Månadsarkiv: december 2012

Pippimys

Idag åkte vi in till Göteborg och träffade mina föräldrar utanför Liseberg. De bjöd oss på fika som var svår att beställa. Det var en ovan kassörska som varken visste vad de hade eller hur hon slog in i apparaten. Vi beställde tre gånger innan vi fick rätt saker med…. Men gott var det. Vi vuxna tog wraps och toast och bubben fick en god stor kladdig chokladtårta. Han åt upp allt och vi andra också.

Efter fikan gick vi en liten runda innan vi gick till Lisebergsteatern. Där såg vi på Pippi Långstrumpsteater. Bubben älskar verkligen att gå på teater. Mina föräldrar tyckte det var roligt att se hur inne i teatern han är. För bubben är pausen helt onödig. Han skrattar på andra ställen än alla andra och sitter duktigt och tittar hela tiden.

Nu får vi hoppas att han sover bättre inatt och att det inte är för mycket Pippi i huvudet. För det är jobbigt för oss alla att vara vaken under tolvslaget om man har vaknat för tidigt. Men det har vi klarat innan.

 

De ”glada” angelmannarna

Vår morgon som började 03:59 var ganska lugn. Bubben fick sin padda och låg och grejjade med den och skrattade åt roliga filmer han hittade. Samtidigt sparkade han på mig hela tiden eftersom hela hans kropp skrattde ända ner i tårna. Tog jag bort benen kom de farande med en gång. Paddan var på högsta volym. I detta försökte jag sova. Fördelen med att fötterna hela tiden var på mig var att jag då visste att han var kvar i sängen… Så jag kunde halvsova…. Vid 8 tröttnade jag och maken fick ta över mot bubbens protest. Han är väldigt mammig just nu. Men jag behövde lite sparkfri tid i en annan säng. Vid 09 kom bubben på att han var hungrig. Och det skulle vara varmt…. Och det skulle komma NU! Vi tog fram riskvick med sylt…. Den flög nästan genom rummet 2 gånger men vi hindrade detta. Maken gjorde ordning instant nudles… Men de var inte tillräckligt snabba för bubben… Herregud vad mycket slag, skrik och bankande och slitande det var. Det var även mycket tryckande på olika förbjudna spelkonsoller. När väl nudlarna var färdiga åt han två portioner riskvick och har inte rört nudlarna…… Inte lätt att hänga med i hans humörsvängar. Men nu leker han med sina olika bollar i papprören och är nöjd igen.

Det är verkligen ett växlande humör han har. Och att han inte kan kommunicera som vi andra gör ju att det blir skrik och bank istället. Men när dessa utbrott sker är det svårt att lugna honom och samtidigt fixa det han vill samtidigt om man är själv. Det är till och med svårt att fixa om man är två. Det är inte alltid dessa änglabarn är glada. De har mycket vilja och frustration som vill ut också.

En artikel

Jag hittade en artikel i tidningen MåBra om en mamma med son som har Angelmans syndrom. Mycket känner man igen sig. Speciellt på loven när vi får ta hand om vår buse själva. Det gör att vi knappt hinner prata. Och idag är hela familjen var och handlade nyårsmat så var det en del andra kunder som bubben ”kände” på. Han är supersnabb och har lååånga armar när han står i kundvagnen.

 

Julen 2012 i bilder

 

Bubben älskar glögg. Och äggtoddy var det inget fel på heller. Jag hade länge funderat på att smaka på äggtoddy och gjorde en barnvariant och en vuxenvariant med whisky. Maken tyckte det vsr för sött så jag fick hans också. Bubben hade gärna druckit mer sånt gott ;).

På julaftonsmorgonen fick han öppna det största paketet som ni har sett på en film. Jag var ambitiös pch gjorde ordning ett schema så att bubben hade koll på läget under dagen. Det underlättade. Då visste han att det var dusch och inte bad som gällde och när tomten och julklapparna skulle hända. Lillkusinen fick också ett schema. Bubben tyckte det var viktigt att all packning skulle med.

Vi såg på halva kalle. Sedan tröttnade barnen och det blev dans runt minigranen. Sedan åt vi och därefter kom tomten med paket. Det var mycket spännande. Lillkusinen frågade först tomten så att det var till rätt lillkusin han hade kommit. Så att han inte hade gått fel. Sötis. Efter detta var det dags för julklappsöppning.

Sedan mös vi, lekte och vi vuxna lekte julklappsleken. Innan vi alla somnade runt midnatt.

Nästa dag åt vi frukost och åkte sedan till mormor och morfar för att fira jul. Där var det också paket att öppna. Det han sitter på är en Bilibo. Vuxna fattar oftast inte vad man har den till. Barn funderar inte så långt utan leker med den.

På kvällen sa min mage stop för julmat och gjorde revolt åt alla håll. Så nu får det räcka med sådant för i år.

När vi var på väg hem på annandagen var bubben missnöjd. Han ville nog inte att julmyset och att träffa alla skulle vara slut. Men när han kom hem och såg alla sina nya saker blev han nöjd igen.

 

God Jul

Det är sååå roligt att leka med collageapparna på paddan. Detta digitala julkort knåpade jag ihop idag och skickat via FB och mail.

Nästa år kanske jag gör ett eget julkort och framkallar om det ska vara så här enkelt. Lite roligare att bestämma mer själv. Det vanliga knåpade jag ihop på elgigantens hemsida.

Det kommer säkert mer inlägg över jul. Men god jul alla.

 

Julpimpat

Idag åkte vi till Varberg. Vi funderade först vart vi skulle åka. Vi skulle ha lite saker på systemet och lite vanliga matvaror…. Då vill man ju inte knö med resten av alla julshoppande människor. Vi valde coop forum utanför Varberg. Där har de även öppnat ett systembolag. Det gick smidigt även om julölen var i stort sätt utplockad. Vi köpte även lite risgrynsgröt eftersom bubben älskar det.

På parkerigen stod denna skönhet. Jag gillar är folk gör oväntade julpynt.

Bubben ansåg att det var morgon 04:20 och efter detta har han legat och sett på olika filmer på paddan och youtube på högsta volym och sparkat på mig under tiden…. Suck. Men i torsdags ringde de från hab och de hade beslutat att vi ska få ett kedjetäcke. Nu skulle de bara beställa det.

Igår somnade jag under nattningen och vaknade vid 23:30 och undrade om det var morgon. Jag gick ner och grejade lite somnade sedan om. Maken hade också somnat i fåtöljen. Vi var nog trötta. Jag som hade tänkt slå in paket… Nåja, jag får väl göra det ikväll istället.