Månadsarkiv: september 2012

Husvagnen i ladan

I morse satt bubben och rev sönder ett ritblock…. Han var koncentrerad lääänge. Innan dess hade jag och han tagit ett bad med badbomb. Den såg ut som en bakelse. Han smakade på den och hulkade sedan länge efter detta….. Tokunge som inte lyssnade på sin mamma…. Men efter en timme hulkade han inte mer…

Sedan kom farmor och farfar för att hjälpa oss att sätta in husvagnen i ladan. Efter detta bjöd de oss på kraftig fika(sallad) i Varberg på caféet blå porten.

Hemma sedan fick de två kusinerna leka lite innan var och en gick in till sitt. Vi gjorde rent i akvariet som verkligen behövde sig en genomgång.

Och bubben var nog trött för han sov ända till 07…

 

 

Minisömn

Jag gick och lade mig ganska tidigt igår. Före 22. Men bubben sov mycket oroligt och slängde sig fram och tillbaka fram till 02:18. Då blev morgon…. Jag försökte få honom somna om tills klockan var 07:30. Då fick maken ta över och jag sov till 10…. För vi hade faktiskt planer denna lördag. Vi skulle kolla bilar. Vi kollade på en del fina bilar och fick reda på vad vår stora bil är värd. Vi har beslutat att sälja vår zafira och köpa en bra dragbil. Den lilla corsan behåller vi för den sköter sitt jobb så bra med att köra maken till och från jobbet. Nu är bara frågan hur ny bil vi vill ha och hur mycket vi är beredda att lägga ut.

Efter biltittade åkte vi till kungsmässan. Där var det för mycket folk så vi fick dra ut en arg och ledsen, hungrig bubb därifrån och fika på MAXI istället. Herregud vad många tittade. Han bankade till en av mina elever som kom fram och pratade med mig när han var frustrerad. Tur att hon har en klok mamma som förklarade för henne att bubben var frustrerad.

På MAXI köpte vi även donuts till bubben som han fick när vi kom hem. Och som ni ser äter han det gottigaste på dem….

En ny favorit numera är att titta på bolibompas hemsida och klicka sig fram med specialmusen. Ofta får han på favoritlåten ”Tandborstlåten”

Hemma somnade jag en stund på soffan och det behövde jag verkligen. Bubben rör sig hela tiden så att han inte somnar.

Viktiga program

 

Idag har jag:

  • Städat
  • Gjort ett storkok(för luncher typ laxgulasch)
  • Mailat skolskjuts
  • Ringt till kortids
  • Skrivit på assistansansökan
  • Gjort en coleslaw
  • Säkert en massa som jag inte kommer ihåg nu.

Sedan kom bubben hem och då mös vi i soffan och tittade på SOS sommar.

Denna helgen ska vi ställa in husvagnen i ladan och kanse titta på bilar….. Som kan dra en husvagn som vi vill ha.

Bad

Idag kom jag äntligen iväg till hab för att bada. Bubben blev jätteglad är jag talade om för honom att vi skille bada. Han liksom kvittrade. Vi gick också och lämnade in det stooora bolltäcket på hab. Innan badet tog vi en hamburgare på McDonalds.

Han var duktig och klarade sig själv på det djupa i bassängen med armpuffar. Tog sig fram genom att springa i vattnet.

Efter badet åkte vi till MAXI och där visade han lycket bestämt att han skulle äta något igen. Jag tänkte att vi skulle ta en snabbfika med chokladboll. Men han ratade chokladbollen för han ville ha korv med bröd…. Tokunge!

Jag fick också hämtat ut hans melatonin och en av EP-medicinerna.

Donut

Igår kväll hade vi föräldramöte på jobbet och det är alltid skönt när det är avklarat. Allt gick bra. Idag efter jobbet åkte vi till Kungsmässan och handlade och åt. Jag tog en bakad potatis med kyckling, maken en räksallad och bubben pannkakor och en donut. Gott!

 

Bubben hade varit jätteduktig idag i badet. Han ”simmade” en hel längd i stora basängen med puffar på armarna och en ” korv” som han hängde på. Han tog sig alltså flytandes med sina egna ben och armar 25 meter i basängen där han inte bottnar. Sånt gör en mamma glad.

 

Kurser och jobb

Idag var jag på en utbildning som fritidspedagog. Kul och spännande att diskutera sånt som vi möter hela dagarna. Det är viktigt att utbyta idéer och tips.

Bubben hade haft en bra dag med mycket spännande saker i skolan. Han var pigg och glad när han kom hem och han och hans pappa hade diggat hårdrock på vägen hem.

Imorgon blir det en lång dag som börjar 7:50 och håller på till 16 där efter en paus på 2 timmar. För att sedan ha föräldramöte på jobbet….

Höststädning

Idag har vi städat en bokhylla. Det tog hela dagen för i den bokhyllan fanns allt från viktiga papper till påskfjädrar. Mycket slängdes. Denna hylla har vi lagt saker som vi inte har hunnit tänka på var de ska vara eller om de ska vara kvar. Men skönt är det när det är lite mer sorterat i alla fall. Bubben har också ”hjälpt” till.

Dessa höstliga blommor köpte jag på IKEA igår.

Jag var även ute och stavgick en runda idag eftersom jag inte kan träna imorgon bitti då jag är på fritidspedagogskurs.

Händelserik lördag

I förmiddags åkte vi till farmor och fikade. Bubben fikade chokladboll och vi sallad. Han tjatade om denna utlovade fika när han vaknade så han kom ihåg detta sedan vi talade om detta igår. Sedan åkte vi till IKEA och köpte stolar, fotoramshyllor, stekpanna och lite annat. Bubben var noga med att han hade måttband i händerna när han gick på IKEA. Efter detta hämtade vi ett bord hos svärföräldrarna. Då hade vi tänkt att åka hem. Men eftersom lillkusinen var där ville inte bubben det. Vi tog kaffe för att han skulle hinna leka lite till. Men när vi sa att vi skulle åka hem protesterade han genom att slänga sin jacka bland skorna och vinka åt oss. Ha tyckte att vi kunde åka utan honom…. Sötis. Men mot sparkande och gnällande protester satte vi på honom jacka och skor och åkte hem. Han var tjurig lääänge i bilen och blev lite lugnare när vi lockade med IKEA-bygge, lördagsgodis och framförallt BAD.

 

Så när vi kom hem var dt först lite mumsmums, sedan bad och sedan hjälpa pappa bygga stolar. Däremellan lite film och Ipad….. Sedan åt vi fjärilskotletter, sallad eller couscous. Och nu är det dax med lite sömn igen.

Igår när bubben kom hem tjatade han mycket. Han ville se något speciellt på TV:n. Vad tror ni att han ville se när han stoppade upp denna i mitt ansikte hela tiden….?

 

Så jag satte på SOS sommar på TV:n.

Utvecklingsamtal

Idag tog jag det lugnt på förmiddagen. Jag var jättetrött och kände mig tung i huvudet. Jag ska tvätta imorgon istället. För idag klockan 12 var jag på utvecklingssamtal för bubben. Han är en duktig kille som gillar när det händer saker. Han är duktig på ipad och att samarbeta och tänka på andra. Han vill gärna veta vad som ska hända och bilder hjälper honom bra så att han förstår vad som ska hända och han kan då också kommunicera tillbaka med hjälp av bilder och ljud.

Efter samtalet hämtade jag bubben som hade haft en toppendag. De hade firat skolans 10-års dag med sammarbetslekar(med även de normalstörda eleverna), salladsbuffé och tårta.

Vi åkte och köpte lite skor till bubben och sedan fikade vi. Han såg ett par söta tjejer som han tittade på under fikastunden.

 

 

Trötta dagar

Bubben är nu hängig. Precis som jag var förra veckan. Lite febrig och snorig. Så idag var han hemma med sin pappa och är hemma imorgon också. Lika bra att bli frisk. Hans pappa gjorde ordning en god frukost(trodde han i alla fall). Han tog turkisk yoghurt och lade i chocopops. Det ville inte bubben ha. Han fnös med näsan och tyckte chocopopsarna såg ut som bajs…. Tokunge. Han älskar ju choklad.

 

Idag spöregnade det verkligen på jobbet när jag vaktade skolgården innan skolan började. Det forsade verkligen! Och åskade gjorde det också. Men på eftermiddagen när vi var ute på fritids var solen framme.