Månadsarkiv: februari 2014

Bowling

Igår var vi tillsammans med Göteborgs handikapps indrottsförbund på bowling. Bubben och en annan liten pigg kille delade bana. De satte upp så att klotet inte kunde komma i rännorna och så fick vi en backe som tydligen kallas gotlandsränna. Bubben tyckte det var kul att välja klot, gå fram till backen och lyssna på musiken och putta iväg klotet. Sedan sprang han till hålet där kloten kommer upp och väntade på det. Spännande. Han brydde sig inte om om han fick ner några käglor. Dessutom skulle man ju vänta på sin tur när den andra killen spelade. Fördelen med denna sport var att man kunde fika samtidigt.

Bowling

Klicka på bowling för att se film.

Färdigheter

Igår var maken hemma med bubben. Han lärde sig då att låsa toadörren…. Och maken upptäckte att han inte kunde låsa upp den utifrån…. Så efter pedagogiskt prat lyckades bubben öppna dörren igen. Efter detta skruvade maken isär låset. Så nu kan man inte låsa toadörren på nedervåningen. Det hade ju varit jobbigt att bubben låser in sig och inte vill eller inte lyckas öppna. Det finns mycket busigt att hitta på inne på toaletten.

 

Idag har han varit i skolan och har varit en väldigt glad och frisk kille. Hoppas det fortsätter så…

 

Lugn söndag

Bubben var slö igår och hade ont i halsen. Vi befarade att halsflussen var tillbaka. Hela förmiddagen idag var han fortfarande lite trött men halsen verkade bättre. Pyttefeber har han också. Så imorgon stannar han hemma så att vi är säkra på att han är frisk. Ikväll åt han både lasagne och potatismos och fiskpinnar. Så hoppas verkligen att halsflussen är borta.

Medans jag svor över ishockeyn så låg maken och bubben och mös i sängen i lilla rummet. Maken trött pga bl.a skov i magen och bubben fokuserad på youtube.

 

Nöjd

Inatt kom förkylningen till bubben. Han är snorig och har ont i halsen. Så vi får hoppas att halsflussen inte är tillbaka. Maken har migrän. Så vi stannar hemma idag. Jag tog mig an skaferiskåpen…. Dessa har inte varit roliga att hitta saker i. Nu är det mycket lättare.

Ikväll blir det kyckling i lergryta. Det blir gott. Och vi ska nog inte se på mello. Vi har ju hört låtarna och det är inte roligt. Något annat hittar vi säkert.

Än så länge verkar bubben inte ha halsfluss i alla fall. Han leker med ballonger och skruvar med sin verktygslåda och äter mumsmums.

 

Äntligen, rulla!

Vi kom äntligen iväg på Alla kan gympa i Billdal idag. I tre veckor har vi fått hoppa över pga kortids, sjukdom och lov. Bubben sprang fram till backen och ville rulla med en gång. Men först var det uppvärmning. Han hängde med på några rörelser i alla fall. Sedan sprang han till rullstationerna.

 

Här sitter han och väntar på assistanshjälp vid rullning. Nästa gång missar vi pga kortids. Men sedan är vi på G igen.

 

Idrottskola

I kväll åkte bubben och jag till Kaserngården i Kviberg i Göteborg. Jag åkte lite fel men kom till slut rätt. Där var det idrottsskola med Göteborgs handikappsidrottsförbund. Vi lekte lite lärakännalekar och roligast var nog när alla spelade slags handboll med en stoor yogaboll. Bubben blev jättefrustrerad när alla andra hade bollen och att de sprang/rullade åt olika håll. När han väl fick bollen fick jag hjälpa bubben så att han inte slog de andra som försökt ta ”hans” boll. Två gånger när ha fick den satte han sig på den.

Efter denna match var jag genomsvettig. Bubben var nog trött för han ställd sig i målet och tittade på de andra när de lekte istället. Han behövde nog tänka lite. Han tyckte nog det var snålt att bara ha en boll till alla. Det hade nog varit bättre om alla hade haft varsin, tyckte nog han….

Nästa gång ska det bowlas… Det blir nog lugnare.

 

På vägen hem var det köer och vi köpte hamburgare på McDrive. För klockan var över 19 när vi kom hem.

På skolan hade de varit på Eldorado. Bubben hade stortrivts och lekt i bollhavet.

 

Jobb jobb jobb

Så jäkla intensivt på jobbet att man inte hinner med att tänka. Helt slut när man kommer hem. Så jag får hoppas att vi snart kommer igång med en annan assistent här hemma…. Assistansbolaget har intervjuat tre st. Hoppas att någon passar oss. Man vill ju inte bara ta någon för att det finns. Assistenten ska ju passa bubben och oss och vår familj. Helst vill man ju att den ska trivas och vilja jobba kvar här ganska länge.

Ulkningarna på bubben förtsätter, men vi väntar tills pencilinkuren är över…. Vi får se om det är kvar då. Då blir det medicin mot reflux…. Kortidslokalen ska renoveras pga dålig luft och fuktskada… Så vi får hoppas att de hittar en bra ersättningslokal. För även om vi kommer igång med assistans så är kortids viktigt för hela familjen.

 

Några pärplattor hann jag med att stryka idag på jobbet. Kändes bra att göra något som kändes pedagogiskt och som gjorde barnen glada…

 

Nytt köksbord

Maken tog igår köksbordet upp till sitt ”nördrum”. Där sitter han och pysslar med sina brädspel. Det är en ny hobby han har börjat med. Då tyckte jag att vi skulle åka till IKEA och köpa ett nytt köksbord. Så det gjorde vi i dag. Jag hade kollat in ett bord på nätet som var runt mensom kunde bli ovalt om man var några fler. Det heter Bjursta. Vi köpte ett i ekfaner och det bar mycket bättre än det bordet som stod där innan.

Bubben tjtade om att han ville äta där. Det gjorde vi. Men bubben åt inte så mycket….

När vi kom hem hjälpte bubben till att skruva det nya bordet.

 

International Angelman diagnos day

I dag den 15 februari är det den internationella angelmannadagen. Med hjälp av facebook så har jag kommit i kontakt med flera runt om i sverige. Vi utbyter erfarenheter och tankar. Där stöttar vi och hjälper varandra. Nu de senaste dagarna har jag sett många bilder på barn med denna diagnos världen över. Så syskonlika många är. Och vilka härliga leenden man ser på bilderna. Det är ju en sällsynt diagnos. Men sådana här dagar, känner vi en gemenskap med många. Förra året var det första gången som den internationella angelmanna dagen var.

Vi har ju turen att bubben har en klasskompis/kortidskompis med samma diagnos. Alla säger att de har en speciell relation. Som syskon. De förstår varandra på något konstigt sätt. På en av bilderna nedan ser ni bubben och hans kompis i skolan. Bubben har lärt mig att alltid göra det bästa av situationen, att det aldrig blir som man tänkt sig och att ta vara på lugna stunder. Han är en väldigt glad, aktiv och busig kille. Hade man bara lite av hans positivsm så skulle man må mycket bättre.

Dagen har vi firat med ganska lugn och ro. Bubben har lekt med ballonger, kulbana och sin padda. Imorgon ska vi nog åka till IKEA och köpa ett köksbord.

 

Fika

I förmiddags åkte vi till McDonalds bubben och jag. Utanför ser jag en cykel som de har på hans skola…. Hmmm tänker jag. Vem har tagit den är den första tanken. Men nrä vi kommer in hör jag. Hej, på er. Det var några av hans fröknar och en klasskompis som var där och lunchade på sportlovet. Efter att vi hade beställt så fick vi sitta vid dem. Bubben satt ett tag men ville inte äta. Efter ett tag tarmhan tag i brickan och visar att han vill sitta någon annanstans…. Han var väl rädd att jag skulle lämna honom till dem. Så vi satte oss vid ett annat bord. En fröken och barnet gick och lekte och efter ett tag satte sug den andra fröken sig hos oss. Men bubben puttade bort henne och vinkade… Inte vara nära fröknar när han är med mamma…. Sötisen. Han kunde inte äta förrän de hade gått därifrån.

 

Sedan åkte vi till MAXI och handlade.

Hemma försökte vinta det lugnt. Jag såg på lite OS, maken spelade spel. Bubben mös med smothie och kollade på paddan. Bubben gick iväg och både maken och jag trodde att bubben var hos den andre…. Men så hör vi prassel från köket. Vi springer ner. Då har han öppnat kylskåpet och tagit fram en förpackning med två Alla hjärtans dag semlor….. De är fyllda med hallongrädde och choklad och har ett hjärta på toppen. Då var det tydligen dax för dessa semlor…. Maken och jag åt var sin och bubben två.