Månadsarkiv: juni 2012

Stökarn

Inatt vaknade han ca 03:30 och han kunde inte somna om. Så efter 04 var det ingen idé att försöka längre.

Ikväll märkte vi att han var trött. För han grät för ingenting och allt var jobbigt. Så grillningen var kaos…. Gråt, skrik, slag och mer…. Men han somnade fort vid nattningen och jag hoppas att natten blir längre.

Idag har vi även:

 • Köpt vindskydd/staket till husvagnen
 • Köpt en grill tillhusvsgen
 • Köpt grillskydd till grillen hemma
 • Klippt gräset
 • Och bråkat med humlen som försöker ta över trädgården

Bubben har stökat till i trädgården genom att sprida ut stenarna överallt…

 

Soffdag

Ja, idag har det varit lugnare. Jag har en whiskyröst och känner mig fortfarande förkyld i kroppen och ett munnsår är på G….. Ingen kul början på semestern. Bubben har velat sitta i soffan ovh se på film hela dagen. Jag fick till och med tjata med honom till affären för att köpa godis…. Beror detta på en infektion eller på att vi har ändrat lite på EP-medicinen….? Men lugnare har vi haft det i alla fall. Och på sin ipad har han tittat på mycket julfilmer??? Ja, det är ju bara ett halvår kvar.

Ikväll åt vi en laxlåda och sallad. God och mättande. Den innehöll rökt lax, frysta grönsaker, ägg, grädde och ost. Lätt att göra och det gillar jag.

 

Önskar jag var en

Bläckfisk ibland.

Hemma idag medbubben eftersom lovet har börjat. Jag försökte mig på att städa toaletten.. Självklart med öppen dörr så att jag när som helst skulle kunna avstyra någon dumhet. Men när jag en sekund tittar bort hör jag hur något rycks bort…. Jag tittar ditåt och ser att han har dragit loss den nyinköpta fiskmatningsapparaten och drar i den…. Suck…. Inte lätt att städa här hemma….

Sedan åkte vi till Kungsbacka för att handla. Först var målet systemet…. Jag hade tänkt sätta bubben i hemköps vagnar för att på säkrast och lättast sätt forsla runt bubben där…. Men jag hittade ingen sådan vagn…. Och bubben var helt inställd på att han skulle fika och det kan man inte göra på systemet… Så med en tjutandes, flaxandes och trotsig bubben fick jag tag på två bag inbox och gick mot kassan. Där höll han på att välta ner några flaskor alkoholfritt vin…. Det var skönt att jag kom ut därifrån untan att krossa något… Men jag var svettig och skakig efteråt. Aldrig att jag går in i den butiken med bubben igen.

Sedan åkte vi till Kungsmässan och fikade. Bubben åt pannkakor och chokladboll och jag åt en räksallad. Där gick allt bra och bubben åt nöjt. Sedan kollade vi in skjortor tillbubben men det var svårt. Han var inte sammarbetsvillig.

På coop pantade vi flaskor och handlade. Han höll på att krossa varorna i vagnen och kassörskan undrade varför det var en blomkolsetikett på blöjorna…. Hmmm bubben vill alltid ha dessa självskanningslappar och påsar…. Äter han inte upp lapparna så klistras de på saker… Det händer saker när vi handlar och det är tydligen inte normalt.

Sedan åkte vi hem och då var jag jättetrött eftersom jag har en infektion i kroppen.

Så jag tror att det skulle underlätta att vara en supersnabbbläckfisk för att ta hand om vår snabba bläckfisk.

Självklart har han slagit mig mycket idag också….

 

Utflykt

Utflykten igår innehöll:

 • guidat tur på slottet
 • Korvgrillning
 • Lek och bollspel
 • Teater
 • Bad
 • Och fika.

Vädret var mulet i början.men solen kom samtidigt som en regnskur och sedan stannade den kvar. Det var lyckliga och trötta barn och fritidsfröknar som kom hem.

 

Den stora bruna maskinen på bilden ovan är en dammsugare som användes förr på slottet….

 

Och när vi kom tillbaka till fritids började min semester! Så grattis till mig.

Utflykt

Imorgon på jobbet ska vi på utflykt. Till ett fint ställe. Ett slott. Tjolöholms slott. Det ligger ganska nära mitt hem men jag har aldrig varit inne i det. Hoppas att jag får tillfälle imorgon. Det ligger nära havet och jag hoppas att regnet håller sig borta. För det är i te lätt att grilla korv i regn.

Annars har dagen nog varit bra för alla i familjen men vi längtar till semestern. Bubben hittade en gammal campingbroshyr i bilen och undrade om det var dags snart. Jag talade om att snart är det semester och då ska vi åka och hälsa på pippi och Emil.

Röj

Idag har jag städat och sorterat på fritidset som jag ska jobba på. Jag har gått igenom det mesta och sorterat upp. Och idag kändes det inte alls fel eftersom det har regnat hela dagen. Idag ska det komma lika mycket regn som det brukar komma på en månad. Så blött har det nog varit.

 

Och det var nog bra att jag fick pyssla för mig själv idag. Eftersom mitt humör var som det var igår. Men idag har det faktiskt känts bättre.

LCHF + PMS = jag sur

Nu har jag hållt på med LCHF i en månad ungefär. Ätandet funkar bra och jag har tappat 2 kg på vågen. Jag har inte mätt mig på andra ställen men märker att kläderna sitter lösare, så även om det inte har synts på vågen så händer ju något. Förra månaden i samband med mensen var jag dödstrött, arg och gråtfärdig. Samma visa igår och idag. Jag gick då ut och googlade om något samband med LCHF & PMS…. det fanns det. Vissa hade blivit precis som jag. Jag blir just nu arg på allt och alla. Jag blir t.ex arg på vindrutetorkarna för att de inte torkar innan jag har ändrat på spaken…. Allt måste vara perfekt annars blir jag arg. Och det är INTE roligt att vara jag då och inte heller nära mig. Alla andra personer och saker gör fel hela tiden. Så detta får jag väl leva med så länge jag håller på och min omgivning också. Jag gick och köpte rosenrot och hoppas på bättring av mitt humör. För det är inte roligt att känna att man vill slå alla på käften och inte kunna göra något åt det.

 

Midsommardagen

Idag har det varit en trött dag. Inte bara för att vi hade väldigt roligt igår utan även PMS samtidigt… Jag har varit en tjurig person idag. Men vi gick ut på en promenad i Askim i förmiddags.

På denna bergshäll har många åkt rutchkana. Därför är den mjuk och det går hyfsat fort att åka.

men nu är vi hemma igen och tar det lugnt och hoppas att jag är trevligare imorgon.

Midsommarafton

Förmiddagen var varm och ganska solig. Men klockan 14 när vi skulle tåga upp till dansbanan började regnet. Men det gick över förväntan i år. Bubben dansade med papparuntmidsommarstången och grät inte! Han brukar alltid gråta, men nu har både jag och skolan förtränat under veckan…. Det gav nog resultat. Han fiskade även i fiskedammen och fick mjuka bollar som man tydligen ska ha vattenkrig med. Men vi såg det mera. Som bollar som kan kastas utan att skada något eller någon. Efter dansen vinkade vi hejdå till lillkusinen med familj och tog det lugnt tills vi gick iväg och firade midsommar med några av makens släktingar och några till. Kul var det och vi somnade nog runt 01:30 i svärföräldrarnas stuga.

Som ni ser pumpar bubben och hans farfar upp en ballong med en pump. Det var bubben som kom på att man kunde göra så.

Idag har det varit en trött dag….

Akiviteter

Idag när bubben vaknade fick han sin ipad och tittade på filmer som hans pappa har lagt in. Efter ett tag jag tittade på honom tecknade han bada och tittade frågande på mig. Ja sa jag och då sprang han till badrummet. Jag släppte in honom och såg att ingen handduk fanns där… Så jag kollade runt i badrummet och riskbedömde… Inga badbomber, oljor eller annat som skulle locka fanns inom räckhåll. Jag sprang ner och hämtade det som behövdes. När jag kom upp såg det ut som om det låg grus över hela golvet….hmmm, var kom det ifrån? Men sedan såg jag vad det var. En luktagottpåse som jag hade köpt på ÖoB som skulle förbättra doften där inne. Den hade han slitit upp och hällt ut… Det mesta i badkaret…. Han trodde nog det var något spaaktigt…. Han vill helst ha något spaaktigt i badet när han badar…. Så han tänkte till logiskt. Men vi sköljde ut det och tog badsalt i stället….

Sedan tog vi frukost och åkte till mitt jobb på midsommarfirande. Dansandet gick bra. Vi hade en egen ytterring där vi dansade för oss själva. Han klappade händerna på rätt ställe och visade att grodorna inte hade några öron. Då blev jag stolt.

Efter sångerna sa en kollega till alla barn att nu var det mat… Och Bubben tolkar det ordagrant. Nu innebär nu utan väntan….. Först fick vi motvilligt vänta ute och sedan fick vi motvilligt med illtjut som hördes i hela bamba. Så en mycket snäll mollega hämtade mat till honom och då blev han lugn…. Att vänta är inte bubbens starka sida.

När vi hade handlat och kommit hem var vi ute och lekte? Så idag har jag aktiverat honom.