Månadsarkiv: november 2012

Fredagsmys

Idag har bubben varit i Göteborg med skolan. De åkte buss och tåg dit. De kollade på julskyltningen och åt på McDonalds. Han var jättenöjd när han kom hem.

Han fick kindergodis som fredagsmys. Den köpte hans farmor när de var i Tyskland.

Det var en natt med lite sömn. Jag hade svårt att sova för min mage var upprörd och jag misstänker laxen som vi åt till middag. Delar från samma lax åt jag förra helgen och då var min mage inte glad. Jag gick ner och lade mig på soffan. Bubben vaknade 03 och saknade mig. Jag mådde båttre och gick upp till sängen. Efter lite frågor kom jag fram till att Liseberg och tomten störde hans sömn. Han somnade inte om. Så när han hade åkt iväg med taxin somnade jag gott. Det behövdes. Men innan han kom hem hade jag tagit fram julpyntslådorna under alla husvagnsdynor. Så imorgon ska det pyntas. Dessutom letade jag reda på biljetter till en teater på onsdag. Det ska bli lite mittiveckanmys för oss.

 

Jul på Liseberg

I eftermiddag åkte jag och bubben till Liseberg. Där gick vi runt och tittade i olika bodar och tittade på allt juligt och hittade julstämningen.

Bubben är helt fascinerad av allt. Han ville inte åka något men spela på olika chokladjul gillade han. Även om vi inte vann något.

Till tomten vågade han inte gå fram till men han vinkade och tittade mycket på honom. Jag fick lämna fram önskelistan åt honom.

Julkaninerna var också lite läskiga. Han var nöjd efter detta besök. Det enda tråkiga var att jag tappade en av mina vantar. Alltid jobbigt när man tappar en…. Då kan man ju liksom inte ha kvar den andra.

 

Pysseldags

I år har vi ett pyssel på ”mitt” fritids. Det är inte obligatoriskt. Men alla blir erbjudna. De får göra en julstrumpa i filttyg. De får klippa ut den själv efter en mall och jag vill att de syr ihop den på valfritt sätt för hand. Sedan får de dekorera den med mer filttyg, paljetter, paljettband. Bara det är juligt. Pyntet sätter vi dit med limpistol. Ett pyssel där man själv styr svårigheten och mina 8-9 åringar pysslar för fullt med detta. Nedan kommer bilder på mitt exempel som jag har gjort. Det kommer även en bild på våra nya fina jackor som vi har fått på jobbet. Vi fick skaljacka, fleecetröja och överdragsbyxor. Allt från Björnkläder. Jag hoppas att vi inte fryser eller blir blöta i dem.

Idag kom bubben hem från kortids. Han hade inte tid att äta utan satt i soffan och mös med sin padda istället. Och somna var också svårt. Det tog ca 2 timmar.

 

Annorlunda??

Imorse åkte jag till VC för att prata om allergitestet. Jag hade ju fått reda på innan att jag inte tålde kräftor och räkor. Det visade tydligen att jag inte är allergisk för cachewnötter….. Men jag får ju en jobbig reaktion ändå. Men det är inte allergi. Jag fick också reda på att jag är allergisk mot kackerlackor….. Så dem får jag väl försöka undvika. Det är tydligen inte vanligt med kackerlacksallergi i Sverige.

 

Förberedelse för julen

Idag efter lite bad åkte vi till svärföräldrarna där vi sedan samåkte tillsammans till hornbach. Där tittade vi på julpynt. Vi köpte även lite eftersom sånt är förbrukningsmaterial hemma hos oss. Jag försökte öven hitta julgranspynt som inte går sönder…. Får se om jag lyckades. Bubben är ju mycket påhittig på den fronten.

Sedan åkte vi och fikade vid Slottskogen. Jag tog en god fralla och bubben tog äppelpaj och vaniljsås.

Sedan hem till svärföräldrarna med middag och filmmys. En bra dag.

 

Inte halsfluss

Imorse åkte jag till VC där jag ville kolla varför jag inte hörde på höger öra och mitt halsont. Ingen halsfluss men en stor och en liten mindre vaxpropp avlägsnades.

På måndag ska jag tillbaka dit för att prata med en läkare om mitt allergitest. Men läkaren idag hade tydligen läst i min journal om mig. Och hon försa sig…. Jag såg att du hade haft en allergisk reaktion. Och testerna visade tydligt att det var för räkor och skaldjur…. Suck. Det som är sååååå gott. Ja, ja jag får väl acceptera fakta. Det hade ju varit värre om det hade varit all fisk. Hon skrev i alla fall ut en akutspruta till mig. För det är ju bra att ha. Men jag ska dit på måndag igen och då har jag många frågor….

 

  • Var det bara skaldjur?
  • Är krabbsticks skaldjur?
  • Hur är det med nötter(cachew, pistage)?
  • Hur är det fetaost(får och getost)?

Men tråkigt är det i alla fall…. Jag hade föredragit halsfluss istället.

 

 

Stolthet

Igår var bubben jättestolt när han kom hem. För han hade en egenbakad scones hem. Denna skulle ätas med en gång. Får väl försöka baka med honom här hemma någon mer gång. Men jag blir lätt stressad av alla armar och händer han har som ska vara överallt.

 

idag när bubben kom hem åkte vi till frisören i Vallda. Hon är superduktig med bubben. Han ansåg sig färdig efter halva klippningen men hon lät honom leka med olika saker av hennes frisörgrejer så att han satt kvar en stund till. Klippt blev han och det var ju målet.

Maken lämnade in vår nya Volvo på verkstan idag. Då den har varit kinkig i starten. Det var startmotorn som var trasig så den är lagad och det gick på försäkringen. Så nu behöver man inte vara orolig vid starten.

Annars så känner jag mig sjuk igen. Örat är täppt, jag har ont i halsen och har lite feber så imorgon åker jag tillVC för att kolla om det inte är halsfluss.