Månadsarkiv: mars 2013

En stund på isen

Igår gick först min pappa och jag ner på isen för att pimpla lite. Efter ett tag kom bubben ner tillsammans med sin pappa. De vågade sig ut på isen och gick de på de snöiga delarna så halkade de inte. Vi fiskade i 6 hål men inte ett napp. Men fint var det. För mig är det mycket avslappnande att få en stund över till lite fiske. Det ger mig lugn. Det behöver inte vara lång tid. Det är avslappnande i alla fall.

Isen var mellan 20-30 cm tjock. Det åkte till och med en bil på isen.

Mormor kom också ner. Där kastade vi stora isblock så att de sprack. Det var spännande.

 

Min kusins barn var också där en stund och lekte och åkte skridskor.

 

Koordinator

Här kommer en artikel om en familj med en kille med angelmans syndrom. Först kom huvudartikeln:

Här kommer artiklar som visar något jag verkligen skulle behöva. En koordinator. Jag fattar inte hur jag skulle kunna få tag i någon om jag inte var hemma i två dagar. Ändå orkar man inte bråka och fråga om allt. Detta får man INTE assistanstimmar för.

Tänk att behöva bråka om saker som rätten att få sova, passande blöjor, trafiksäkerhet i bilen, avlastning och rätten för Bubben att träffa sina kompisar utanförskolan och att då inte mamma eller pappa är med. Och att alla dessa kontakter man har med olika instanser inte kan tänka sig att sammarbeta så att det blir så bra som möjligt utan gärna flyttar kostnaderna mellan sig.

 

Skärtorsdag

Idag har jag städat och tvättat när bubben har varit i skolan. När han kom hem ville han inte åka och handla. Men när lillkusinen ville leka lite ute var han inte sen att hänga på. Vi lekte ute ganska länge innan vi gick in och då fick han att überstort kinderägg som vi hittade i Tyskland förra helgen.

Mycket lycklig och nöjd blev han.

 

Jag hängde även upp lite påskpynt som han hade pysslat ihop iskolan.

 

 

Drop in

Idag hade vi drop in på jobbet. Vi bjöd på chokladmuffins, kaffe, te, och saft till självkostnadspris. Allt gick jättebra och muffinsen som inte jag hade bakat var jättegoda.

Imorgon kommer bubben hem och sedan är det snart påsklov.

Organisering av hämtning av den nya husvagnen och semesterplaneringen är igång. Vi har nu fått schemat för kortids under sommarmånaderna och försöker nu få ihop en bra och ”lugn” semester.

 

Vår helg i bilder

Här var problemet att jag inte hade massa mynt och inget bensinkort att betala med. Jag fick då surfa in och registrera min telefon och ringa och betala. Efter lite strul så funkade dt riktigt bra. Men irriterad och stressad var jag… Maken satt bredvid och vågade inte säga något. Hade han varit en hund hade han haft öronen bakåt. Men han tog lite bilder medans jag satt och suckade och grejade.

På färjan åt vi och drack gott. Och dessutom kunde vi surfa på våra plattor och telefoner.

På lördagen tog vi bussen till Citti och köpte ”lite” alkohol och sedan gick vi lite i Kiel och där köpte vi lite olika kortspel.

 

Vårtecken

Idag ringde han som vi har den gamla husvagnen hos. Han hade lyckats flytta andras husvagnar så att vi fick ut vår. Så är mina föräldrar kom med bubben så hjälpte de oss att få ut husvagnen. Bubben tyckte det var spännande.

 

Så nu ska jag snygga till den lite innan vi lämnar in den och får vår nya.

Bilder och mer saker från Kiel kommer under veckan.

 

Klippt

Bubben är ännu lite piggare idag. Så vi åkte iväg så att han fick klippa sig. Vår frisör har flyttat så vi fick leta reda på hennes nya adress i Onsala. Bubben tyckte det var fel ställe först. Där har han aldrig klippt sig. Men när han såg henne och frisörstolen fattade han att hon var där nu. Hon klipper fort och bra och tar bubben bra.

 

Hemma har han lekt med banor och pillat med paddan.

Jag har inte riktigt bestämt om han ska till skolan imorgon. Eller om han liksom ska ha helgen på sig att bli riktigt frisk. För vi vill inte ha ett bakslag igen.