Dagsarkiv: 3 maj, 2012

Ja, hur tänker de?

Jag läser gärna ariklar i tidningen föräldrakraft. Där står det lite om vår lilla värld. Länk till tidningens sajt finns till höger på sidan. Här kommer en tänkvärd artikel om de går in och styr vilka som ska jobba som assistenter och gode män. Jag är övertygad om att samhället sparar mycket pengar på att närstående ofta tar vissa delar av dessa arbeten. Och jag har ju nu gått ner till 60 % på mitt vanliga jobb och jobbar då även hemma med min son. Och jag känner att äntligen har jag fått livet tillbaka. Jag orkar tänka på roliga saker. Jag orkar planera semestern. Det orkade jag inte för ett år sedan. Och måste man ha utomstående assistenter hemma bara för att man råkar få ett barn som är utöver det vanliga. Vart skulle assistenten sova på våra semestrar med husvagnen? Vi föräldrar till speciella barn vill också ha ett privatliv.

Självklart kommer bubben behöva mer och mer assistans ju äldre han blir. Och då kommer jag som mamma att backa och ge över det mesta till assistenter. Men jag vill fortfarande ha koll och huvudansvaret för hans utveckling. Har man inget personligt engagemang tror jag inte man gör det där lilla extra som kanske just utvecklar honom.

Läs gärna arikeln i Föräldrakraft.

Julkänslor???

Idag när vi kom hem efter att vi handlat och klippt bubben satte han sig och rev ur filmer ur skåpet. Han gav sig inte förrän jag satte på en julfilm.

 

Han ville absolut se en film med en tomte i. Så nu ser vi Santa clause…. Men jag är i alla fall trött efter ettläkarbesök och samtal med skolonspektionen. Så om lite tomtefilm ger mig lite lugn och ro, så får det vara så.

 

Och i trädgåren har målarna lagt in pinnar till målarställningen de ska ha när de ska måla. Så där kan jag inte lämna bubben. Då vet man aldrig vad som händer.