Månadsarkiv: januari 2014

Ullared/gekås

I går kväll tog nattningen lååång tid. Vi börjar ju alltid nattningen 20 och då har han fått melatonin 2 kapslar och 5 droppar theralen. Men han hade massa spritt i benen. Han somnade någon gång mellan 00-01… Så när jag väckte honom strax för 07 var han trött….

Men jag fick på honom kläder och han fick sin ep-medicin innan han fick åka taxi till skolan. Jag lade mig och mös en timma till i sängen. Sedan satte jag mig i bilen och åkte till Ullared/gekås. Bubben har växt ut en del kläder och jag behövde då handla lite baskläder som tröjor, T-shirts, mysbyxor och bra vanliga byxor. Jqg hittade allt utan vanliga bra byxor. Jeans och chinos sitter inte uppe…. Inte ens med skärp på ett bra sätt på min smalis…

 

Jag köpte även lite stickade tröjor, toppar, jeans, printade byxor i haremsmodel(sköna och tydligen moderna), telefonfodral, spel och lite annat kul. Maken fick en bok om grundaren till Mindcraft och en bok om Starwars. Bubben fick lite leksaker att ta fram vid lämpligt tillfälle. Jag köpte även en mjukishund som är en vetevärmare. Den tänkte jag kan hjälpa bubben att mysa in sig så att han blir trött när ha ska sova. Helst vill han ju ha en mammaarm runt sig och hålla i mammas hand.

När jag kom dit var det bara snö på marken. Me när jag åkte därifrån så snöade det rejält. Men det gick bra och problemfritt att åka hem.

 

Lek i snö

Idag i skolan hade bubben åkt pulka och lekt i snön. Jag hämtade honom i skolan för att tjäna lite tid… Jag ville inte vänta på taxin som tar tid. Vi åkte och åt sallad på MAXI innan vi handlade. När vi kom hem satte vi på oss alla ytterkläder och gick ut. Vi gick till backen vid parkeringen. Jag ville att vi skulle testa en åkpingvin som jag köpte i helgen. Vi åkte och kastade snö. Kul. Jag hann även skotta lite.

Nu sitter vi inne och njuter av oboy och lyxkaffe.

Jag ville leka lite med vintersakerna för imorgon åker bubben till kortids. Och man vet aldrig hur länge snön stannar.

 

Hälsa på

I förmiddags hälsade vi på farmor. Hon opererade höften förra veckan. Därfär använder hon kryckor. V tog med oss semlor. Bubben åt det gottiga i två semlor och sedan lekte han.

 

Farmor tog sig gåfram med kryckor och bubben testade dem och mös med farmor. Vi hjälpte dem lite med tekniken hemma och sedan åkte vi hem. Bubben pimpade en av sina paddor med klistermärken och jag har en fläsk stek i lergrytan i ugnen.

Imprgon är det söndag. Vi får se vad vi hittar på då.

 

Hulkande

Bubben har börjat att hulka vid vissa tillfällen. Det har varit när han är uppspelt glad och på morgonen. Varför vet vi inte. Idag ringde de från skolan och sa att han hade kräkts. Så jag hämtade honom. Han hade först hulkat när maten kom in och sedan efter maten hulkade han igen och då kom det även kräks. När han kom hem tjatade han om godis och lasagne…. Jag provade först med choklad. Det gick bra. Sedan åt han en hel Karins lasagne utan problem. Inget kräksande…. Vad detta beror på kan vi ju bara spekulera…. Är det köldkörteln som spökar, är mandlarna för stora, har han ont i halsen, mår han illa, inte gjort nummer 2 och är då full i magen. eller något helt annat. En vanlig läkare på VC kan inte undersöka honom i halsen…. Eftersom han bits då. Så jag skrev till habläkaren och hoppas att han vill titta på bubben.

Tyvärr blev det ingen gympa idag. Vill ju inte riskera smitta andra ifall det är magsjuka….. Men jag tror inte det. När maken kom hem fick bubben resulax och resultat kom. Kan ha varit det som störde….

 

 

Bus

Bubben blev glad när vi svängde in på McDonalds. Han var upprörd att det var andra före som ville beställa…. Men glad blev han när han väl fick äta. Och isen i drickan var kall att hålla i.

Vi åkte sedan och handlade. Så här glad och busig var han efter detta.

Jag tog det ganska lugnt i förmiddags. Jag sov mellan tvättstugepassen och när jag hade sovit färdigt så tvättade jag duschkabinen med ett starkt doftande medel. Men rent och fint blev det. Lite småplock, diskmaskinen och lite beställning av bubbens ep-medicin gjordes. Imorgon ska jag försöka komma iväg till gymmet.

 

Nattning

Vi försöker nu få bubben att sova i egen säng i alla fall första delen av natten. Vi testar nu ockaå med att öka melatonindosen. För två timmars nattning känns inte kul varje kväll. Lite bättre har det gått. Ikväll somnade han riktigt fort. På 30 minuter sov han. Det kändes lyxigt. Dessutom har vi köpt en kamera som gör att vi kan kika på honom ifall vi hör något ljud från honom. Så här kan man alltså sitta i två timmar och natta om man har otur….

 

Men somnar han så kan man smyga ut….. Tyst.

 

Nu får vi ser hur resten av natten blir.

 

Snö och lek

Idag åkte vi till husvagnen och tittade till den. Den mådde bra och bubben lekte i snön. På vägen hem därifrån ringde mina föräldrar som var i närheten. De kom och hälsade på och pratade lite.

Bubben har också lekt en del med ballonger och tvättkorgen. Han smet också in på toaletten. Vi ropade på honom att han skulle komma ut därifrån. Men han var tyst. Vi misstänkte att han lekte med tvål eller något. Han var väldigt tyst. Maken gick in och såg att bubben hade öppnat tvättmaskinen. Där låg färdigtvättad tvätt. Han hade sträckt sig och fått tag på tvättmedel. Det hade han hällt i tvättmaskinen. Ganska duktigt ändå…. Vi fick ta ut det mesta av pullvret. Vi satte igång tvätten igen. Dessa påslakan blir rena.

 

Lite bling till

I torsdags efter habbesöket åkte jag till STIL-butiken på Frölunda torg. Jag tyckte jag kunde unna mig lite sånt efter undersökningen i onsdags. Dessutom ville jag dit innan de stänger denna popupbutik. Jag är så glad att jag kan ha örhängen utan att bubben sliter loss dem från mina öron. Nu pekar han och visar på det sättet att han tycker mamma är fin. Jag köpte då dessa fina örhöngen:

 

Jag har satt på mig snöflingeörhänget eftersom det nu har kommit lite snö.

Vi har ökat bubbens melatonindos. Det gör att han somnar på ca 1 timme istället för 2 och sover i sin säng till 6-7 istället för 2-3. En klar förbättring anser jag. Skönt att få sova.

Idag opererar svärmor sin höft. Hoppas att hon slipper problem med den sedan.