Månadsarkiv: maj 2014

Hoppas på växtlighet

Äntligen har jag köpt en Syren. Jag gar tjatat om det i flera år men inte vetat vart jag ska sätta den. Men igår köpte jag en och idag har den planterats vid husvagnen.
Dessutom har jag gjort ordning två små pallkragar där jag har planterat gräslök, rädisor, ärtor och morötter. Bubben stjälpte till men till slut fick jag ordning på det.

20140531-175226-64346599.jpg
Nu kollar bubben på film inne i husvagnen samtidigt som han iPadar, ser på DVD på TV:n. Och så kastar han pusselbitar genom takluckan. Och så spanar han in grannarna spm har kalas. Så han har kul.
I förmiddags gick vi en lång tipspromenad genom Kärradal som campingen hade ordnat. Över en timme. Men fina hus såg vi.

Blommor

Rodedenronen blommar vid vår husvagn. Gräset hade växt massor. Så idag klippte maken gräset. Bubben och jag pusslade innan han gick ut och ville hjälpa/stjälpa pappa. Efter skötseln av husvagnsträdgården åkte vi hem. Där klippte maken gräset igen. Och sedan fick bubben leka i sin nya pool. Han fiskade och lekte bra länge. Men efter ett tag så gick det överstyr…. Lådan till poolen finfördelades och slängdes i poolen och lite stenar kom också i… Men han fick hålla på. Han lekte ju själv och vi kunde bara övervaka.

Jag sprang fram och till baka till tvättstugan och maken satt och övervakade. Sedan städade maken efter leken när bubben kände sig nöjd.

 

Sushi

I lördags gjorde vi sushi. Det är så gott och jag vågar inte köpa det ute numera pga skaldjursallergi. Men det går ju göra hemma också och då blir det fler än man får när man beställer.

 

Jag köpte även ett pinnset som gjorde det lättare att äta med pinnar. Smart idé. Jag provade även Nori sesame snack….. Det var inte gott. Så det behöver ni inte köpa. Det var noriblad med sesamfrön på….

Bakgrunden på collaget är från blommor i vår trädgård. Jag älskar denna blommiga årstid. Men jag är verkligen ingen trädgårdsmänniska.

Bubben har kommit hem och somnade fort när assistenten nattade honom. Imorgon är hennes sista dag….

 

Fixardag

Maken åkte till jobbet imorse. Jag låg kvar och mös i sängen innan jag tog en stavgångsrunda. Skönt och inget knä bråkade. När maken kom hem började han riva ett valv ute så att vi kunde få in cykeln där. Jag gick in och röjde i ena förrådet. Det har varit jobbigt att gå in där innan för det var så rörigt att man behövde klättra och kliva där inne. Nu är det betydligt bättre.

Maken och jag skruvade åt lite skruvar på cykeln och ställde in den så att bubben också får trampa när jag trampar. Vi testade det också maken och jag. Jag fick vara bubb och hänga med när maken trampade. Bra att testa så man vet hur han har det.

Jag tog sedan ett bad och en ansiktsmask med vit choklad. Nu ligger jag ute på baksidan och spelar spel på paddan med en drink (lady killer) bredvid mig.

Bubben är på kortids och idag skulle de bl.a. bada. Så han har det säkert bra.

 

Blodprov och cykling

Igår morse emlade vi bubbens armveck och så åkte vi upp till barnmottagningen. Där fich bubben leka i väntrummet medans vi väntade. En skylt som stod på dörren fick mig att fundera…. I lekrummet ansvarar föräldrarna flr sina barn, stod det. Vilka skulle annars ansvara för barnen…..? Tänk att behöva sätta upp en sådan lapp. Fattar inte föräldrar det, så är det ju skrämmande. Dessa borde inte få ha barn. Men men…. Blodprovet gick bra att ta. Han spände sig men sjuksystrarna löste allt bra. Han blev nöjd när han fick rycka ner en leksak efteråt från taket. Denna gång blev det en traktor.

Efter skolan kom han hem med taxi. Då cyklade vi en varm cykeltur till torget och åt glass. Sedan cyklade vi hem och lite till. Sedan avslutade jag tvätten som jag höll på med. På kvällen åkte vi till bubbens skola för där var det en ”marknad” som föräldraföreningen hade ordnat. Bubben fiskade fiskedamm, köpte lotter, kollade på loppis, fikade och träffade fröknar och kompisar. Han hade jätteskoj. Han ville inte åka hem.

Idag har han åkt till kortids och jag har varit på bl.a Frölunda torg och shoppat lite. Till mig blev det örhängen och en blus och bubben fick lite kläder och leksaker… Tänk att man alltid hittar saker till honom.

 

Tränat

Idag kom jag äntligen iväg på träning. Det är en skadad arm och halsfluss*4 har liksom hindrat mig att träna. Jag cyklade på träningscykel i 7 minuter och crosstrainern var jag på i ca 10 min. Men tyvärr kände jag av knät och vågade inte mer. Jag vill ju kunna cykla med bubben imorgon.

Det har varit varmt och härligt ute idag. Älskar detta.

 

Konferens och spa

Idag åkte vi till Varbergs stadshotell & asia spa med mitt jobb. Där diskuterade vi upplägget för nästa år och åt gott innan vi fick njuta av spaavdelningen på översta våningen. Vi badade på sköna varma bad med olika och bastade och njöt på bad och bastuavdelingen. Jag gillade verkligen att få de olika jetstrålarna på olika delar på kroppen. Fotmassagen var riktigt kul. Eukalytusbastun var härlig. På peacock house kunde man vara i både mörka rum på varma vattensängsbäddar och ljusterapirummet. Och längtst upp kunde man sitta och njuta hänggungor och njuta av utsikten över havet och Varbergs fästning.

 

 

 

 

Effektiv helg

Maken rev det trasiga uteköket som de förra ägarna av vår tomt hade byggt. Bubben tyckte det var spännande. Han var också osäker på om pappa fick göra sönder på detta vis. Skräpet körde vi iväg idag.

Igår hann vi även med lek vid lekplats 2 gånger, diskning, äta glass vid restaurangen och en mycket rolig boulekväll på campingen. Bubben fick godis, mycket skratt, bus och läppglans. Maken fick spela och dricka öl och jag skratta och ha trevligt. Sedan somnade bubben gott och sov hela natten.

Idag när vi körde iväg skräpet var han missnöjd att vi inte var vid husvagnen. Men vi åkte tillbaka dit och mös igen innan vi mot protest åkte hem….

 

Cykeln

Idag kom cykeln. Bubben blev jätteglad när han såg den när han kom hem. Han satte sig och jag fick gå in och hämta hjälm och väskor. Vi cyklade till torget och tog en snabbfika. Bubben tryckte i sig en dammsugare och ville sedan cykla mer. Vi cyklade hem och cyklade runt lite till. Sedan lekte bubben i trädgården.
När maken kom hem fick han också en cykeltur.