Månadsarkiv: augusti 2013

Firande nr 2

Ikväll så firade vi bubben med makens familj. Vi hade en kräft/köttskiva. De som gillade och kunde äta kräftor gjorde det och vi andra åt kött. Till efterrätt hade jag köpt en tårta. Bubben fick välja mellan vanliga prinsesstårtor och en med en bild på. Han valde den med bild på. Även om han inte vet vad spindelmannen är för något. Han fick många fina presenter. Och han visade gärna hur gammal han har blivit.

 

Vi satt på vår baksida under en husvagnsmarkis som vi har satt upp där. När blåsten blev för jobbig klädde vi in hela markisen och sidorna med presenning.

 

10 år

Igår när vi handlade berättade jag för bubben att han fyller år imorgon( idag). Jag sjöng lite ja må du leva och då blev han jätteglad. Kul att han förstod. Han pekade på sig själv.

Han blev firad i skolan och kunde stolt visa för mig hur gammal han är med fingrarna. Idag när maken kom hem firades bubben av oss.

Han blev jätteglad och har lekt med både kulbanan och sin degbil. Degbilen kan låta och man kan leka med playdolera på olika sätt med den.

20130830-203139.jpg
Och glasstårtan var han nöjd med. Vi satte bara ett ljus. Flera ljus kommer på andra tårtor. Han blåste ut ljuset med näsan.

Till middag åt vi Kerrala curry, ris, raita och naanbröd. Något som bubben älskar.

Mycket gjort

Imorse när bubben hade åkt iväg med taxin gjorde jag ordning mig för att åka och ta cellprov. Inte roligt men bra att göra. Efter provet åkte jag och köpte årskort på Friskis och svettis och tränade. Därefter åkte jag till jobbet och lämnade en grej och handlade sedan lite Kållered och på Freeport i Kungsbacka. Då var klockan 13 och jag hämtade bubben i skolan. Vi åkte till MAXI och handlade innan vi åkte hem och tvättade. Bubben sysselsätter sig bra i tvättstugan…

Karlgöra

Imorse var bubben jättetrött. Han tänkte inte sätta på sig och åka till skolan. Han gnällde, drog täcket över huvudet, skakade på huvudet och puttande bort mig. Så vi visste inte hur han mådde. Så maken fick var hemma och vaba.

På väg till jobbet köpte jag en avloppsrensare och en propp. Vår propp gick sönder igår när maken försökte lösa en propp. Men idag när maken grejade med den blå mojängen så löste sig proppen. Skönt när vattnet rinner ner igen.

 

Men imorgon ska han till skolan igen.

 

Trädgårdsarbete

Idag har vi arbetat i trädgården. Först började en av grannarna att klippa en häck hos oss. Maken hade hjälpt honom med lite datorproblem och han hade en häcksax. Bra att kunna hjälpa varandra. Svärföräldrarna kom och svärfar och maken tog de andra häckarna och svärmor tog hand om bubben. Jag sopade undan alla kvistar som hade klippts bort och så grävde jag upp rabarbern och försökte bekämpa humlen och smultronen med grep och spade. Vi ska ha gräsmatta där istället.

 

Som lunch tog vi korv med bröd och svägerskan med familj kom över och lunchade tillsammans med oss.

Skönt att få hjälp då det går mycket snabbare och det blir roligare också.

Ikväll försökte maken lösa en propp i köksvasken men det gick inte. Så imorgon ska jag köpa en avloppsrensare och hoppas att den löser det. Det är inte helt stopp. Men det rinner ner långsamt.

 

Världens bästa Ågrenska

Idag var det Lekens dag på Ågrenska utanför Göteborg. Klicka på länken för att se bilder därifrån. Man ser bubben och mig när vi tittar på trollkarlen. Jag har blå jacka och bubben sitter bredvid mig på marken. Ågrenska har lekens dag varje år. Då öppnas denna ö för alla. Annars är den bar aöppen för inbjudna gäster eller de med anknytning till speciella diagnoser. Vi åker dit på denna lekens dag varje år. Det är så kul där och personalen är vana med alla sorters diagnoser då de är specialiserade på ovanilga diagnoser. När jag var där ringde en annan mamma till ett angelmannabarn mig. Hon var också där och vi träffades. Alltid kul att träffa de med liknande erfarenheter. Vi fiskade krabbor tillsammans även om min bubb ville sluta med det när vi hade fått upp en funktionshindrad äcklig krabba. Men mamman(jag) gillar att fiska krabbor så han fick stå ut att sitta där en stund till.

Bubben gjorde mycket roligt.

  • Såg trollkarlen A:son B:son C:son
  • Blev målad som en katt i ansiket
  • Gick på godisskattjakt och håvade upp en godispåse i sanden.
  • Åkte motorbåt
  • Fikade
  • Vi köpte lotter och vann två biljetter till Vattenpalatset i Lerum.
  • Fikade
  • Såg brandbilar och pratade med brandmänn.
  • Sprang ett lopp och vann en medalj.

På vägen hem åt vi på ICA MAXI eftersom bubben inte kunde koncentrera sig på att äta goda våfflor när han var där. Vi köpte även såpbubbelvätska på ICA eftersom vår har tagit slut.

 

 

 

 

När vi kom hem bubblade han med bubblor och jag fick en stor flis i foten. Bara i yttersta hudlagret den drog jag ut och plåstrade om mig.

 

Telefontid

Igår ringde jag lite olika samtal. Jag ringde bl.a. Östra sjukhuset eftersom bubben hade fått två tider. Maken var där i onsdags med honom och röntgade foten. Nästa onsdag hade han en tid för möte med läkaren mitt på dagen. Jag ringde dit för att fråga om man kunde flytta tiden till torsdag eller fredag eller om det kunde vara ett telefonsamtal istället. Jag ville ju inte ta ledigt för att åka dit och få reda på att foten är bra…. Telefonisten sa att det är en telefontid jag hade fått. Det framgick inte av kallelsen vi hade fått. Tur att jag ringde!

Värmen är fortfarande kvar och vi njuter av den hemma denna helgen. Jag och bubben ska till Lekens dag på Ågrenska. Och på söndag ska det grejas i trädgården här hemma.

Bubben har bubblat med såpbubblor, lekt med vatten och kastat över badbollar till grannen.

 

 

Chockar

Jag chockade kroppen idag. Jag tog en stavgångstur. Maken joggade. Men jag behövde vila mitt knä och stavgång är skonsammare än att jogga. Men det är skönt att kunna göra sånt tillsammans då bubben är på kortids.

 

Imorgon åker maken och röntgar bubbens vänstra fot igen. Jag antar att de inte hittar något eftersom bubben var mycket rörlig i måndags morse i alla fall.