Månadsarkiv: oktober 2012

Poppat

Idag poppade jag massor av popcorn på jobbet. Bäst gick det i en popcornmaskin för i kastrullen lyckades jag bränna popcornen så att brandlarmet gick…. Vi fick öppna alla fönster och jag har luktat popcorn hela dagen. Men användandet av popcornen gick bra då barnen åt dessa under bio som vi ordnade.

Efter jobbet åkte vi återigen till Falkenberg och inspekterade husvagen…. Vi diskuterade med säljaren om saker de skulle åtgärda, vad vi ville ha och att vi ville byta in vår gamla Smålandia…. Hon skulle räkna på detta och återkomma. Hoppas att det blir bra… Det var lättare att titta ordentligt utan att ha med vår busbubb. Men så här glad var han när vi tittade på den sist. De skulle kunna ordna så att det inte går att öppna det lilla fönstret i Bubbens ”rum”. För där skulle bubben eller andra saker kunna ”smita” ut….

 

 

Studiedag

Idag hade vi studiedag. Jag hade förberett mig under förra veckan och under helgen och mina kollegor hade också förberett sig. Vi hade en monter och bord där vi visade lite olika pyssel som vi har gjort på våra avdelningar.

 

Det jag visade, Kumihimo var ganska många intresserade av. Jag fick upprätta en maillista där jag sedan mailade mitt material till de som ville ha. Kul att kunna tipsa andra. Jag fick också lite tips.

Efter en god lunch på scandic var vi på en föreläsning med Mia Börjesson. Det var en rolig och givande föreläsning. Jag gillar verkligen föreläsningar. Jag har lätt för att lyssna och ta in information på detta sätt.

Det är också kul att träffa gamla kollegor från ”gamla” skolor.

Idag fick jag köra bubben till kortids eftersom skolskjuts inte går på loven…. Han blev som vanligt arg och ledsen när jag lämnar honom. Men hans kompis blev jätteglad när han kom. Men det är inte kul att lämna en ledsen bubb.

 

Hur ska jag vara?

Från det vi fick bubben och till ett års kontrollen var livet bra. Förrutom att sömnen och amningen inte fungerade. Men från ett års kontrollen och fram till att han var ca 5 år var det jobbiga år. Det tog ett tag att faktiskt vänja sig med att vara en annorlunda familj. Och dessutom inte ha någon diagnos och då inte kunna ana någon framtid. När han var ca 6 år fick han diagnosen Angelmans syndrom. Det var både en lättnad och lite skrämmande att få diagnosen. Men nu kunde vi ju i alla fall ana hur framtiden skulle bli. Jag kämpar verkligen hela tiden med att se allt positivt. Och jag tycker att jag lyckas ganska bra. Därför är det jättesvårt att sakligt och utan humor förklara vår vardag för försäkringskassan. Skriver jag på ett tråkigt sätt VET jag att jag kommer må dåligt. Jag vill inte må dåligt.

Så det är så svårt att veta med vilken känsla man ska skriva så att man får rätt hjälp.

 

Vi skulle vilja skicka med filmer på när bubben verkligen röjer…. Men då har man liksom inte tid att filma… Då skyddar man omgivningen och honom.

Jag har sedan i Juli då vi fick nej för timmar på natten kämpat med att få ihop text som gör att vi får rätt hjälp. Juristen har skrivit sitt och vi har läkarintyg. Men det räckte ju inte sist. Därför vill vi skicka med egna texter som styrker det som står….. Det är bara det att det är så förbannat jobbigt att få ner och samtidigt må bra.

Höstdag

Bubben satte sig upp 04:16 och hävdade bestämt att det var morgon….. Suck…. Det gick inte att övertala honom…. Dumt att maken inte sov hemma inatt efter konserten. Han sov hos sina föräldrar i Kungsbacka.

Klockan 10 gick vi ut på gården och krattade löv med resten av bostadsrättsföreningen. Jättekul tyckte bubben som kastade badboll och åkte med sin bil. Efter krattandet bjöd föreningen på korv med bröd i det soliga men kalla vädret. Mycket mysigt. Fika säger aldrig bubben nej till. Precis när vi kom in vid ca 12 kom maken hem lite trött….

Resten av dagen har vi tagit det lugnt. Jag har förberett mig inför en fritidsmässa som är på måndag. Där jag ska visa Kumihimo. Det har jag lärt barnen på mitt fritids i år.

 

 

Imorgon får vi se vad som händer. Men ikväll ska vi äta rosépepparkryddad fläskfilé och broccolisallad innan vi förhoppningsvis sover hela natten.

Fredagsmys

Idag har jag tvättat, städat toa och dusch innan bubben kom hem.

Taxichaffisen ringde och sa att de var utanför. Så jag lade på och gick ut. Men där var de inte och inte hittade jag numret som hade ringt heller…. Så jag fick ringa hallandstrafiken och där hamnade jag i kö…. När jag väl kom fram ringde även taxichaffisen och han kom på att han var på fel gata…. Så efter detta kom han… Suck….

Men när här hemma myser nu bubben och jag med lite olika filmer och det varvas med lite SOS Sommar….

Vi poppade lite popcorn och det var uppskattat.

 

Maken är på hårdrock inne i Göteborg. Så vi får mysa för oss själva.

 

Nyttodag

I morse var jag med busbubben hos tandläkaren. Deharbörjat vänja sig vid honom där nu och tar det i hans takt. Han fick suga med sugen, leka med vattnet och hålla i verkygen. Han blev målad med bananlack och fick välja ett klistermärke. Han hade inte glömt av att det fanns grejer i en låda som han skulle få. För han letade efter den när det var färdigt.

Sedan körde jag honom till skolan, tränade på friskis och handlade. Sedan åkte jag hem och väntade på att bubben skulle komma hem med taxin. Han kom en halvtimme efter att jag kom hem. Eftermiddagen har innehållit SOS sommar, filmerna Hotell gyllene knorren och Stuart little 3. Dessutom fick han bada.

Jag har tränat tre gånger på friskis denna vecka…. Det är nog ett rekord för mig…. En av dem var ju en kurs på jobbet. Nästa vecka blir det inget eftersom det är studiedag och lov.

 

Vädret i eftermiddag var växlande. Det var både soligt och haglade…. Kallt har det varit och snart kommer det säkert lite snö….. Inom någon månad tror jag det händer i alla fall.

 

Känslor och rörelse

Denna veckan har vi visat en film för treorna på skolan. Det var min idé. Det är filmen ”Hur många lingon finns det i världen?” Denna film väckte många frågor som gav diskussioner om:

 • Tolerans
 • Alla har en talang
 • Glädje
 • Döden
 • Känslor
 • Rädslor
 • Att man kan bättra sig
 • M.m.

Det var mycket intressant att se hur barnen verkligen tänkte sig in i andras situationer och att de lärde sig att alla har känslor även om man ser lite annorlunda ut.

Tack Pär Johansson för filmen och en givande diskussion. Det är ju verkligen ett ämne jag kände att jag kunde.

 

På eftermiddagen fick jag åka på en kurs. Det var Röris 5. Mycket kul och lättanvändbart. Kul att äntligen få komma iväg. Det var en svettig kurs så lite träning fick vi ju också.

 

Duktigheten

Förrutom drömmarna igår var vi ju duktiga. Jag städade den lilla bilen invändigt och maken satte in en extraklädsel på bilsäterna i volvon. Detta för att skydda orginalet från bubbekladd.

Vädret. Var inte som utlovat. Det skulle ha varit 17 grader varmt…. Istället duggregnade det… Men det sket vi i. Bubben lekte med sin bil och lite bollar.

 

Det var inte lätt att få dit klädseln men nu är den där i alla fall. Och mitt städande gör att vi inte behöver skämmas över lilla bilen heller….. Jag hittade en del överraskningar som man kunde ha sluppit….

Idag har vi jobbat och det har nog gott bra. Bubben vaknade 04 och sprang därefter omkring. Jag somnade inte förrän vid 24 så 4 timmar sömn och sedan jobb mellan 10 – 18 på det…. Jag var dessutom duktig och tränade på friskis innan jobbet då jag ändå körde bubb till skolan. Men trött har jag varit.

Det är mycket reklam och tjat om vitaminätande nu…. Men jag skulle behöva tabletter som gör att man fungerar utan att behöva sova.

Husvagnsdrömmar

Efter att ha varit väldigt duktiga på förmiddagen….(mer om detta senare) så åkte vi till FJ Husvagnscenter utanför Falkenberg. Vi skulle kolla på hur en Adria Altea såg ut och kändes att vara i… Men den föll oss inte i smaken. Vi vill ju kunna se på TV, äta och mysa i en husvagn. Dessutom ska den passa en busig bubb. Vi hittade dock en annan…. En Bürstner premio 485 TK. Vi blev förälskade ;) fördelar som vi hittade var:

 • Den var inte så tung men vi kunde ändå lasta den med över 300 kg
 • Totalvikt 1300 kg och det räcker gott och väl när vi får dra 1480 med vår bil
 • Vi kunde ha en TV i den och med en bra uppsatt ställning kan vi se på den både i mittengruppen och i vår stora säng.
 • Bubben kunde göra så att han fick ett eget rum med både skjutdörrar och draperi.
 • Man kan lasta saker utifrån i en extra dörr vid bubbens säng.
 • Man kan lasta saker under dubbelsängen utifrån.
 • Den hade cykelställ
 • Den verkade gedigen
 • Den var snygg.
 • Den är inte så lång så vi kan nog anväda vårt gamla stora förtält på försäsongen.
 • Bubben gillade den.
 • Och vi gillade den.

Nackdelar:

- kanske lite liten sittgrupp men den räcker nog åt oss.

- ingen halvdörr

 

 

 

 

Nu gäller det bara att bestämma om vi vill ha den och hur vi ska finansiera det. Hur mycket ska vi i så fall lägga kontant och hur mycket i lån och vart ska man låna i så fall?

Superfin är den i alla fall och vi tror att den skulle passa oss i mååånga år framåt.