Månadsarkiv: mars 2012

Normala saker

Idag sov vi länge. Maken åkte iväg på sci-fi-mässa och jag powewakade i mina nya träningskladet. Det svåraste var att sätta på appendix runkeeper på rätt sätt och att få igång ljudboken och inte störa dessa två saker på telefonen som satt på armen när jag drog över träningsjackan. Men det gick.

Efter den uppfriskande promenaden tog jag en sen frukost och tog mig ett bad med baddat och ansiktsmask. När jag sedan hade bodyskrubbat kroppen så tog jag tag i nubbens rum. Där låg leksaker och kläder i en enda röra. Sedan plockade och dammade jag i de andra rummen innan dammsugaren fick göra sitt. Nu känns det riktigt trivsamt där uppe. Jag har inte haft övervåningen som prioritet.

Pyntet som bubben satte upp för några veckor sedan är dock kvar. Han tycker säkert att han har gjort det jättefint.

Detfinns väl inget finare än julen tycker han. Så här varar julen fram till påska.

 

Tjejfiske!!!???

Idag åkte jag till Gekås i Ullared. Jag var där länge och jag tror jag hittade allt som jag ville. Jag hittade en jacka, 4 BH-ar, toppar och träningskläder till mig. Till bubbel hittade jag flera jackor(han käkar dragkedjor), byxor,tröjor, leksaker att ta fram när det passar(badbollar, vattenleksaker, sandleksaker, badmintonrack) och en polisstation. Till maken köpte jag ett nostalgigamewatch och sällskapsspelet ”Ticket to tide”.

Kändisfaktorn var OK…. Såg Ola-Conny.

Vagnen bör hade tom och till början var det lugnt i varuhuset.

När jagnästan var klar gick jag ner till nedervåningen. Jag tittade lite på fiskesakerna och blev faktiskt förskräckt. På ett ställe fanns det en massa rosa fiskesaker…. Det hade jag inte gillat som tjej och älskar att fiska. Jag kollade noga efter killarnas fiskesaker. Det borde ju ha varit ljusråsa och med typ bilar eller spinelmannen på. Men NEJ, det fanns inga….. Hur ska man tolka det. Att tjejer fiskar gulligt och killar fiskar på riktigt…. Grrrr.

Korgen fylles som sagt med massor… Man kommer aldrig ifrån Gekås med tom vagn sedan man fick barn och familj.

Under denna utflykt ringde de från assistansbolaget och de skulle börja jobba igen med mitt fall. Dessutom ringde taxin klockan 13:20 och sa att den var framme….. Jag blev mycket förvirrad eftersom jag hade skickat ett mail och ändrat rutt för bubben denna fredag eftersom han skulle till Kortids. Jag fick säga att jag inte var hemma och att han skulle till Kortids. OK sa taxichauffören och körde honom dit. Jag ringde till Kortids och talade om att bubben hade körts fel och att han var på väg. Jag ringde även efter ett tag och fick höra att han hade varit jätteglad när han kom dit. Tur, för jag trodde han hade blivit ledsen och förrvirrad.

Tur att jag inte var hemma för då hade jag känner mig manad att ordna felkörningen. Nu fick de liksom lösa problemet själva. Jag fick ett ursäktande mail från de som ordnar skolskjutsen.

Ork

Att orka allt känns ibland svårt och när man får negativa beslut från t.ex FK är det lätt att ta det personligt. Att inte få stöd och de hänvisar till ett föräldraansvar gör att man känner sig som en värdelös förälder som inte orkar. Men man biter ihop och orkar ändå och hoppas att man håller ett tag till. Nu ska jag länka till en tänkvärd text:

 

F*ck FK

Jag blir så ledsen. Förra året började vi ansöka om assistanstimmar för bubben. Vi kände att det var ohållbart att springa efter honom hela dygnet och sedan jobba på normala jobb. Och däremellan ha ett fungerande hem och socialt liv. Kommunen var bra och gav oss 46 timmar per vecka. MEn när det går över 20 timmar ska försäkringskassan ta över. Så de var hemma hos oss och vi hade jurist med oss från vårt assistansföretag. Vi sa samma saker som vi hade sagt till kommunen och de sänkte det till 34 timmar per vecka! Självklart överklagade vi. Vi skulle ha fått beslutet v. 4-5 och idag vecka 13 kom det….. De hade höjt det till 36 timmar…. Jag är INTE nöjd. De hänvisar till föräldraansvaret som för en normal 8,5 åring. Vi får inget för nätterna eftersom de hänvisar till detta föräldraansvar. MEN en normal 8 åring utsätter sig inte för fara. Tänk om vi skulle släppa bubben fri utan tillsyn på natten…. Då skulle det garanterat bli väldigt blött då han skulle hälla vatten lite här och var. Han skulle hälla ut allt han kunde hälla ut och det skulle kunna börja brinna då han har börjat sätta på plattorna och dessutom skulle han säkert ramla och bryta sig…. Det kanske alla 8-åringar skulle göra, eller inte….. Om han nu sover som en normal 8 åring så kan vi ju ta bort alla haspar och lås från dörrar som vi har satt upp och ta bort alla grindar. Vi skulle ju inte behöva hålla reda på om han sov eller inte. Och vi skulle inte behöva ge honom två olika sömnmediciner….

Efter att detta var åtgärdat så skulle FK kunna vara hemma hos oss en vecka och leva vårt liv. De hade varit jättevälkomna.

Tänk om de faktiskt tittade på hur mycket vi faktiskt gör och inte försökte trötta ut oss med dåliga beslut så att vi inte orkar överklaga mer….

looking

Men va inte oroliga…. Jag kommer inte ge mig!

Fösta paret slut

Ja, då har nubben slitit ut de första par vår/sommarskor. Jag kan ju inte låta han gå i skor där stortån tittar ut. Han brukar slita ut ett antal skor under bobbycarsäsongen…

Han skulle behöva skor med stålhättor. Men de är ju inte så passande och som ni förstår köper jag inga Viking eller paxskor. Så vi tog en tur till skopunkten och köpte tre par och betalade för två.

 

 

 

Levande överraskning

Idag när jag tittade i akvariet fick jag en glad överraskning. Jag trodde att de två ynglen hade ätits upp så vi har sugit och städat akvariet. Vi har även köpt lite krypinpybt ifall det skulle komma fler yngel. En fisk har dött. MEN nu såg jag en liten och söt fisk i korallen. Så än så länge har i alla fall en klarat sig.

 

Ni ser en av de andra stora fiskarna under den söta gula.

 

Tidig 35 års present

Om en månad fyller jag detta udda tal. Och jag kände att jag behövde unna mig en padda. Jag väntade tills 3: an kom så att 2:an blev 100 $ billigare.

Och maken var inte motsträvig. Nu kommer han ju åt min laptop så att han kan greja med den. Imorgon jobbar jag lång dag… 07:50-18:30 så då blir det inte mycket paddande.

Funderar på campingtillbehör

Vi skulle vilja ha ett lätt förtält som man kan sätta upp då man bara ska stanna någon dag. Vi har en markis men den stoppar ju inte bubben så bra. Så nu surfar jag runt och kollar….

StarCamp Contempo 300/300

Det väger 10,6 kg och kostar Pris: 3.290:- Och självklart går det att stänga fram.

StarCamp Sprinter 355/250

Vikt: 18,9 kg kostnad 3.690:-

Fördelen med denna är att man kan bygga på den och att man kan öppna på flera sätt.

Brand – Xpress/Avanti resetält 250×285

Pris : 5.660:- och vikt 15 kg

Ajjabajja

Det är ett roligt ord. Bubben slutar inte göra det han gör om man säger så. Han gapskrattar och försöker säga samma sam och fortsätter. En rolig ajjabajjalek är att gunga gungorna på ett skojigt sätt och helst så att de krockar med varandra eller gungställningen. Han avbryter leken en kort stund när han hittar en bit från en påskfjäder i sanden…..

ajjabjja

I kommunikationsboken stod det att de hade läst en bok i skolan om en olydig hund. Bubben hade tyckt den var väldigt rolig när de sa till hunden. Jag gissar att ajjabajja var ordet som de sa till hunden med.

Nu hemma tjatas det MYCKET! För han ska på tvåårskalas till lillkusinen. Och det är svårt att förstå varför kalaset inte började med en gång då bubben vaknade….

Snurr

Igår kom vi ut äntligen efter att bubben hade sett på Bamse. Och det var gungorna som var intressanta denna gång. Han tycker det är jätteskoj när han får snurra. I skolan säger jag till fritisbarnen att de inte får göra så. Men emma är det OK i vår lilla värld.

Störtkul