Månadsarkiv: september 2013

Inprint

I eftermiddags var jag på en kurs på hab. In Print är ett program där man kan göra ordning bilder och scheman som kan hjälpa bubben med att kommunisera och att se hur dagen ser ut.

Det är ett knepigt program och inte alltid logiskt. Jag gjorde ordning en kommunikationskarta som passar på torsdagar. Där kan bubben och jag diskutera det som brukar inträffa på torsdagar. Med Ja och Nej kanske jag kan förstå vad han vill ha när vi t.ex fikar….

Alltid kul att gå sådana kurser och man får liksom en spark i baken att liksom göra mer bilder här hemma.

 

Husvagnshöst

I dag kom mormor och morfar och hälsade på. Trevligt tyckte vi alla. Sedan åkte jag och bubben till Varberg och Rusta. Där köpte vi två nya ryamattor till vardagsrummet och två dörrmattor.
På vägen hem åkte vi förbi husvagnen och kollade till den och torrbollarna. Kul tyckte bubben. Han var ju inte med när vi plockade ner förtältet. Han var ju inte heller med i våras när vi flyttade husvagnen dit och byggde trädäck. Han visade att han såg trädäcket idag.
När vi svängde in mot campingen tjöt han till av lycka.

Här kommer lite bilder på våra nya mattor.

 

 

Lite sångteater

Sista lördagen varje månad är det något som kallas Lördagen är ung på biblioteket i Kungsbacka. Idag kunde man lägga pärlplattor med Super Mariomotiv, pyssla ihop en mattallrik och se på teater. Bubben och jag gick på teatern. De sjöng tokiga sånger om mat. Lite som MoraTräsk lite.

Bubben gillade även en Karlsson som hängde i taket på biblioteket.

Efter teatern var bubben jättehungrig och arg på mig innan vi stannade på ett fik. Där åt an pastasallad med gott humör.

 

Duktig kille!

Imorse åkte vi till tandläkaren bubben och jag. Han var jätteduktig. Satte sig i stolen och lekte med vattnet och sugen. Sköterskan var jätteduktig och visade och pratade med bubben. Hon fick måla hans tänder med bananlack nästan utan problem. Jag fick hålla en sådan grej som vi använder när han borstar tänderna. Annars hade han bitit i allt som kom in i munnen.

 

 

Sedan lämnade jag honom i skolan. Jqg avbeställde min tandläkartid då jqg har feber. Men jag åkte och handlade inför helgen på MAXI. Sedan åkte jag hem och sov tills bubben kom hem…. Helt slut.

 

Stämplat

Idag har barnen på jobbet varit jätteduktiga och stämplat fina saker på disktrasor. Dessa trasor ska vi sälja nästa vecka då skolan annordnar en marknad för att få in pengar till projekt i Gambia.

De blev jättefina tycker jag.

Bubben kom hem och ville leka med kulbanan, paddan och äta godis samtidigt. Alltså helt normal.

Jag börjar bli förkyld och ska inte träna imorgon. Men jag hoppas att både jag och bubben kommer iväg till våra tandläkare imorgon.

 

Störd träning

Imorse åkte jag till Friskis och svettis för att träna. Lite lugnt skulle jag ta eftersom jag inte är helt kry… Seg och lite minisnorig. Och tur att jag skulle ta det lugnt. Jag powerwalkade på springbandet och skulle lyssna på boken Hejja Hejja av Martina Haag. Mycket rolig bok. Men idag hörde jag henne knappt….. Men om jag tryckte på volymknappen på hörlurssladden och höll den hårt intryckt hördes hon. Alltså var sladden trasig. Jag fick motionera och hålla ihop volymgrejen hårt med fingrarna. Jobbigt! Så jag lyssnade bara i 10 minuter och tog sedan crosstrainern intensivt i 10 minuter och kollade på en av TV-apparaterna.

Förövrigt så är det roligt när hon nämner en av mina gamla lärare i boken. En smågalen kontinentlöpare som heter Rune Larsson. Han hade jag som gympalärare på högstadiet. Kallas även LöparLarsson och är numera en föreläsare. Han var en mycket bra lärare som brydde sig om eleverna.

 

Jag hoppas att jag är frisk på torsdag för då planerar jag att träna igen. Och då tänker jag ta med mig hela hörlurar.

 

Musse & Mimmi på turné

Idag åkte vi till Göteborg och Scandinavium. Där var det en föreställning med Disneyfigurer och bubben tyckte den var jättespännande. Han vägrade lämna sin plats i pausen. Hans favoritfigur var nog Musse. Snurrgrejjen gillade han men den blev trött på vägen till bilen och då tröttnade bubben och kastade den i vattnet….

Vi fick ibland ställa oss och dansa med. Tiger busade och kastade ut stora bollar över publiken som vi fick putta iväg. Sedan i slutet smällde Kalle Anka iväg en jätteraket över publiken med konfetti. Det var coolt tyckte bubben.

På vägen hem kollade han i programbladet och hade rymdgubbehjälmen på sig.