Månadsarkiv: november 2013

Pust

I morse åkte bubben och jag till barnmottagningen för att ta lite blodprov. Det räckte tydligen med stick i fingret och bubben var duktig. Detta har med köldkötteln att göra. Det var några höga eller låga värden för ett halvår sedan. Vi får se vad de visar nu.

Han fick välja något i en burk. Men han ville ha större saker. De har saker hängandes i taket som barnen får välja efter ett besök. Det har inte bubben glömt. Han valde en mjukistiger som också är en bok.

 

Senare åkte bubben och jag och handlade. När vi kom hem så sprang bubben till dörren. Jag kom efter med påsarna. Och skulle öppna dörren….. Hittar INTE nyckeln!! Jag lämnar påsarna vid dörren och bubben och skydar tillbaka till bilen. Vänder upp och ner på den och svär mycket. För jag vet att bubben säkert kollar och öppnar innehållet i påsarna….. I alla fall ingen nyckel. Jag får hämta bubben och påsarna och så krånglar vi in oss i bilen igen. Bubben mycket irriterad över att inte få gå in och jag stressad över nyckeln.

Jag parkerar på samma ställe. Kollar runt lite. Ingen nyckel. Jag vet att jag hade den senast vid bilen när jag skulle åka från affären. Så jag gick in och gick och frågade. Jag fick beskriva den….. Och det vwr ju inte svårt eftersom jag hade gjort en fin nyckel till mig förra veckan. Och de hade den!!! Skönt.

Då åkte vi hem igen och hemma åt bubben gröt liggandes på bordet. Nu ikväll ska jag äta med mina kollegor och imorgon åker bubben till kortids och vi ska mysa hela helgen i Tyskland.

 

Nya fönsterpynt

Eftersom stjärnorna som jag hade i fönstret förra året gick sönder så köpte jag nytt när jag var i Gekås sist. Det är hologrampyramider. Helst skulle jag vilja ha vanliga advetsljustakar. Men bubben biter och pillar på lamporna. Så jag vågar inte det.

Balongerna hittade vi på Rusta. De har redan åkt ner en gång…..

 

Idag har jag varit på kurs på östra sjukhuset. Vi har fått lära oss hur man gör med diabetes typ 1. Vi har barn på skolan som har det och i Bamba räknar vi pedagoger hur mycket kolhydrer barnet ska äta och beräknar sedan insulindos. Det var bra att lära sig grunden mer och förstå varför man gör vissa saker.

Men det är en ballansgång. Att ge rätt och att räkna rätt. Och tänka rätt.

 

Såskillen

Bubben älskar sås. Han tycker all annan mat är onödig. Har man sås till maten så kan han bara äta sås. Ikväll när vi åt nötstek, wokgrönsaker, lite potatisgratäng och sås så ville han ha ett sugrör och såsskålen med en gång. Han kan få det i slutet av middagen ibland. Men idag skulle han ha det med en gång. Han tog till och med fram tårar….. Men vi gav oss inte. Vi ville äta vår mat och ha sås till innan han fick….

 

Vi tog fram en äggkopp och hällde sås däri och så fick han ett sugrör. När han hade lugnat sig kunde han suga upp sås där. Och sedan i slutet fick han såsskålen.

Busunge.

 

Önskelista

Bubben har gjort en önskelista på skolan:

De sa att vi får tolka bebisbilden som vi vill….. Men jag tror man kan läsa ut vad bubben tycker är viktigt genom att titta på vilka bilder han har valt.

  • Bebisen=han gillar sina två små kusiner.
  • Den tuffa snöskotern=kan vara en polis
  • Fotbollspelet=ett sådant gillar han att leka med på skolan
  • Hello Kitty brädan= en av hans kusiner gillar Hello Kitty. Det vet han.
  • Buzz gubben= han såg vi i scandinavium på disney live.
  • Hjälmen= vet inte…. Kanske något polis eller brandmansaktigt.

 

Önska sig tror jag inte han vet vad det är. Det är vi föräldrar som får gissa och klura ut vad han kan tycka är roligt.

Idag har jag varit och fikat på Kungsmässan tillsammans med en kompis. Alltid kul att snacka bort några timmar. Sedan hämtade jag bubben i skolan.

 

Polisen

Idag ringde de från kortids. Det hade inte varit någon där sedan igår morse. Och de ringde klockan 13. Så de erbjöd sig att åka med bubbens väska hem till oss. Så efter att vi hade varit och handlat så låg vår väska vid vår dörr. Bra! Jag lär mig att bli lite tuffare.

En annan sak som jag kämpar för nu är att bubben ska ha en egen taxi till och från skolan. Han använder kudde för han är inte så stor och ska man följa trafikverkets rekomendationer så ska barn ha kudde upp till de är 12 år eftersom bäckenet är färdigutvecklat först då. Och med kudde är det inte bra att sitta fram i taxin pga krockkuddar. Men bak med andra barn kan han inte sitta. Då pillar och bankar han på dem. Det var faktiskt dagens taxichaufför som vägrade ha honom fram pga säkerhet. Mitt barn ska åka säkert i bilen, även om han är utvecklingstörd. Så idag skickade jag ett mail till samres och talade om detta. Jag har faktiskt varit lite förvånad över att de har gått med på att ha honom fram. I en taxibil finns ju massa spännande knappar och annat spännande att pilla på som t.ex kaffekoppar m.m. Inget svar har kommit ännu. Dessutom tycker jag det är jättedumt att det är olika bolag och olika taxichaufförer hela tiden som kör och att bubben får åka runt i ca 1 h innan han kommer hem pga att de trycker in många barn i bilen som ska till olika ställen.

Idag när han kom hem så åkte vi till IKEA och åt köttbullar och köpte mattor till bubbens rum. Dessutom blev det nya toaborstar. Den var nog roligast…. Sedan handlade vi på ica och då kom maken dit. För vi skulle sedan åka till polisen för att fixa pass till bubben. Vi båda måste ju skriva på papper där för att det ska gå. Dessutom behövdes det ta kort på bubben. Det var svårt. Kravet med stängd mun gällde som tur var inte vår bubb. De fick vara glada att han var någorlunda i bild. Fingeravtryck ordnade han men underskrift kvittade….. Bubben tyckte det var jättespännande att vara på polisstationen. Tyvärr såg vi ingen polis…. Men han fick en fin nyckelring.

 

Sedan åt vi på McDonalds. Där träffade vi bubbens fröken. Så det har nog varit en bra dag idag.

 

Lite irriterad

Igår hade vi APT på kvällen och idag har det varit en intensiv dag. Jag är jättetrött när jag hämtar bubben i skolan efter att ha tränat. Då säger de att han inte hade med sig skolväskan från kortids. Så jag ringer dit. Inget svar…. Så vi åker dit. Ingen där. Då talar jag in på deras telefonsvarare att de kan åka lämna hans väska i skolan imorgon innan 13 då han åker hem med taxi. För jag vill ha hem väskan med innehåll. Jag vill gärna ha hans kommunikationsbok. Hoppas inte väskan är kvarglömd på någon taxi. För då är det jättesvårt att hitta den. Så irriterad blev jag. Men det är skönt att det är onsdag så att skoljobbet är färdigt för denna vecka.