Dagsarkiv: 29 januari, 2012

Tankarna går tillbaka

till förra veckans intryck. Det känns liksom främmande att börja jobba med det normala livet imorgon. Skulle helst vilja ringa en massa samtal till b.la. FK, trafikverket, kommunen och nadra ställen och ifrågasätta lite saker. Sedan skulle jag vilja sätta mig och sortera bland alla papper… Får väl försöka hinna med det på torsdag då jag är hemma…. Men jag vill göra det nu när jag är laddad. Men jag kan inte ringa en massa samtal när jag jobbar bland de normalstörda barnen imorgon…. Så jag få försöka hålla lågan uppe.

IMG_0962


Den här fina utsikten hade vi förra veckan från vårt rums fönster.

Men som ni ser så har vi börjat att recensera lite appar. Mer kommer så småningom. Jag har somnat vid nattningen två nätter irad. Jag har verkligen varit jättetrött. Det var MYCKET intryck förra veckan.

Bubben tittar gärna på filmerna vi spelade in när han lekte i bollhallen. Han blir extra glad när en speciell tjej dyker upp Blinkar

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Pris:
15kr (finns även som gratis Lite version)

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
Ett pusselspel för alla barn, riktigt små som större. Stora anpassningsmöjliheter med bla tips när barnet gör upprepande fel. Man kan även ställa in känslighet så att bitarna fall lättare på plats.

Beskrivning:
Pusselapp anpassad för i första hand Iphone, med fungerar lika bra på Ipad. Massor av olika pussel både till motiv, funktion samt klurighet. Från de enklaste formpussel till lager på lager bygge av tex flygplan. Skojiga ljudeffekter samt animationer. Att bara putta runt bitarna kan vara kul för de små.

Betyg:
En toppenapp, en favorit.
av 5 Bubbar.

Apptips: Pratkort

Det var denna appen som gjorde att vi köpte ipad. Vi såg en fin film om hur den kan användas och vi var sålda. Vi såg stora kommunikationsmöjligheter.

Kostnad:safe_image
219 kr

Läs mer om hur den är på sidan timagine.se.

Kategori:
kommunikation

Svårighetsgrad:
Man kan ställa in bilderna i olika stora storlekar. Ganska lättanvänd

Beskrivning:
Det är ett kommunikationsprogram. Det finns färdiga bilder i programmet med färdigt svenskt tal(fröken ur). Men det är lätt att ta egna kort (ipad2) och infoga det i programmet och sedan spela in egna passande ord. Klicka här så ser du en film hur den kan användas. Ett stort plus är att de har gjort ett lösenord till editeringen av bilder och ljud. Då vår busgrabb hela tiden editerade bort ljud och bilder. Men nu klarar han inte detta. Den är klart prisvärd.

Betyg
En jättebra kommunikationsapp och nu efter att de har gjort så att man måste skriva i ett lösenord innan man editerar blev det en 5 i betyg.

bubbebubbebubbebubbebubbe

Apptips: Spread Signs

Apptips: Spread Signs

Kategori:
Uppslagsverk

Beskrivning:
Spread Signs är ett uppslagsverk från Svenska (även andra språk) till teckenspråk. Det som gör appen unik är att till vart ord finns en tillhörande videosnutt som visar tecknet. Tänk dock på att appen hämtar video från nätet, utan internet blir det inget vidare.

Betyg:
Perfekt liten app att ha framför allt i Iphonen, då denna oftast har mobildata då wifi saknas.
av 5 Bubbar.

Apptips Jigsaw Puzzles

Som utlovat på Ågrenska kommer här vårt första Apptips.

Recension Jigsaw Puzzles

Pris: 15kr

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
För barn som gillar att pussla. 12, 24, 48 eller 92 bitar.

Beskrivning:
Pussla med klassiska pusselbitar. Man kan välja om om bitarna kan rotera eller inte. Det finns färdiga pussel med fina bilder, men man kan med fördel göra pussel av egna foton. Inställning finnes för hur lätt bitarna skall kopplas ihop.
Man kan spela medföljande musik eller välja egna låtar ur Itunesbibloteket.

Betyg:
Ett enkelt pusselspel som dock kan kräva förälders översyn då det är lätt att klicka bort sig i menyer. Stort plus för möjligheten att skapa egna pussel av foton samt spara dem som favoriter.

av 5 bubbar.