Månadsarkiv: juni 2013

Familjen teknik

Jag började dagen med att jogga. Jag testade en runda här i Kärradal. Det gick bra. Men nästa gång tar jag två varv. Det blir nog mer lagom.

Jag tog kort på några av sladdarna som maken har hängt upp i husvagnen. Och tänk på då att det är några, inte alla.

Idag åkte vi till Varberg och tittade lite på mobiltelefoner. Min har två sprickor på framsidan av skärmen och mitt avtal går snart ut. Jag hade bestämt mig innan. Jag skulle ha en vit iPhone 5. Det blev det och ett Halebopabonnemang. Det blir nog super! Det gick också ganska smärtfritt att föra över mina gamla inställningar och appar, nytt skal och skärmskydd. Jag blev bara liiiite trött på en nyfiken bubb som bankade och slog.

På kvällen kom svägerskan med familj förbi och vi åt på restaurangen på campingen. Supermysigt tyckte bubben. Han blir alltid glad när det kommer främmande.

 

Aktiv kille, som är med

Bubben har alltid fått vara med på det vi gör. Tvättar jag så är han med. Han gillar att leka med vattnet i tvättstugan. Det ser alltid rörigt och blött ut under vår tvättid när han är med. Men är det någon som kommer in där och stör sig på röran, så får de skylla sig själva. För jag moppar inte upp allt vatten förrän vår tvättid är slut.

Men en tokig sak hände under tvättningen idag. En blöja hade råkat bli tvättat tillsammans med tvätt…. Geléaktiga kristaller i hela tvätten. Bubben var snabb att sprida ut dem ännu mer. Denna tvätt fick tvättas en gång till och jag fick sopa och dammsuga tvättstugan…..

När maken kom hem klippte han gräset och bubben hjälpte till. Han hjälpte även till att tömma uppsamlaren i vår stora korg. Maken gick sedan med gräset till föreningens ”kompost”.

Bubben blir så stolt när han får hjälpa till och få beröm.

 

SEMESTER

Då har den äntligen börjat. Nu är jag och bubben lediga och på fredag blir det husvagn. Regnet har öst ner idag och det har varit en riktig innedag på fritids idag. Medans mina kollegor var med barnen i gymnastiksalen så fick jag tid att packa ner mina saker i lådor. Jag ska byta hus till hösten. Men huset kommer inte förrän v.32. Men nu är det i lådor i alla fall.

Vi brukar köpa vykort på Astrid Lindgrens värld. För att bubben gillar att sitta och titta på dem. Vi köpte några i år med. Men vi köpte också ett kortspel. Inte för att spela med utan för det var bilder på Astrid Lindgrens karaktärer. Bubben har tittat och smakat lite på några.

Jag känner mig faktiskt lite gladare idag. Det beror nog inte bara på att det är semester. Jag köpte lite Rosenrot igår. Jag har ätit några tabletter och de ska ju hjälpa mot tillfällig nedstämdhet. Känns skönt. I måndags orkqde jag inte ens låtsas le. Men idag har jag spontant lett flera gånger. Till och med skrattat. :D

 

Årets längsta jobbdag

Imorgon antar jag att det kommer att kännas som en lååång dag. Samtidigt som det. Egentligen är den bästa. Det är sista dagen innan min semester. Då har bubben och jag två dagar på oss att handla, tvätta och packa. För på fredag går maken också på semester. Då kommer vi äntligen till vår husvagn som har fått klara sig utan oss i två veckor.

 

Bubben har idag varit på bussutflykt med sitt fritids. De hade haft det spännande. Imorgon skulle vi på vårt jobb åkt på skolutflykt med alla fritidsbarnen. Men det ska regna hela dagen… Och att då befinna sig vid havet kändes fel. Så utflykten ställdes in.

 

För mycket…

Även om det har varit trevligt de två senaste helgerna med Astrid Lindgrens Värld och midsommarhelg. Så är det jobbigt att liksom inte få styra sig själva. Att liksom få leva i vår lilla familj och bara ta hänsyn till varandra. Att det dessutom har varit bl.a. Studiedagar på mina ”lediga” förmiddagar gör att min vila har uteblivit. Maken har haft en otroligt intensiv period på jobbet som har stressat honom. Nu när semestern snart börjar känner jag verkligen hur trött jag är. I fredags natt hade jag hjärtklappning och svårt att andas. Andningen är fortfarande svår och jag har svårt att fokusera på jobbet. Det är så svårt att förklara, men bra mår jag inte. Saker som borde göra mig glad, gör mig inte glad.

Ikväll tog jag en promenad med en ljudbok i örat. Det var skönt. Jag gick inte för att träna, utan för att komma ut lite… Innan hade jag haft en väldigt gosig kille i knät. Bubben mös och gav mig kramar. Det behövde jag verkligen.

Detta var väl inte det mest uppiggande inlägget. Men så är mitt liv. Att vara med vår mysiga son är tyvärr tröttande. Han är blixtsnabb och har en järnvilja. Och att han inte kan prata utan får visa på andra sätt vad han vill kan vara svårt och intensivt för oss andra. Han frågar inte efter godis. Han rusar dit han tror att det finns och försöker med alla medel få tag på det…. Bara för att ta ett exempel.

Botaniska trädgården i GBG

Igår åkte vi med farmor och farfar och svägerskan med familj till botaniska trädgården i GBG. Vi fikade, promenerade och lekte. Den delen som kallas den japanska trädgården är mysig. Det finns vattenfall och en grotta. När vi gick därifrån spontangeocachade vi. Den hittades ganska lätt. Vi lämnade en Nicke Nyfiken tatuering och tog en plasthäst. Plasthästen gav bubben en flygtur ner i en damm lite senare…. Vi lekte lite på en lekplats och klättrade på träsaker.

När vi var vid utgången såg vi en andmamma med sina små dunbollar som simmade omkring i en damm. Mamman kunde komma upp men barnen kunde inte det… De försökte… Någon hade lagt en pinne så att de kunde klättra upp. Men den var för liten… Så maken hämtade mer pinnar och vi lade på mer pinnar där… Vi såg inte hur det gick. Men vi får hoppas att de fick hjälp att komma upp.

 

Idag har vi städat hela huset. Skönt att få det gjort. Det har liksom inte funnits tid på flera veckor. Vi har varit borta på helgerna och bubben har varit hemma på torsdagar och fredagar… Och att städa och vara assistent samtidigt är i stort sätt möjligt. Någon måste ju vara med bubben hela tiden. För annars kan vad som helst hända. Och då kan man liksom inte städa om man är den enda vuxna hemma.

 

Små grodorna

Igår firade vi midsommar i Askim. Vi åt först en midsommarlunch i svärföräldrarnas stuga. Sedan gick vi upp till dansbanan i ett tåg av folk. Vi fick svenska flaggor att vifta med. Vi dansade runt midsommarstången och gjorde raketen(utan gråt av bubben). Bubben fiskade i fiskdammen och så såg vi på en trollkarl. Mycket roligt!

På kvällen gick vi över till en annan stuga och där hade partytältet satts upp. Vi åt sill, potqtis, gräddfil, jordgubbar och massa annat gott. Vi drack också gott. Maken tog med sig ett modem så att bubben kunde surfa och ha kul. Bubben klarade det riktigt bra och hade jätteskoj. Han var den första som pekade på sånghäftet…. Han har varit med några år, så han kan rutinerna. Men trötta blir vi vuxna i alla fall. För många och långa armar har busen.

Svärmor körde hem och vi sov hos dem i Kungsbacka.

 

Mysig förmidsommardag

Igår började vi dagen med tandläkaren och sedan ville bubben äta köttbullar på IKEA. Men vi var för tidigt ute. Det var fortfarande frukost. Så han fick en chokladpudding, en muffins och en chokladruta.

Sedan handlade vi och åkte hem. Där blev det lek med vatten. Både själva och sedan blev det vattenkrig med två grannbarn. Självklart fick bubben hjälp av sina assistenter(föräldrar).

På kvällen grillade vi och tog ut vår mat till lekplatsen där svägerskan med familj hade tagit ut sin mat. Vi lekte och mös.

Vi lekte kurragömma och bubben hade svårt att stå still och gömma sig… Ni ser ovan hur han smiter från sin plats.