Dagsarkiv: 14 januari, 2012

Favvomat

Ja, idag åkte vi och handlade. Då köpte vi lite favvomat till bubben. Tur är det att han gillar snabb, lätt mat. Blodpudding och Ravioli tror jag är ibland hans favoriter. Idag åt han en hel burk med ravioli med tillsatt margarin…. Samtidigt som han lekte med paddan.

Varför gjorde vi så här helt plötsligt? Jo, skolsyster hade vägt och mätt honom och hon tyckte inte han hade växt tillräckligt…. Hmmmm det gjorde aldrig jag som liten heller. Men vi får väl börja att vara mer fokuserade på att han får i sig tillräckligt med mat. Vi ska också lägga i extra fett som vi gjorde förr. Men jag tror helt enkelt att han har ärvt litenheten och smalheten från mig.(som barn var jag jättesmal och liten). Och det är ju ingen nackdel om han inte blir 2 m lång…. Han blir lättare att hantera då.

Han har ju alltid varit en bestämd kille angående mat. Inte kräsen bara bestämd om han ska äta eller inte. Han kan lika gärna neka favvomat som “vanlig” mat. Äter han så äter han allt, äter han inte så äter han inget… Och det går inte att lura i honom genom någon lek eller distraktion.

IMG_0933

I alla fall så åt han bra med ravioli idag och efter detta fick han godis och så åt han även ris, kerallacurry och naanbröd till middag någon timme efter… Så idag har han ätit bra i alla fall.

Hatar inplanerade roligheter

Visst är det konstigt. Jag har alltid haft svårt för när roliga saker inte blir av pga sjukdom…. Nu när man har barn har det blivit ännu värre. Jag vill nästan inte boka datum för roligheter. Jag blir bara jättenervös. Men ibland är det ju oundvikligt. Som veckan på Ågrenska. Den VILL jag verkligen komma iväg på. Hela familjen med 9 andra familjer och annat trevligt folk…. Jag VILL INTE missa det. Det är ju bara vart 4:e år och det är inte säkert man kommer med och nu har vi kommit med. Helst skulle jag vilja isolera vår familj nästa vecka för att inte utsättas för smitta…..

Idag skulle vi ha åkt till svärmor för att fira henne. Men då lillkusinen har ögoninflammation så ställs det hela in pga att jag inte vill att vi kommer då för jag inte vill att vi ska bli sjuka….. Känner mig fånig men detta är såååå viktigt för mig. Det gäller att ducka för alla baciller nästa vecka på jobbet…. OK, lite förkylning kan man ju gå med på…. Men inte typ halsfluss eller maginfluensa. Då kan man ju inte åka dit….

Helst vill jag boka roligheter väldigt spontant för att undvika oroligheter…. Men som sagt vissa går inte att boka i sista sekunden….