Månadsarkiv: april 2013

Valborgsfirande i husvagnen

Efter en jobbdag med springande barn i kylan och en glassbil som inte kunde öppnas pga att luckorna hade fryst fast…. Så var det skönt att packa bilen och åka till husvagnen.

Jag hade gjort ordning kycklingsallad och svärmor och svärfar kom med potatisgratäng och rostbiff. De hade även med sig rulltårta. Detta åt vi av och satt trångt i husvagnen. Men mysigt var det. Bubben var överlycklig och åt mycket rulltårta. Det verkar vara en ny favorit.

Ann-charlotte: i den lilla nedersta sängen är det ett extra fönster som vi har låst så att busen inte kan smita ut. Men på bilden har vi rullat ner rullgardinen. Den sängen går även att fälla upp. Och bredvid ingången finns en extra dörr till. Där man kan lägga saker under lilla sängen och även typ ställa in en cykel ifall man fäller upp sängen….

 

Helgen vecka 17

Vi hade ju planerat att åka på den årliga träffen med föräldrar till barn som inte hade eller har diagnos. Men det blev inställt eftersom vi var så dunderförkylda. Och en dunderförkyld kille lämnar inte jag bort en helg och smittar ner barnvakten. Så vi var förkylda hemma tillsammans istället. Men vi gillar inte att inte göra något roligt…. Speciellt när vi missar roligheter. Så vi körde husvagnen till campingen istället. Man kan ju vara förkyld där också. Allt gick bra tills vi svängde in på campingen och skulle checka in…. KRASCH!!!

Stuprännan som satt på kiosktaket fastnade i vår husvagn…. #%^+^>##%%!!!!! Stuprännan ramlade ner och plåten i husvagnen gick sönder. Många fula ord sas och vi var mycket ledsna. Vi ringde försäkringsbolaget, husvagnsfirman, checkade in och ojjade oss. Först lagade vi det med silvertejp. Mest föratt hålla fukt borta. Men sedan köpte vi silicon och kletade ut där. Imorgon får vi åka dit och se hur det ser ut. Det var inte så här vi hade tänkt oss början av husvagnsemestern….;(

Men vi hann även med lite vanligt husvagnsmys. Och det är ju viktigt. Bubben stortrivdes och mös för fullt.

Ser ni att han pusslar pusslerna med baksidan upp? Det är ju också en utmaning.

 

Beslutat

Det blir ingen föräldrahelg med föreningen anonymous denna gången. Vi är för sjuka. Febriga och förkylda och så vill vi inte lämna bubben heller. Så de får klara sig utan oss. Det känns tråkigt, för det är alltid intressant att träffa andra funkisföräldrar och kunna diskutera vår gemensamma vardag. Sedan är det ju inte fel att få god mat serverad hela helgen. Men så är det. Vi får göra det bästa av situationen här hemma istället.

 

Sjuklingar

Idag är vi hela familjen däckade i feber och förkylning. De ringde redan imorse från bubbens skola och berättade att han inte var i form. Han har ju varit på kortids så vi har inte haft koll. Men han har tydligen varit förkyld i två dagar men ändå pigg. Men nu var han inte pigg längre. Så då tog jag en dusch och åkte och hämtade honom.

Hemma har han tittat på filmer på paddan och ätit ganska bra. Vi visade honom hans elektriska fläkt som vi köpte på färjan. Han hade lekt med själva fläkten och var nöjd med det… Men vi visade att den även innehöll godisar. Då blev den ju superkul. Han tog även fram en bild på faster och hennes man för att visa att de var med när han fick den.

 

Igår måste det ha varit en jättespännande dag för bubben. De hade varit på studiebesök hos polisen. Han visade en nyckelring med en polisbil som han hade fått. Den satt på jackan.

 

Mys i Danmark

Här kommer de sista bilderna från Danmark. Det blev en del annat vanligt lägenhetsmys med padda, gott att äta och dricka. Bubben tyckte dock att internetet var för segt. Men han lekte mycket med de stora ballongerna som jag köpte på Leva & Fungera mässan. Lägenheterna och uteplatsen var byggda så att alla hade sol på uteplatsen hela dagen. Detta mysiga ställe låg längst upp i Danmark, tvärs över från Frediksavn och heter Grønhøj. Man fick helt klart lust att resa mer och det tillsammans med bubben.

Idag har jag varit sjuk. Jag motade ju en förkylning med kan jang förra veckan. Men nu kom den smygande. Igår jobbade jag på panodil. Men imorse hade jag feber, wiskyröst och lite ont i kroppen. Så idag har jag legat i sängen hela dagen och druckit cola. Tänk att få vara sjuk ifred….. Bubben är på kortids.