Månadsarkiv: mars 2014

Danmarksresan – söndagen

Det var åkahemdagen…. Efter att ha sovit packade vi ut oss ur lägenheten och åkte till färjan. Tråkigt tyckte bubben. Men när vi väl kom på färjan så stod Nicke Nyfiken där. Bubben fick ett klistermärke av honom och var mycket lycklig. Därefter åt vi lunchbuffé. Vi spelade lite och bubben vann 120 enkronor. Han blev glad och sprang sedan därifrån. Vi andra fick ta hand om pengarna.

Det var även fiskedamm på färjan. Bubben fiskade upp en plastig polisbil och blev lycklig.

 

På vägen hem i Sverige åt bubben godis men gnällde också. För så här kul vill han nog ha jämt.

Idag körde maken mig till VC. Där konstaterades halsfluss igen…. Nr 3…. Så nu fick jag en annan antibiotika. Sedan åkte jag buss hem. Hemma handlade jag i Frillesås och lade det i en ryggsäck jag hade med mig. Jag promenerade hem, åt lunch och somnade…. Nu sitter jag i solen och njuter. Jag ÄLSKAR solen.

 

Gipsad

Imorse kändes handen lite bättre och jag hade sovit bra med panodil i kroppen. Men jag duschade och gjorde ordning mig. Jag hade ju fortfarande omt och den knakade konstigt i den. Jag åkte till närakuten i Kungsbacka. Jag kom in ganska fort och läkaren beodrade röntgen. De hade tydligen sådan utrustning på akuten. Handen röntgades och jag fick sedan se resultatet och läkaren visade sprickan som sitter ganska långt upp på det större underarmsbenet. Så nu blir det gips i fyra veckor på höger hand. Mycket opraktiskt när man är högerhänt.

De konstaterade att min smärttröskel är ganska hög. Med denna arm tvättade jag och vek tvätt igår. Jag var även med bubben på basket…. Men jag dammsög inte….

 

Bubben är på kortids så jag får vila handen i helgen. Och nästa vecka sjukskriver jag mig…. Läkaren trodde nog att det kunde bli längre sjukskrivning…. En knölig sak är att jag inte får köra bil med gipsad arm.

 

 

Bowling & rullstol

Idag åkte vi till Kviberg för att testa basket. Bubben vill kasta och hantera bollen som han vill. Ingen ska tala om hur han ska studsa och kasta. Då kan man ju bli av med bollen… Men i slutet fick han testa en rullstol. Det gillade han. Och han fattade med en gång hur han skulle göra.

Danmarksresan – lördagen

Efter frukosten åkte vi till Nordsjömuseet. Där tittade vi på fiskar och sälar och sånt som har med havet att göra. Bubben tittade länge på sälarna och kom fram till att det är någon slags katt… De fräste ju när de kom upp över vattenytan. Vi såg också när de matade klumpfisken. Det var en dykare som dök ner och matade den.

Sedan åkte vi hem och åt rester till lunch. Sedan lekte vi bland bollarna och avslutade dagen med grillat.

Handen gör fortfarande ont och jag kontaktar nog sjukvården imorgon.

 

Danmarksresan -fredag

På fredagen började vi dagen med att bada efter frukosten. Vi badade i två timmar och bubben var jätteduktig. Han ville oftast åka i vattenrutchkanan själv. Och det gick ju bra för i slutet av den var det inte djupt. Dessutom var vi nästan ensamna i hela badhuset.

Efter badet åt vi lite lunch och sedan åkte vi till en fyr som nästan dränkts i sand. Det var blåsigt och sandigt att gå dit. Det var en riktig utmaning att gå dit med svärmor som använde en krycka eftersom hon har opererat höften.

Efter detta åkte vi till en annan strand och flög med drakar i blåsten. På kvällen lekte vi även i gympasalen och i bollhavet.

Idag har jag haft en otursdag. Först så tappade jag en knapp i byxan. När jag kom till jobbet och kollade mig i spegeln så såg jag att jag hade satt på mig tröjan ut och in. Och på väg hem från skogen med skolbarnen snubblade jag på en rot och slog mig på högerhanden…. Så jag har riktigt ont i den…. Krångligt och dumt. Men jag tror att den är stukad, så jag avvaktar och ser om det blir bättre.

 

Danmarksresan – torsdag

Vi gick upp ganska tidigt och åkt till färjan. Väl på åt vi frukost och bubben åt även glass. Sedan spelade han lite på enarmade banditer. Spännande och kul. Vi spelade även lite brädfotboll, pingis och minigolf. Vi handlade i bordershoppen lite öl och vin och godis. Vi hade tur att det var billigare alkohol än vanligt. Sedan åkte vi av färjan och kom till Grönhöj feriecenter och installerade oss.

 

Efter lite middag som bestod av korv med bröd så gick vi till gympahallen dör det även finns en klätter ställning med bollhav. Det är paradis för bubben.

 

LSS

En debattartikel från GP.se

Det tar verkligen musten ur en att söka hjälp enligt LSS. Man talar om ALLT det som är jobbigt hemma. Man talar om hur vi gör med sonen vid blöjbyte. Men vi får också tala om att vi inte kan gå på toaletten själva utan att ha öppen dörr och vara beredd att springa därifrån. Och att då få nej till hjälp när man har berättat sådana privata saker för främlingar känns tungt.