Månadsarkiv: april 2014

Soligt på jobbet

Solen har varit framme idag också. Härligt! Jag älskar solen. Men min mage är supertrött och jag måstevara nära en toa. Jag dricker blåbärssoppa och äter tabletter för att få tillbaka bakteriebalansen och stoppande tabletter…. Men jag är dödstrött.

 

Då blir man alltid glad när ett fritidsbarn kommer med en liten blomma som den har hittat och ger mig. Det är en av mina favoritblommor.

Sedan har vår assistent fått ett annat jobb. Tråkigt…. Nu får vi börja om om söka ny….. Men hon hade fått en heltidstjänst så jag förstår henne.

 

Torsdagen

Det var en intensiv dag. Jag hämtade bubben i skolan för ett tandläkarbesök. Det gick ganska OK. Hans tänder fick bananlackas. Han kördes tillbaka till skolan. Jag åkte in till Kungsbacka innerstad och tittade där det hade brunnit dagen innan. Jag gick också och beställde en massage som jag ska utnyttja denna vecka. Jag fick ett sådant presentkort i julklapp. Jag gjorde lite andra ärenden också innan jag hämtade bubben igen 12:30. Vi skulle till hab och testa en annan sits till cykeln som vi ska få låna. Där mötte assistenten upp och vi åkte sedan och åt grillat utanför Maxi. Där köpte vi även en cykelhjälm. Vi provade ut nya skor till bubben. Skönt att ha assistent med då.

Sedan åkte vi till Kviberg och testade på Judo. Det var skumt tyckte bubben. Vi fick sätta oss och fundera en stund mitt i för bubben blev frustrerad och slog och drog i alla. Men i slutet när vi tränade på att fälla bubben var det roligare.

 

Under dagen fick jag också reda på att jag hade halsfluss igen…. Så nu äter jag Kåvepenin igen… Maken har tagit odling i halsen idag…. Hoppas att de hittar något så att han får medicin så att jag slipper mer halsfluss. För min mage är inte nöjd med antibiotikabehandlingarna.

 

Äntligen

Idag har vi varit duktiga. Vi har tvättat husvagnen, fixat och satt upp förtält. Sä nu är det bara mysfix kvar. Att tvätta husvagn och sätta upp förtält är mycket lättare att göra när bubb inte är med. Så nästa gång vi åker hit är mycket färdigt och vi kan bara njuta med bubb.

20140426-210636.jpg

Påskafton

Efternfrukost och lite lek i trödgården åkte vi till Borås. Där var Cirkus Maximum. Bubben var så förväntansfull innan föreställningen. Han skakade i kön av upphätsning och när vi satt ner satt han jättesnällt och väntade. När föreställningen satte i gång skrattade han och tittade mycket. Clownen var självklart favorit.

Vi åkte också en tur i vårt gamla område. Norrby såg sig likt ut.

När vi kom tillbaka till mina föräldrar njöt vi av solen och åt sedan god kalkon till middag. Till förrätt var det kavring, lax, ägg och romsås.

När det började skymma ute släppte vi iväg en rislykta över sjön Anten.

 

Långfredagen

Då åkte vi till mina föräldrar. Min bror med fru och dotter var också där. Bubben fick leta påskägg och vi grillade. På kvällen gick vi en promenad. Då bubben var på värsta bushumör. Han la en liten boll i handfatshålet. Som vi till slut fick upp med hjälp av en gaffel. Bubben tittade i ett träd med mormor och morfar fick gå ner i en varggrop.

 

 

Bra dag

Igår tog bubben och jag det lugnt på morgonen. Vi mös länge i sängen och sedan fick bubben sig ett bad med badbomb. Sedan tog vi frukost och jag kollade igenom husvagnsgrejer. När assistenten kom tog jag en dusch och sedan packade jag ut kuddar, madrasser och husvagnsgrejer och åkte till husvagnen och städade den och började packa in i den. Bubben och assistenten åkte in till Göteborg med bil och tåg. De gick till universeum. Hon upptäckte att bubben gärna rusar förbi allt där inne och han blev rädd för en fågel som kom för nära och klängde sig upp på henne och försökte sparka fågeln…. Utflykten avslutades med McDonalds. Nöjd kille! Jag blev också glad när hon kom till oss. Bubben blev glad och gick fram till henne och kramade henne. Han börjar nog förstå vad han ska ha henne till. Att ha kul med. För det orkar inte mamma och pappa hela tiden.

När assistenten hade gått fick han påskäggen som farmor hade lämnat hos oss. Mycket glad blev han. En av favoriterna på youtube nu är att se när de öppnar olika slags godisförpackningar som t.ex kinderägg. Nu var det massa olika förpackningar. Sedan var det godiskaos på storarumsbordet.

 

Husvagnen fixad

Idag åkte vi och fuktkollade vår vagn för att försäkringen ska gälla. Det gick bra. Svärfar hjälptes åt att putta vagnen på rätt plats. Det är verkligen härligt soliga dagar vi har nu. Jag njuter mycket.

Bubben blev hämtad av assistenten och det underlättade att inte ha med honom när vi gjorde detta. Allt blir så mycket vildare när han är med.

 

Städdag

Iförmiddags var det städdag i bostadsrättsföreningen. Det sopades och gjordes fint. Detta avslutades med korvgrillning. Bubben tycker det är kul när alla är ute. Men idag försökte han vakta sopkvastar, skyfflar och korgar…. Så ibland tog han andras grejer från dem. Men vi har förstående grannar.

Sedan gick vi in och värmde oss en stund. Däefter åkte vi till husvsgnen och kollade att allt var OK inför fuktkollen på tisdag. Bubben hittade sina pussel där och började pussla.

När vi kom hem tog jag bort julbelysningen!!!! Och satte dit lite påskpynt istället.