Månadsarkiv: april 2012

Husvagnspill

Idag packade vi återigen bilen full av pryttlar som vi skulle ha till husvagnen. Men allt skulle inte stanna i husvagnen. Dammsugaren skulle bara användas i den lite och sedan åka hem igen. Innan vi åkte till husvagnen åkte vi till Harald Nyborg och Rusta för att komplettera med lite grejer.

När vi kom till husvagnen började vi med förtältet. Men det blev problem. En skruv gick av och fastnade… Så efter mycket pill. Gav vi upp. Jag ska försöka åka till campia och köpa en grej imorgon så ska vi fixa det. Då gick vi

In i husvagnen och grejade. Då upptäckte vi att batteriet inte bara var urladdat. Det var nog slut också… Hmmm. Så vi fixade det vi kunde. Jag försökte prata allvar med en rullgardin som inte ville åka upp, jag tog ner den och matade den med olivolja och sedan ville den inte åka ner. Jag pillade lite till och rullgardinen och jag fick kompromissa genom att den kunde åka upp själv till hälften och sedan får man rulla upp den för hand. Ska se om vi kan komma bättre överens nästa gång jag pratar allvar med den. Maken grejade lite med TV:n och jag var ute och mätte husvagnen inför att vi ska köpa ett reseförtält. De ska vara lättare i både tygnd och att sätta upp. Och ska man bara stanna någon dag så känns det jobbigt att sätta upp det stora förtältet. Man vill ju att tältet ska vara så stort och praktiskt som möjligt. Men man vill ju även kunna öppna fönstret. De flesta är 300 cm långa och då kommer de mitt i fönstret. Och så ser det konstigt ut om tältet sitter snett där husvagnstaket svänger neråt. Då ser det snett och slarvigt ut. Så nu ska jag surfa runt och fundera….

 

Jag hade hoppats på att vi skulle fått upp förtältet innan vi hade med bubben. Men å andra sidan kunde vi fixa och greja med saker som vi inte skulle gjort om han var med. Jag kunde ju prata med rullgardinen och dessutom tvätta fönsterna…

Väckt ur idet

Idag fyllde vi vår bil med alla dynor, förställt m.m. Till husvagnen. Sedan åkte vi och svärföräldrarna till ladan där den har vilat hela vintern. Det var tur att den hade haft en pressening på sig för duvorna hade gjort sitt bästa för att duna och skita ner. Vi fyra hjälptes åt att putta ut vagnen och sätta fast den på bilen. Vi åkte förbi en mack och fyllde på lite luft i däcken sedan bar det åt till Kärradals camping. Där ställde vi upp den och fyllde den med grejer. Imorgon åker vi dit och sätter upp förtält. Men det var skönt att svärföräldrarna var med idag. För lite tungt hade den varit att putta för oss två. Här står jag och fyller i alla köksgrejer.

Bubben kommer bli överlycklig när han kommer till sin husvagn den 1 maj. Och då ska förtältet vara uppe.

 

Datasupport

Idag åkte jag en liten shoppingrunda. Jag handlade inte så mycket. Men det var skönt att kunna titta på sängkläder utan att springa därifrån. När jag kom hem vid 12 så var jag helt slut och somnade på soffan efter lite lunch. Jag kollade in den nya campiabutiken och längtade till sommaren.

Sedan kom maken hem och han försökte leka med sin padda samtidigt somnat behövde lite vägledning med min och hans mamma behövde hjälp med sin iPhone. Så där sitter han med två paddor i knät och in iPhone vid örat. Min lilla datanörd ;).

 

Imorgon ska husvagnen hämtas och sällskapsspel spelas. Ikväll blir det kyckling i lergryta, potatis och bearneasesås. Jag tar inget vin idag då min mage inte känner för det ännu.

Städarkille

Jag åkte inte på föreläsningen. Jag kände mig för trött och sliten. Jag ville inte sitta instängd i en aula och börja må dåligt igen. Jag ringde istället och bokade en försesångsplats på campingen jag hade kollat in. Jag åkte också till Apoteket och hämtade ut lite medicin tillbuden innan jag hämtade bubben på fritids. Där var det drop in och vi fikade.

Bubben hade idag hjälpt till att hålla Sverige rent och hade fått ett diplom och så fick han två tatueringar.

Sedan åkte vi hem. Vi har myst i soffan och lekt med paddan och kastat ballonger.

Imorgon åker bubben till Kortids och vi får en helg att njuta av lugnet. Och flytt av husvagn utan en bubb med är nog enklare.

Bättre

Idag känner jag mig bättre. Magen värker inte, jag har ätit fiskgratäng och det kändes bra. Är lite trött bara. Så jag hoppas att det verkligen är över nu. Jag tog en biltur till en camping som vi funderar att ställa den på under försesången. Den såg OK ut och jag blev inte trött. Sedan hämtade jag bubben. Han och hans kompisar ute och lekte med bollar och hade kul. De hade även matat änder idag. Det var kul, men svårt att förstå varför de flög när de sprang efter dem.

 

Imorgon hoppas jag att jag kommer iväg på en föreläsning för oss fritidspedagoger. Den vill jag verkligen gå på och matförgiftning smittar ju inte.

Sött troll

Idag skickade jag iväg ett sött troll till skolan. De skulle ha temaavslutning av trolltemat tillsammans med grundbarnen. Jag letade fram lite smink och han gick med på att bli målad. Så här söt blev mitt lilla troll.

Han satt sedan och tittade på sig själv i spegeln.

Jag känner mig lite bättre och har fått i mig några rostade mackor och hoppas att de får vara kvar. Men en lugn 35-års dag blir det.

Blev dålig

När jag vaknade var jag supertrött. Inget ovanligt så jag låg och övertalade mig själv länge om att jag skulle gå upp. I sista stund gick jag upp och fick upp resterande av familjen eftersom vi skulle sammåka. Första timmen gick OK. Men sedan började jag känna mig konstig. Jag åt inte upp lunchen(DET är ovanligt). Magen krampade. Sedan hade jag lite ipadövningar innan vi hade ett möte. När mötet nästan var över gav jag upp. Jag mådde pyton och de på mötet såg det. Jag gick ut och kräktes och körde sedan hem. Maken och bubben blev hemkörda av snälla svärmor. För jag sprang mellan sängen och toan och hade inte klarat hämta familjen.

 

Det verkar inte vara magsjuka…. Flera av de som var med i helgen mår likadant. Maken mår fortfarande bra. Nu har det varit lugnt i ett par timmar. Hoppas att det fortsätter att bättra sig. Jag vill ju må ganska OK imorgon då jag fyller ganska jämnt och ojämnt på samma gång.

Träffen är över….

Vi hade som ni förstår en mysig och händelserik helg. Vi kom hem idag strax före 18 och då fick vi mat som makens mamma hade gjort. Här kommer lite bilder från helgen.

Det är alltid lika trevligt att träffa alla dessa härliga och ärliga personer som är med i denna förening. Och god mat och bli lite bortskämda behöver vi ibland.

Bubben har haft det bra. Hållit farmor och farfar sysselsatta och idag var de på teater om katten Findus. Det var självklart populärt.

Myyys

Ja,nu är nästan hela träffen gjord. Det är härligt att höra om hur barnen mår. Vissa mår bra och andra sämre. Vi har ätit gott och ikväll har vi skrattat mycket. Det behöver föräldrar till barn sommar speciella behov.

 

Ikväll åt vi trerätters och det är ju trevligt. Så här såg det ut innan vis satte oss.

Bubben har haft det bra hemma. Han har tydligen varit ute hela dagen och haft det bra. Imorgon åker vi hem igen och ser fram emot nästa träff om ett år.

Mätt

Nu är jag mätt och glad. Vi har nu kommit till Marsviken där vi har haft en rolig lek där öl-, vin, ört-, öl-provning ingick. Det var även lite golf. Trevligt och spännande. Sedan har vi ätit och pratat. Jag och maken är trötta och gav upp ibland de första. Så nu tar vi igen oss på rummet.

Imorgon blir det föreläsningar och familjepresentationer. Det är såmspännande att träffa alla dessa härliga föräldrar till barn med speciella behov. Bubben har det säkert bra med sin farmor och farfar hemma.