Månadsarkiv: maj 2012

Bestämd herre

Idag när bubben kom hem skulle vi åka och handla. Det tyckte inte bubben… Han ville in och leka med sina grejer. Men när jag sa att vi skulle fika och panta burkar gick det bättre. Men i baksätet i bilen skulle han inte sitta…. Jag lockade, lekte och förklarade och försökte tvinga in honom. Men en snart 9 åring är ganska stark. Så jag fick ge upp. Han fick sitta fram…. Suck. Men han skötte sig ganska bra. Inga sparkar på mig eller instrumentpanelen.

I affären ville han ha egna påsar att lägga de köpta sakerna i. Jättekoncentrerad var han.

När vi sedan kom hem släppte han inte sin ipad. Han såg på youtube och det var blandad kompott. Det var olika teatrar, pippi, Emil och självklart lite tomtar.

 

 

Datanörd

På vägen hem idag hade bubben tråkigt. Han har fått ett sådant bälte av en annan ängelsmamma som rensade ur sitt garage…. Mycket snällt. Men han tycker det är irriterande att han inte kan komma loss ;)

Men idag lyckades han få tag på ryggan som låg i bakluckan och tog först på sig en långärmat tröja på benen och sedan regnbyxorna som ni ser… Han hade även tagit av sig skor och strumpor. Man får inte ha bråttom ur bilen när man har kommit fram….

 

När vi sedan kom hem så vill han med en gång titta på youtube-klipp från ALV på sin ipad.

Hjälpa till

Igår efter jobbet åkte vi och hjälpte svärföräldrarna med deras båt. Bubben tyckte det var jättekul att hjälpa till med båten.

 

Jag har varit jättetrött i ett par dagar. Jag somnade under nattningen igår. Dessutom har jag varit ett argt åskmoln. Idag känns det lite bättre och jag hoppas att det förblir så. Även om bubben vaknade 02:30 som inte höll med om att det var natt och sovdags. Efter en timme gav jag upp och maken fick komma med paddan och jag lade mig i ett annat rum.

Jag har idag också varit på avslutningen på en teckenkurs jag har gått på under våren. Alltid kul att jobba med tecken och fylla på och repetera sitt ordförråd.

Lyckad shopping

Idag efter att stackars maken hade åkt till jobbet så klippte jag gräset runt husvagnen med en värdelös handgräsklippare. Den slirade och klippte inte…. Så jag blev genomsvettig efter att jag var klar. Sedan fick en annan granne ta den och han svor ganska gott.

Sedan tog jag en välbehövlig dusch och åkte till Varberg där det var shoppinghelg. Jag hade som mål att hitta en bikini och shorts eller jeanskjol. Jag lyckades bra tycker jag. Ett par jeansshorts, en bikini och en slags shortsdress.

 

Efter att jag varit i husvagnen i ca en halvtimme kom maken hem. Och på kvällen gick vi på restaurangen på campingenoch unnade oss en sista pizza på länge eftersom vi ska testa på LCHF-dieten.

Maken unnade sig en öl och jag en cola som inte heller kommer vara tillåtet….

 

Samtidigt som vi åt så sjöng rock-Olle på scen. Vi kunde stannat där inne och sett på melodifestivalen. Men vi valde att gå tillbaka till husvagnen där vi nu myser, tittar, lyssnar och skrattar när vi tittar och samtidigt följer b.la. Jonas Gardell på twitter.

 

Solnedgångspromenad

Idag efter årmgrillade flintastek och coleslaw så tog vi en strandpromenad på stranden i Kärradal. Inte ofta vi kan göra sånt romantiskt i solnedgången…. Jättemysigt var det.

Bubben är på kortids och vi försöker njuta av lugnet. Vi har hunnit med att prata med campinggrannarna och pratat med varandra.

Innanmaken kom åkte jag själv till campingen och packade in och satte igång elen. Jag låg sedan i solen och läste återigen boken ”kamp och glädje” helt underbar bok om ett par föräldrar som fick två änglakillar. Jag känner igen mig och låg och småskrattade igenkännande….

Arg väg till fika

Idag så kunde vi inte vara hemma när bubben kom hem då de målade huset. Så vi tog en tur till kungsmässan. Där köpte vi regnkläder till maken och mig och sedan skulle vi fika. Det första fiket bubben såg ville han fika på. Jag tyckte det var dyrt och hade planerat en glassfika på ett glasscafé. Så jag höll bubben stadigt i handen och gick mot glassen. Men bubben var arg och han svor och gormade hela vägen dit. Många tittade på oss och undrade nog varför denna mamma inte sa till sin son, utan gick bara lugnt bredvid…. Och det fick de undra tänkte jag. Men när vi väl kom fram och han såg vad som väntades blev han nöjd.

 

Som ni ser behövs det många plastskedar då dessa messkedar går sönder när bubben biter på dem…

Älskar denna värme

Även idag har det varit härligt väder. Det är så skönt. Och nu har syrenen börjat blomma och de lukter ju underbart. Dessa hittade jag på skolgården. Barnen tycker att vi fröknar är lite jobbiga med att de ska vara ute på fritids hela tiden. Men vi vill ta tillvara på vädret. Man vet ju inte när det blir dåligt igen med regn och rusk.

När jag hämtade bubben idag stod han ute och lekte med vatten och bubblor. Jättekul tyckte han att det var. Och han hällde vatten från olika byttor. Perfekt lek. Imorgon blir det en städ och tvättförmiddag. Och när bubben kommer hem rymmer vi. För det är målare som målar huset och då kan vi inte vara ute.

 

SOL

Jag älskar denna sommarvärme och tycker att den ska stanna kvar fram tillslutet av september. Men någonregnnatt per vecka.

skönt att kunna gå i kjol och bara ben.

Bubben har idag åkt både buss och tåg till Göteborg. Där åt de glass och hade trevligt. Skönt när han får göra så bra saker i skolan.