Månadsarkiv: januari 2012

Sova… näää

Igår ville han inte sova. Han kom ner flera gånger efter att vi hade nattat flera gånger….. Så när jag lade mig 22:30 så somnade han efter lite övertalning…. Hmmm Piggisen ville göra annat är att sova….

IMG_1049

Idag var jag med när han tog sin MPR-spruta. Han spände sig och vi fick hålla i. Men annars gick det bra. Han höll om armen när han kom tillbaka till fröknarna, men det var inga problem när jag gick och han fick måla tillsammans med grundbarnen. Hoppas han slipper feber efter den.

Det var kul att komma till skolan och se att han var med på Temat och satt med en fröken bland andra “normalstörda” barn i ett normalt klassrum och ritade…..

Idag efter Låååång väntan fick vi våra datorer på jobbet. Det kommer underlätta att slippa leta efter en fungerande dator innan man kan börja jobba på sin planering eller om man vill kolla mailen.

Apptips: Pekbok för barn

Apptips: Pekbok för barn 

Pris:
7 kr

Kategori:
Pekbok.

Svårighetsgrad:
Anpassad för de minsta.

Beskrivning:
Detta är en mycket bra pekbok. Fina bilder, bra kvalité samt svenska röster som talar om vad som syns när man trycker. Det är lätt för barnet att bläddra och de lär sig snabbt hur en Ipad fungerar. Sex kategorier bland annat djur, färg och fordon. Dessutom finns det en funktion där fyra olika bilder visas upp och appen frågar vart en av bilderna är (till exempel, var är bananen?).

Betyg:
En mycket bra pekbok, och en alldeles utmärkt första app för ditt barn.
av 5 Bubbar.

Se även här för en liten film när Bubben grejjar med appen.

Tillbaka i verkligheten

Ja ut från bubblan och in i verkligheten. Barnen i skolan var som vanligt glada och pigga… Jag kände mig trött och längtade tillbaka till Ågrenska. Bubben blev glad när hans kompis kom till skolan och de fick leka lite innan de kunde göra viktigare saker…..

IMG_1032

Imorgon ska bubben ta mpr-sprutan och då får jag åka och besöka honom en stund under spruttagningen. Det blir spännande och se hur han reagerar. Stick i fingret brukar gå bra och vara riktigt kul.

Tankarna går tillbaka

till förra veckans intryck. Det känns liksom främmande att börja jobba med det normala livet imorgon. Skulle helst vilja ringa en massa samtal till b.la. FK, trafikverket, kommunen och nadra ställen och ifrågasätta lite saker. Sedan skulle jag vilja sätta mig och sortera bland alla papper… Får väl försöka hinna med det på torsdag då jag är hemma…. Men jag vill göra det nu när jag är laddad. Men jag kan inte ringa en massa samtal när jag jobbar bland de normalstörda barnen imorgon…. Så jag få försöka hålla lågan uppe.

IMG_0962


Den här fina utsikten hade vi förra veckan från vårt rums fönster.

Men som ni ser så har vi börjat att recensera lite appar. Mer kommer så småningom. Jag har somnat vid nattningen två nätter irad. Jag har verkligen varit jättetrött. Det var MYCKET intryck förra veckan.

Bubben tittar gärna på filmerna vi spelade in när han lekte i bollhallen. Han blir extra glad när en speciell tjej dyker upp Blinkar

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Pris:
15kr (finns även som gratis Lite version)

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
Ett pusselspel för alla barn, riktigt små som större. Stora anpassningsmöjliheter med bla tips när barnet gör upprepande fel. Man kan även ställa in känslighet så att bitarna fall lättare på plats.

Beskrivning:
Pusselapp anpassad för i första hand Iphone, med fungerar lika bra på Ipad. Massor av olika pussel både till motiv, funktion samt klurighet. Från de enklaste formpussel till lager på lager bygge av tex flygplan. Skojiga ljudeffekter samt animationer. Att bara putta runt bitarna kan vara kul för de små.

Betyg:
En toppenapp, en favorit.
av 5 Bubbar.

Apptips: Pratkort

Det var denna appen som gjorde att vi köpte ipad. Vi såg en fin film om hur den kan användas och vi var sålda. Vi såg stora kommunikationsmöjligheter.

Kostnad:safe_image
219 kr

Läs mer om hur den är på sidan timagine.se.

Kategori:
kommunikation

Svårighetsgrad:
Man kan ställa in bilderna i olika stora storlekar. Ganska lättanvänd

Beskrivning:
Det är ett kommunikationsprogram. Det finns färdiga bilder i programmet med färdigt svenskt tal(fröken ur). Men det är lätt att ta egna kort (ipad2) och infoga det i programmet och sedan spela in egna passande ord. Klicka här så ser du en film hur den kan användas. Ett stort plus är att de har gjort ett lösenord till editeringen av bilder och ljud. Då vår busgrabb hela tiden editerade bort ljud och bilder. Men nu klarar han inte detta. Den är klart prisvärd.

Betyg
En jättebra kommunikationsapp och nu efter att de har gjort så att man måste skriva i ett lösenord innan man editerar blev det en 5 i betyg.

bubbebubbebubbebubbebubbe

Apptips: Spread Signs

Apptips: Spread Signs

Kategori:
Uppslagsverk

Beskrivning:
Spread Signs är ett uppslagsverk från Svenska (även andra språk) till teckenspråk. Det som gör appen unik är att till vart ord finns en tillhörande videosnutt som visar tecknet. Tänk dock på att appen hämtar video från nätet, utan internet blir det inget vidare.

Betyg:
Perfekt liten app att ha framför allt i Iphonen, då denna oftast har mobildata då wifi saknas.
av 5 Bubbar.

Apptips Jigsaw Puzzles

Som utlovat på Ågrenska kommer här vårt första Apptips.

Recension Jigsaw Puzzles

Pris: 15kr

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
För barn som gillar att pussla. 12, 24, 48 eller 92 bitar.

Beskrivning:
Pussla med klassiska pusselbitar. Man kan välja om om bitarna kan rotera eller inte. Det finns färdiga pussel med fina bilder, men man kan med fördel göra pussel av egna foton. Inställning finnes för hur lätt bitarna skall kopplas ihop.
Man kan spela medföljande musik eller välja egna låtar ur Itunesbibloteket.

Betyg:
Ett enkelt pusselspel som dock kan kräva förälders översyn då det är lätt att klicka bort sig i menyer. Stort plus för möjligheten att skapa egna pussel av foton samt spara dem som favoriter.

av 5 bubbar.

Tankarna far runt

Tankarna går mycket till det vi har upplevt den förra veckan…. Så kul det var att träffa alla. Bubben tittar gärna på bilderna och filmerna vi tog. Igår när jag nattade bubben somnade jag inte förvånande bredvid honom. Just nu vägrar han ju sova i sin säng och vill ligga i vår säng. Och då är det svårt att hålla sig vaken när man ska ligga still och lugn bredvid tills han somnar. Speciellt när man själv var dödstrött.

Jag förstår Kyllerman om att de bör ha eget rum…. Men just nu vill vi inte diskutera vart han ska sova utan huvudsaken är ATT han sover. Och så får vi försöka få över honom till hans rum  om ett tag. Det går ju inte att låta honom somna i vår säng och sedan bära över honom… Då väcker man ju honom och då blir det ingen sömn.

Här är en fin bild som jag tog på Ågrenska vid den gemensamma upplevelsepromenaden. Jag försöker i möjligaste mån inte lägga ut bilder på barn som jag inte har frågat föräldrarna om.

IMG_1015

Idag åkte vi till bubbens farmor och fikade. Och detta tjatades det om hela morgonen innan vi åkte iväg…..

Det är också kul att det har kommit fler medlemmar till FB-sidan. Kul och välkomna alla mammor och pappor!

Bastukväll och FK

Igår kväll blev det inget inlägg…. Vi tjejer hade bastukväll och vi satt där ganska länge och pratade. En av oss var modig och badade i havet…. Det blev mycket prat om hur våra liv är och vad för personer och svårigheter som vi har. Det är ju en utmaning att leva med ett angelmannabarn. Det är ju inte bara själva barnet som är utmaningen utan de personer som ska ge stöd. De kan både göra otroligt bra saker och göra en mycket ledsen samtidigt.

Idag har vi haft information från FK. Den stackars tanten hade det inte lätt. Att komma och informera om sånt som vi faktiskt hade tagit reda på själva och inte kunde svara på våra specifika frågor om orättvisor och varför….. Hur kan det t.ex vara ett grundläggande behov att ha assistent vid ridterapi men inte att få hjälp att få på sig ytterkläder….. Man kan ju bli tokig för mindre…. Varför få vissa diagnoser automatisk vårdbidrag med an vi som bevisligen har större behov verkligen får bevisa allt hela tiden och bli ifrågasatta….? Det hade varit bättre att kanske få infon om FK i början av veckan och att några från FK sedan kunde komma sista dagen och försöka svara på de frågor som vi har när vi har frågat varandra om vad vi andra har.

Sedan fick vi information om vad för annat stöd man kunde få och det var mera matnyttigt. Vi fick ett tips från en en förälder till en vuxen angelman att vi måste bli bitchar för att man ska få vad an har rätt till…. Jag får helt enkelt jobba på det. Jag lider tyvärr av för mycket snällhet….

IMG_1040
Den vintriga vägen till bastun

Vi fick också se ett fint bildspel om vad våra barn hade gjort under veckan. Därefter fick vi hämta våra kära barn och äta lunch och sedan var det dags att säga hejdå. Hoppas verkligen många kommer till FB-gruppen där vi kan fortsätta att stötta varandra och att vi ses i Juni!