Månadsarkiv: februari 2013

Julkalender

I veckan fick bubben ett stort brev på posten. Jag hade blivit förvarnad av innehållet. En chokladkalender.

Bubben fick den idag när han kom hem. Eftersom han har varit på kortids och går hann vi inte. Som ni ser så var det en lycklig kille som öppnade och han gillade verkligen chokladen.

 

Chokladen var lika god även om den kom från en adventskalender. Och snart börjar ju sen roliga fjäderperioden. Undrar jag hur många fjäderpaket som går åt här hemma i år.

 

Skrutt

Dumma bilar!!

Förra veckan lämnade vi in Volvon på den storstora servicen. Den blev ännu lite dyrare då vi bl.a bytte framruta också.

Idag lämnade jag in den lilla opeln. För besiktningen sa att handbromsen inte bromsade(och det höll vi med om). Det var även dax för service. Servicen gjordes och meckarkillen ringde och sa att han inte hade de grejerna som felades på bromsen. Dessutom var både generatorn och batteriet i stort sett slut…. OK…. drtta ville jag och maken diskutera vidare… Ville vi att de skulle sätta in en ny eller begagnad generator…? Prisskillnaden är ca 3000 kr och bilen är inte direkt ny.

Så jag satte mig i bilen och skulle köra hem….. Men NÄ. bilen startade inte…. Nu var batteriet och generatorn slut. Så jag gick in och meckarkillen kom ut med en batteriväska och startade bilen åt mig…. Men jag ringde även maken. Vi beslutade att bilen fick stå kvar och att de fick fixa bromsarna, sätta i ett nytt batteri och en begagnad generator. Så att jag kan besiktiga om den i veckan. Jag fick snällt gå tillbaka till mitt jobb och maken fick hämta mig där….. Varför ska alltid små bilar bråka med mig när jag lämnar in dem….

När jag skulle besiktiga en liten Fiesta för ca 9,5 år sedan slutade den att fungera inuti besiktningshallen och de fick putta ur den därifrån….

Roligare saker kan man göra för pengar än att laga bilar….

 

Tränat

Jag har gått och tränat nästan varje måndag morgon sedan i september. Jag går och springer på motionsband, ror, stärker musklerna runt knäna och tränar på crostrainern. Jag har också ätit ganska nyttigt. En egen variant där jag har ätit viktväktaraktigt och inskqt på kolhydraterna. Jag tillagar inte pasta, ris eller potatis till oss vuxna här hemma utan har ätit mycket sallad och broccoli.

Sedan i maj har jag tappat 12 kg…. Jag har ca 5 kg kvar och ändå tycker inte jag att jag hr bantat. Jag har sett det som långsiktigt. I perioder har jag inte gått ner alls… Träningen får inte kännas som ett krav eller vara stressande. Det ska vara en egentid där jag tar hand om mig själv. Men lite stolt är jag ;)

 

Inatt sov bubben bättre än på några nätter. Vi har testat det stora tunga kedjetecket. Det har varit för tungt för att bubben ska kunna hantera det själv. Om det ramlade av honom så kunde han inte lägga det på sig igen. Natten till söndagen kom ner och lade sig bredvid mig för att värma sig. Då var han jättekall om fötterna och benen. Inatt hade han två täcken. Det närmast honom var ett vanligt täcke och över detta låg kedjetäcket. Inatt märkte jag att han sov lugnare.

 

Tapetsering

Idag har maken och svärfar tapetserat. Det blev jättebra! Bubben vaknade redan vid 04:45 och ville att farmor skulle komma och fika. Men han fick vänta…. ;) När farmor och farfar hade kommit kom även mormor och morfar och hälsade på. De hade med sig lite listsågargrejer och golvläggargrejer. Detta kommer att användas de nästkommande helgerna. Bubben stortrivdes när alla var här. Det var ju nästan som ett kalas.

 

När mormor och morfar hade åkt gick farmor, bubben och jag ut och lekte. Han tyckte det var lite läskigt att gå på isen i en sandlåda. Men roligt att leka i rutchkanan. Sedan gick vi in och han drack varm choklad. Den nya favoriten.

 

Golv

Idag beslutade vi att vi skulle köpa golvet. Vi ringde svärfar som har vår förra älskade Zafira. Den är jättebra att lasta i. Så efter lite mätning åkte vi till Byggmax och köpte golv och grejer som behövs till. Svärfar kom dit och mötte oss och körde hem golvet till oss. Bubben var med och tyckte det var en spännande affär. Han tyckte det var lite konstigt att farmor inte var med. Men vi kanske träffar dem imorgon.

 

Imorgon ska en vägg tapetseras och sedan är det dags för golvet. Det går sakta men säkert framåt.

Annars började bubben morgonen med sin iPad och sedan tog vi ett bad med badsalt, badbomb och badskum. Han vill ha allt mys han kan komma på när det ska badas.

Nu ligger han och leker med sin iPad och äter godis. Däremellan leker han med kulor och gör banor.

Ikväll blir det mello och god mat.

 

Framtiden…

På får föräldragrupp för Angelmannaföräldrar hjälper vi och stöttar varandra. Alla har barn i olika åldrar med Angelman. En av föräldrarna är Inga-Lill Morell. Hon som skrev boken Kamp och glädje om sina två angelmannapojkar. År 2000 gjorde hon och hennes man en film om en av pojkarna. När han hade flyttat hemifrån och vad han gjorde undre dagarna. I veckan fick jag hem den och igår hann jag äntligen titta på den. Det var en lugn och fin film. Jag hoppas att vår buskille får ett liknande liv.

 

Idag när jag satt i bilen, slog mig en tanke…. Vad gör normala föräldrar som har ett normalstört 9 årigt barn…. De städar väl inte hela tiden? Jag menar inte att jag städar hela tiden, för det gör jag INTE. Men om man skulle ha en assistent här hemma. Kan man bara sitta och slappa om man vill det. Eller måste man vara en perfekt bullmamma? För en städande, bullmamma är jag inte.

 

Chokladdryck

Idag när bubben kom hem ville han antingen ha godis eller fika. Vi brukar ju handla och fika på torsdagar. Men det gjorde vi ju igår så idag skulle vi vara hemma. Och jag hade inget godis som dög(choklad) eller fika. Så jag tog fram mjölk i ett glas och sugrör som jag hittat i en affär. Suger man genom det somdet är en massa chokladbollar i så smakar det choklad. Mycket gott tyckte bubben.

Sedan kom jag på att vi hade chokladpulver och så gjorde vi vanlig drickchoklad. Det blev ju som godis. Något annat mellanmål ville han inte ha.

 

Sedan hämtade vi maken på jobbet. Bubben tyckte det var dumt att vi inte hade Pelle Svanslösskivan med oss utan bara massa Hammerfall. Och att bara hämta pappa och inte stanna och fika var också mycket onödigt.

 

Studiedag

Idag har bubben haft studiedag. Så han och jag har myst hela dagen. Efter att han hade legat i sängen och grejat med paddan ställde han sig framför mig och tecknade bada tills jag gav med mig. Han kan verkligen tjata.

Efter badet och frukost åkte vi och handlade på både coop och Maxi och fikade. Vi hann även med att tvätta bilen och det är alltid spännande.

När vi åkte i bilen ville han lyssna på CD:n som vi köpte när vi var på musikalen förra veckan. Kul att han visade att det var den han ville lyssna på. När vi kom hem fick hans pappa lägga över låtarna till hans padda.

 

Pyssel

Idag på jobbet har barnen påbörjat ett litet filmprojekt som vi ska ha. Barnen ska göra en film med strumpfigurer. Så idag har de suttit med var sin udda strumpa och sytt på b.a. Pärlor som ska vara ögon. Pyssligt var det.

På eftermiddagen har jag visat några hur man gör små pärldjur, med glaspärlor och nylontråd.

Och bubben hemma ville självklart pyssla med sitt pyssel.

Igår kväll somnade han vid 22 och så var det morgon 03…. Så idag har jag varit trött.

Bubben var också trött ikväll. Han gick själv och hämtade sin pyjamas och visade att han ville sova. Så jag hoppas att han sover bättre inatt. För imorgon är han ledig och hemma med mig pga studiedag. Så en lugn och ”harmonisk” dag är beställd.