när man skulle sluta bada.

Därefter lektes det lite på lekplatsen och minibebisen ammades. Och sedan blev det pizza och hamburgare på fyren.

 

Midsommar 2014

Vi åkte som vanligt till Askims fritidsby där svärföräldrarna har en stuga. Där slog vi upp ett tält och sedan kom svägerskan med sin familj och nya lilla minikusinen som föddes 6 juni. Då åts det midsommarlunch innan vi tågade upp till dansbanan och dansade runt midsommarstången och fiskade i fiskedamm.

20140621-164017-60017429.jpg
Efter detta så var det även en trolleriföreställning med trollkarlen A:son B:son C:son.
På kvällen gick vi till makens kusiner där det var midsommarmiddag, med sill, nubbe, sång och tårtor. Bubben pusslade och trivdes. Inatt sov jag och bubben i en våningsäng, svärmor i en bäddsoffa och maken och svärfar sov i varsitt rum i tältet. Vi sov gott.
När vi skulle äta frukost var bubben en tjurig kille som krävde att han skulle ha alla gafflar??? Men efter att ha fått blanda till sig oboy ned chokladsås blev han på bättre humör.

Men roligast igår var nog att en av pesionärsdamerna i vår bostadsrättsförening ringde kl 21:20och var orolig att flaggan inte skulle hissas nu på midsommarmorgonen klockan 08…. Men maken svarade sakligt att detta skulle svägerskans man ordna och att de hade övat….. Dessa pensionärer…,

Förpliktelser

Idag har jag försökt att städa…. Ja försökt. För när jag har försökt att plocka undan de 5 pussel bubben har på G på vardagsrumsgolvet så har bubben gjort tvärtom…. Till slut så var det ett pussel kvar på golvet och lite andra saker. Då rusade jag fram till damsugan och dammsög runt det som låg kvar…. Han har även kletat in sitt hår med makens hårvax och snott till sig lite choklad.

Maken har fått ett uppdrag av bostadsrättsföreningens styrelse att vara flaggansvarig…. Han är verkligen inte rätt person. Han bryr sig ingenting om royalitet…. Men jag kan hålla med om att man egentligen borde hissa på midsommarafton och inte på midsommardagen. Han ska ikväll provhissa och se om han klarar det. Första gången den ska upp på riktigt är på midsommarmorgonen… Då är vi inte hemma…..

Pärmen ni ser på bilden har bubben gjort i slöjden.

 

Plikter

Igår åkte vi hem lite tidigare än vanligt. Maken skulle på årsmöte med bostadsrättsföreningen…. Men bubben var nöjd med att leka med sin såpbubbelpistol.

På jobbet har vi varit ute nästan hela dagen. Packandet till alla lådor går framåt. Och vi får väl hoppas att besiktningen på nya skolbyggnaden går bra så att vi kan börja packa upp vecka 32.

Bubben har fått något slags dille på att dra ut trådar ur sina strumpor…. Dumt dille. Så nu försöker vi köra utan strumpor så gott det går…. Tur att det är sommar.

Nu ikväll försöker jag hitta något lagom kul på TV. Det var svårt för det är ju bara fotboll överallt…. Men jag hittade gamla avsnitt av Cityakuten…. Det är en småmysig och bra serie.

 

Lördag

Idag åkte vi och hälsade på svärföräldrarna i dersa sommarstuga. När fikade vi och gick en promenad. Bubben lekte och pusslade.

Ikväll har vu myst vid husvagnen, grillat, ätit och diskat. Mina pallkrager med rädisor, ärter och gräslök har vi vattnat.

Man bärhsr verkligen längta efter semestern.

 

Igår på jobbet hade vi en hemlig resa till Älvsborgs fästning. Vi visste bara att vi skulle ha fritidskläder och skulle befinna oss på Göteborgs central klockan 08… Väl efter båtfärden dit blev vi indelade i lqg och fick med hjälp av surfplattor lösa olika problem under 2 timmar för att samla poäng. Vi kom tvåa.

 

Lite inköp

Idag efter att jag hade städat och tvättat hämtade jag bubben i skolan. Vi åkte till frölunda torg. Där hittade jag roliga leksaker till bubben. En sådan leksak som är i nedre högra hörnet hade jag när jag var liten. Men den lös inte. Men bubbens lyser. Det visste jag inte när jag köpte den. En positiv överaskning.

Jag köpte ett par supersköna skor till mig själv….. Ser ni vilket märke det är?

 

Skolavslutning

Idag har vi haft skolavslutning på jobbet. Trevligt och alla barn är så glada. Efter skolavslutningen fick vi lärare presenter av barnen och deras föräldrar. Fina blommor och ett ljus fick jag. Vi som jobbar på skolan åt en landgång och tårta i bamba och sedan packade vi ihop våra saker på lågstadiet. För förhoppningsvis kommer vi snart få flytta in den nya byggnaden som har byggts på skolan under läsåret.

 

 

Dag 2 på ALV

Bubben tyckte om hotellfrukosten. Kul med mycket olika saker och små smörpaket som man fick öppna. Sedan bar det av till ALV. Precis när vi kom in stod poliserna Kling och Klang där. Bubben rusade fram och pekade och förklarade hur bra allt var. Sedan fick han en kram av de båda härliga poliserna. Lyckan var stor! Sedan såg vi på när Karlsson testade lillebrors ångmaskin och bubben har jättesvårt att sitta still när Karlsson är så busig. Därefter blev det lite Emil. Föreställningarna på Emils scen är helt underbara. De hqr till och med levande djur som hästar och grisar. Ser ni bilden längst ner där Emil pussar griseknoa?

Sedan gick vi på alsong med Prusseluskan och Kling och Klang. Det var mycket roligt och poliserna showade bra! Därefter gick vi mest runt och mös och lekte. Bubben fick lite pussel och så satt maken och han på bion och tog det lungt en stund.

Bubben var nog ganska nöjd när vi gick därifrån på eftermiddagen efter att ha ätit svensk husmanskost. Vi åt Raggmunkar och fläsk och lingon(maken), köttbullar, potatis, sås och lingonsylt(tänkt till bubben men det är för roligt på ALV för att kunna äta) och potismos med stekta strömmingflundror och lingonsylt(jag).

Vi åkte tillbaka till hotellet och slappnade av en stund innan bubben och jag gick och badade på hotellet. Bubben ville inte bada i den stora basängen. Men bubbelbadet var vi i länge.

Sedan började bubben bli hungrig. Vi gick till Vimmerby torg och hittade den asiatiska restaurangen där bubben blev mätt.