Månadsarkiv: maj 2013

Aktiv ”ledig” dag

 

  1. Sprang 2,5 km och jag sprang hela vägen!
  2. Åkte efter duschen till kungsmässan och strosade runt. Där lyxade jag till det med en Frapino expresso.
  3. Hämtade sedan bubben i skolan och fikade på IKEA. där roffade han åt sig två damsugarkakor när jag skulle betala så jag fick betala dem också. Hemma lekte vi med bollar och saker på markisen.
  4. Lillkusinen kom på lekbesök och sedan köpte vi lite glass ur glassbilen.

Maken jobbar ikväll och imorgon….

 

Bortslarvat!!!

Jag har sökt till lärarlyftet till hösten. Det är den som är för fritidspedagoger och det skulle vara en 30 p kurs med hälften bild och hälften idrott och hälsa. Igår fick jag antagningsbeskedet och då hade jag blivit struken pga att jag var obehörig. Så idag ringde jag runt och fick då reda på att brevet som jag hade skickat till dem där rektorn hade skrivit under, inte hade kommit fram. Eller så har de själva slarvat bort dem. :-[

Så jag kommer få söka om och ansökningstiden gick ut den 13 maj. Men denna kurs kan man anmäla sig på i efterhand. Men jag har ju inte samma chans att komma in. Tråkigt, när man inte har gjort något fel.

Men i kväll åkte bubben och jag till hans skola och köpte lotter och tittade på när andra kastade bl.a. Bollar. Det var föräldraföreningen som hade ordnat detta och det är trevligt att vara där en kväll. Bubben hade jättekul och han hälsade på sina nuvarande fröknar och några ”gamla”.

 

Han ville nog gärna hoppa i hoppborgen men det var en jättekö och det var för många barn i den helt enkelt för att jag kunde släppa upp honom där.

 

Bada

Idag var bubben och badade i skolan. De har på schemat att de ska göra det på onsdagar. Men ibland så blir det inte så pga sjukdom. Han hade tydligen simmat 7 längder. Min duktiga kille!

Just nu känns det som tiden bara rusar iväg. Samtidigt som man ska avsluta treorna man har på jobbet så ska man börja tänka på hösten och de barnen man får då. Men visst kommer jag tänka mycket på dessa goa ungar som jag nu har följt i 4 år. Dessa känner man ganska väl nu….

Igår köpte jag en cola jag inte kunde låta bli….

 

 

Blandat väder

Idag började dagen med regn och det kändes ruggigt. Så jag hade både långärmat och jacka på morgonvakten på jobbet. Men senare på fritids satt jag och svettades i T-shirt. Men vid 16:30 kom stooora regndroppar och vi städade blixtsnabbt och sprang in. Det kom en riktigt rejäl åskskur. Först så blixtrade det på håll. Men helt plötsligt small det och bullrade jättehögt. Barnen blev lite oroliga men också fascinerade.

När jag sedan läste jobbmailen så hade det slagit ner någonstans vid skolan och vissa elgrejer hade gått sönder. Så den var riktigt nära.

En fördel med den kraftiga skuren var att takboxen blev renare.

 

 

Jag får ibland frågan….

Om jag vill tillbaka till läraryrket. Jag är ju utbildad Ma/No 1-7 lärare. Men jag svarar alltid nej. Inte så som yrket är nu. Med all dokumentation och allt annat som måste göras. Då trivs jag bra som fritidspedagog. Där träffar jag barnen och hinner prata med dem på ett helt annat sett. Och jag lider inte av att ”bara” ha vanlig semester. När jag var lärare och hade sommarlov var jag slutkörd när skolan började eftersom jag då hade bubben själv de veckor som maken inte hade semester.

I dagens gp.se var det en artikel om en lärare som hade gett upp. Hon beskrev situationen jättebra och då har hon inte arbetat när det är som mest…. Det har bara blivit mer dokumentation nu.

Snart kan det bli så här om inte något ändras:

 

 

Pigg kille

Bubben vaknade när det fortfarande var mörkt…. Jag orkade inte kolla klockan. Han låg sedan och knödde så gott han kunde med mig. Sedan sprang och fram och tillbaka i husvagnen och drog i olika skåp. Han var nog sugen. För när han hittade saltkaret åt han lite salt…. Vi gick upp 08 allihopa ganska trötta. Vi åt ägg och smörgås till frukost. Sedan åkte vi hem och hämtade korvar, tårtor och annat. För idag klockan 14 skulle vi ha lite kalas i husvagnen. Detta såg bubben mycket fram emot. Jag skulle firas en månad för sent. Så efter att vi hade fixat ordning lite och diskat så kom äntligen våra föräldrar. Bubben blev överlycklig. Men när korvar och tårta var avklarat ville han vara inne i husvagnen och se på Ture Sventon. Lite packetöppning hann jag också med och bubben och hans farmor slog sedan in korvbröd. Det var roligt.

Bubben hade svårt att låta bli gokaffegrejerna….

 

Present från mina föräldrar fick jag för några veckor sedan. Men från svärföräldrarna fick jag en bok och vin. Boken heter ”Ett sådant barn” av Stina Gidlöf och handlar om hur det kan vara att få ett annorlunda barn. Författaren själv har fått ett barn med Down syndrom.

När vi sedan åkte hem var bubben tydlig med att han skulle bada hemma. Han tog av sig skorna :o och sprang upp. Tyvärr hade vi glömt haspen på till badrummet. Så han hällde ut allt badsalt i badkaret och handfatet….. Men eftersom det inte var blött ännu kunde jag rädda det mesta. Men hu vad snabb och målinriktad han kan vara.

 

Bus

Ett bus kommer sällan ensam…. Idag planterade jag lite blommor i en kruka vid husvagnen. I ett obevakat ögonblick sprang sedan bubben fram och välte krukan upp och ned… När jag och maken rättade till förödelsen sprang bubben in i husvagnen och hällde ut allrent i köket…. Suck!

Vi åkte till Harald Nyborg och köpte lite stolar som vi kommer behöva när vi ska tälta i sommar.

Vi hann även med att ta en liten siesta i husvagnen. Vi vuxna slappnade av lite och bubbe. Såg på Asterix och åt godis.

Ikväll har vi grillat fläskfilé och denniskorv. Bubben åt tre korvar.

 

Sedan gick vi äntligen och diskade. Det är tydligen jättespännande att diska här på campingen.

 

Lite trädgårdsarbete

Igår planterade jag lite blommor i våra blomlådor. De gråa på grindstolparna är nya och jag hoppas att bubben inte puttar ner dem.

Idag försökte jag även kratta bort mossa i gräsmattan och så krattade jag bort en massa barr från våra gamla enar som vi tog bort i höstas.

Skönt att få det lite snyggare. Men det är en del kvar.

Bubben var som en raket imorse och ville inte åka till skolan innan husvagnen. Han ville packa nödvändigheter redan på morgonen. Så han var överallt förutom att han inte åt frukost. Nu väntar vi bara på pappa och så ska vi försöka få in mycket i bilen. Krukor, växter, baljor och allt annat nödvändigt.

 

Bitande…

Jag är nagelbitare och bubben har också blivit det. Han har nästan blivit manisk. I bilen tuggar han på sina fingrar eller på dragkedjan på jackan. När jag var på Leva & fungeramässan hittade jag tuggsaker i komikapps monter. Jag har inte sagt till honom att sluta bita på fingrarna och jackan. Då blir det en trotssituation och då är risken att han ratar bitgrejen. Så jag lade den bredvid honom och hans nyfikenhet tog över…. Så nu biter han på den gula i bilen istället.

Chews heter de och han har även en vid sängen. Han verkar bli lugn av att ha saker i munnen. Och då är det ju lika bra att det är en bra sak, som är till för att bitas på. Som varken förstörs eller skadar honom.

 

 

Mötesdag

Idag har vi haft studiedag på jobbet. Vi har planerat inför hösten och diskuterat en del. Det har varit givande och jag börjar se fram emot hösten.

Bubben har också kommit hem från kortids och han var väldigt mysig. Han vill verkligen mysa mer när han kommer därifrån.

Jag är ganska trött efter att ha fått mycket info under hela dagen. Skönt att vara hemma några dagar nu och ladda inför husvagnen till helgen.