Månadsarkiv: januari 2013

Tandis och bus

Idag hämtade jag bubben i skolan för att vi skulle till tandsköterskan. När jag kom till skolan grejade han och en fröken med smartboarden. Roligt hade de. Han tittade förvånat på mig och sedan pekade han på munnen. Så han visste vad som skulle göras.

Vi åkte dit och lekte först lite i väntrummet. Sedan hämtade hon oss. Hon var förberedd på bubben och hans bus. Han fick testa vattenknappen, suggrejen och en blåsgrej. Med gemensamma krafter blev han lite bananlackad. Och han kom ihåg att han skulle få något efteråt för han pekade på den lådan.

Det svåra var att sitta still och inte bita sköterskan i fingrarna. Och med hjälp an en slags fingerborg som jag använde så gick det ganska bra.

Sedan lämnade jag av honom i skolan och sedan fixade jag lite ärenden:

  • Lämnade tapetpärmar på två olika ställen
  • Var på systemet
  • Hämtade kedjetäcke på hab och lämnade tillbaka en datormus
  • Handlade

Jag hade tänkt hämta ut lite medicin till bubb. Men det hann jag inte innan jag skulle hämta honom.

 

När jag hämtade honom kom han ihåg att jag hade lovat fika. Så vi åkte till McDonalds. Där hjälpte personalen mig att få brickan till bordet för bubben var för uppspelt för att jag skulle klara av det på ett bra sätt. Man blir så glad när vissa erbjuder sådan hjälp utan att man behöver fråga.

 

Som ni ser så var han uppfinningsrik efter att han ansåg sig färdig.

 

Regn och rusk

Idag har det varit äckligt väder. Regn och tråk hela dagen och skolgården blir snorhal när det ligger vatten på isen. På jobbet har ”mina” barn slutfört ett projekt i skapande skola. Vi har under två veckor gjort manus, och gjort lerfigurer. Detta har de idag gjort filmer av. Mycket fina små filmer. Och koncentrerade var de.

Barnen gjorde det här sättet med lera och med denna duktiga Gunilla:

Animerad film

Jag åkte förbi och hämtade en tapetpärm till som vi gick in i vårt blivande sovrum och kollade. Det går liksom inte kolla och tänka när bubben är med. Så ikväll i dunkelt ljus bestämde vi oss för tapeten som vi har funderat på ett tag nu….

 

Imorgon kommer bubben hem och allt blir normalt igen.

 

Buse

Igår ville han inte sova. Först så nattade maken honom i 2 timmar. Sedan fick han komma ner en stund och så fick han en kapsel melatonin till och så försökte jag natta honom. Han vägrade verkligen att sova. När ipaden tog slut så gick han och hämtade något annat som lät…. En sjungande gris t.ex. När han tröttnade på det hävdade han att han var törstig och hungrig. Han fick lite att dricka men gröten nobbade han. Sedan ville han byta blöja. Då sa jag nej men då lyckades han pilla upp blöjan så att jag var tvungen att byta i alla fall. Även om han har en ihopsydd pyjamas. Sedan ställde han sig i andra sidan av rummet och skakade bestämt på huvudet…. Han skulle inte sova… Vid 03 var jag gråtfärdig och hans pappa fick ta över…

Han somnade efter lite gröt strax före 04… Och upp gick vi sedan 06:30 för att bubben och maken skulle till skola och jobb. Jag kunde vila någon timme till för jag började senare…. Men hu vad trötta vi har varit idag.

Nu i helgen fick bubben en bilbanebacke som han har lekt mycket med. Många bollar och kulor och annat har åkt i den.

Nu är han på kortids så nu har vi två nätter med sömn här hemma.

 

Musikal på sportlovet

På torsdagen på sportlovet ska bubben och jag in till Göteborg och Lorensbergsteatern på musikal. Jag tänkte mig en heldag med först besök på Kungsbacka brandstation och så myser vi lite under dagen och på eftermiddagen kör jag in till Göteborg och så hittar vi till denna musikalen. Det blir nog en superdag!

Jag har inte varit på musikal med honom någon gång. Men den är på ca 1 timme och han älskar att titta på julklalendern med Pelle Svanslös.

 

Empati

Jag har hört att någon sk expert har sagt att angelmannare inte har empati. Men vår bubb har det i alla fall. Idag när vi var i en affär så såg han ett pärlset med Hello Kitty. Han tecknade tecknet för sin lilla kusin och ville bestämt köpa det till henne. Så det gjorde vi. Han tecknade och lät om detta hela vägen hem. Det var superviktigt att hon skulle få det. När vi kom hem fick vi först vänta på att hon skulle vakna från middagsluren. Men sedan gick/sprang vi dit. Hon blev jätteglad. Stackars lilla tjejen var hemma med feber och behövde nog lite uppmuntran. Bubben bar jättestolt över att lämna över en present till henne.

 

Vi var också tvungna att ”fika” på Burger king. Bubben var mycket bestämd att han skulle ha hambugare och hävdade att han bestämde eftersom han hade en poliströja på sig. Han pekade på McDonaldsleksak i bilen och tecknade fika och pekade på sin tröja. Så det var bara att lyda. ;)

 

Kullek

Bubben har inga begränsningar. Han har inga förutfattade meningar. Han leker och testar allt. Så här kan man leka med kulor. Jag blir fortfarande förvånad över hans uppfinningsrikedom. Svärmor undrar ofta vart vi har skohornen. Jag brukar svara att de används…. Här ser hon bl.a. hur….

Den blå grejen fick han från sin mormor och morfar i julklapp. Den heter bilibo och barn brukar inte fundera på hur man använder dem. De använder dem helt enkelt. Bubben rullar saker i den och sitter i den.

 

De beställde den här.

 

Äntligen fredag

Nu är det fredag. Och det känns skönt. Det jobbigaste med denna sjukan som vi har haft är mattheten nu efteråt. Jag är helt slut i kroppen och bara tanken att spackla gör mig svimfärdig. Jag skulle kunna sova dygnet runt och huvudet gör inte ont men det känns som om det är inbäddat i bomull. Det är tur att bubben har sovit flera nätter i rad nu. Det kanske inte är influensans efterdyningar som gör mig trött utan bristen på normal sömn som gör som påmind. Det kanske inte är normalt att vara vaken i stort sett dygnet runt och fungera som en normal människa.

Bubben är en pysslig kille numera. Han älskar sina pyssellådor och går dit och pysslar lite då och då. Detta varvar han med lite lek med kula och skohon och filmer på paddan och TV:n. Visste ni att ett skohorn är en kulbana?

 

Nu sitter jag i soffan och har ett glas vin vid min sida. Och till middag ska vi äta tailändskt,

 

Överlevde

Urtrött i kroppen har jag varit idag. Men det gick bra på jobbet och jag fick många goa kramar av ”mina” ungar. Men nu är jag ledig och kan hämta upp mig igen.

För någon vecka sedan kom denna tidning hem till oss:

 

Så vi längtar nu ännu lite mer till att försäsongen sätter igång.

Nu ikväll är det min TV-kväll. Först är det Mästerkocken och sedan Mia på Grötö. Två mysiga program som jag trivs med.

Imorgon kväll ska jag på bio med svägerskan och svärmor. Då får grabbarna klara sig hemma själva på kvällen.