Månadsarkiv: december 2011

Vänta på festen….

Ikväll kommer svägerskan med familj över på nyårsmiddag. Bubben väntar redan på att hans älskade kusin ska komma. Jag gjorde i ordning pannacottan med center redan i går kväll och bubben fick provsmaka nu i förmiddags. Den blev godkänd och han tyckte lillkusinen kunde komma redan nu och äta den…. Så här stod han länge innan han började leka lite… Efter många påminnelser att de inte kommer ännu.

IMG_0855

Detta började bubben leka med och det är en typisk lek som han kommer på alldeles själv. Liten kula som rullar…

Bantningstips….

GI-metoden är ute! Nu har det kommit en ny bantningsmetod. Har du provat ALLT – utan resultat? Prova detta: De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala dieten forskats fram:
Frukost: 1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in s…ylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.
Lunch: 4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munfullar av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet) Middag: 1 kex, 2 mynt och nåt smuts som du hittar under soffan.
Kvällsmat: Gör i ordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 munfullar av ditt badvatten.
Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till, t ex:
- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från Securitas kastar ut dig, gör du starkt motstånd.
- Spring överallt och hoppa emellanåt.
- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.
- Kom ihåg lungorna, och skrik samtidigt med övningarna.
- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.
Prova småbarnsdieten du också! Lycka till och Gott Nytt År!

Teatervinden

Morgonen började tidigt… Bubben ansåg att morgonen började 03:30….. Suck…. Vi såg på TV på riskfyllda förlossningar…. Ja det var det bubben ville se. Han blev lika glad varje gång det kom en bebis. Men sova gick inte efter detta heller. Helt öppna ögon och spring i benen. Då hämtade vi ipaden och då kunde man slumra bredvid i alla fall.

Men klockan 13 var vi på Lisebergsteatern och såg på teatervindens Astrid Lindgrenskavalkad. Bubben tyckte det var jättekul. Han levde sig verkligen in i allt och hade jättesvårt att sitta still. Vi hade platser längst ut och det kändes bra.Under föreställningen fick vi inte ta bilder pga upphovsrätt. Men jag kan lova att teater är skitkul för bubben. Han var överlycklig hela tiden.

IMG_0851

Innan föreställningen hade dock bubben svårt att förstå att han skulle ställa sig upp när andra skull in längre in. Han var rädd att de skulle ta hans plats stackaren.

IMG_0841

I pausen tittade vi på fotografier och bubben fastnade för Albert & Herbert fotot.

IMG_0845

Under pausen fiskade även bubben i fiskedamm och fick ett pysselsätt där man kunde pynta och färglägga ett pennfack. Det får vi testa någon gång.

När vi sedan gick in till teatern och våra platser igen blev bubben jätteglad. Det riktigt lös om ögonen och leendet var jättestort. Han trodde väl att det var slut och så blev det mer av det skojiga.

IMG_0847

Det var kul att bubben uppskattade detta. Det gör att vi kommer gå mer på barnteater med honom. Tränar vi riktigt mycket så kanske han kan sitta still tillslut Blinkar

Det är en blåsig vinter

Så vi stannade inne idag också. Bubben har lekt med sina nya leksaker och denna radiostyrda lyftkran har lekts med ganska mycket. Ibland blir han busig och välter hela kranen men han kan sitta riktigt länge och hissa upp och ner och fram och tillbaka olika saker. Igår skulle han hänga en tvättbalja i den och då fick jag stå och hålla i kranen annars hade den vält. Många delar på kranen har gått sönder men än så länge kan den lekas med.

IMG_0810

Hans farmor och lillkusin kom också på besök och det var uppskattat. Han stod och tittade länge i fönstret när de hade gått.

Bio

Idag har jag varit på bio med svägerskan och svärmor. Innan filmen åt vi sushi och det var gott och friskt som vanligt.

Filmen vi såg var Simon och Ekarna. Det var en film film som handlade om 2 familjer under kriget i europa. Speciellt handlar det om killen Simon sov växer upp i en arbetarfamilj men som känner sig utanför i familjen och pappan förstår inte varför han vill gå i skolan och lyssna på klassisk musik. Det var en fin film där man skrattade och blev berörd.

IMG_0833

Lek ute

Vi var ute en stund idag. Solen sken men det var lite kyligt om man tog av sig mössan. Men bubben hade en rolig stund där han fick leka av sig lite ute. Man måste vara med honom ute på lekplatsen av flera anledningar:

  • Han kan gå iväg
  • Han han ramla
  • Hitta något dumt att stoppa i munnen
  • Eller skada någon annan eller någon annans saker.

Här kommer en liten film på typisk lek utomhus för honom.

Solig december

Juldagen

På juldagen åkte vi hem. På vägen hem skjutsade vi min bror och fru till deras nya lägenhet och fick oss en titt. Men sedan åkte vi hem. Där var redan svärföräldrarna i full fart med julbestyr. De städade och lagade mat. Det är service det Blinkar. Vi hjälpte till och allt blev jättebra. Svägerskan hennes sambo och lillkusinen kom och allt var perfekt tyckte bubben. Vi åt, lekte med paddorna och öppnade paket. Lillkusinen somnade efter ett tag i bubbens rum och vi kunde köra julklappsleken. För oss i vår familj gick det inte så bra… Jag hade siktat in mig på en fleecefilt men den fick svägerskan. Men det är en rolig lek. Bubben var uppe lika länge som oss och njöt av nästan fri tillgång av choklad.

Julafton efter Kalle

Efter Kalle som jag och maken såg i soffan tillsammans med bubben och hans padda…. åt vi en julmiddag och blev jättemätta. Sedan fick vi vänta lite på Tomten. Vi lade fram lite paket under granen Bubben och morfar kollade in dem ordentligt.

 IMG_0737

Helt plötsligt kom Tomten utanför fönstret och bubben slängde sig om min midja.

IMG_0739

Tomten knackade på dörren och kom in. Bubben tyckte det var jättespännande och han fick några paket av Tomten också.

IMG_0745

När pappa hade kommit tillbaka efter att ha “slängt soporna” delades paketen ut. Bubben tyckte det var jättekul och spännande att äntligen få öppna paket.

IMG_0753

Sedan lekte han med grejjerna och morbror och hans fru kom också och lekte och öppnade paket.

IMG_0757

IMG_0758

IMG_0761

Julafton innan Kalle

Bubben vakande ca 05 och mös i sängen mellan oss hos mormor och morfar. Paddan är super för morgonmys i sängen. Men efter ett tag kände vi att det var dags för frukost och morgonklapp. Bubben fick en påse ballonger och katttatueringar som vi har satt på hans armar.

IMG_0728

Vi var och hälsade på min mormor som är 97 år och hon uppskattade att vi kom med en liten bild på bubben. Bubben röjde runt och letade godis med bra framgång.

Sedan tog vi en promenad i Gräfsnäsparken och letade efter Tomten. Bubben hittade nog huset där han misstänker att Tomten bor.

IMG_0730

Som ni ser var det en ganska barm dag och solen visade sig från sin bästa sida.

IMG_0732

Både morfar och maken slöt upp efter ett tag. Vi träffade nog en riktig´tomte. Han såg ut som en i alla fall. Skäggig men inga Tomtekläder. Tomten tog nog en ras och var ute med hunden. För han hälsade god jul.

IMG_0733

Julshopping

Efter att ha hämtat bubben på fritids åkte vi till Maxi. Där handlade vi med resten av Kungsbacka kändes det som…. Och några från Lindome för jag såg lite kollegor och föräldrar från skolan. Bubben fick sitta i vagnen och jag plockade i varor. Men att köpa godis som han inte får röra är svårt. Medans jag plockade lösgodis lyckades han öppna ischokladburken och hälla ut alla i vagnen och på golvet runt och under honom… Några hann han stoppa i munnen också…. Suck…. Jag fick städa. Sedan fick jag hämta en burk till och fick säga tydligt NEJ flera gånger. Efter ett tag fattade han och pekade på burken och skakade på huvudet….

Vi orkade inte fika utanför affären så han fick lite godis  bilen på väg hem istället. Han var lite missnöjd innan han fick höra om godismutan….

Hemma idag har jag blockat bland papper, jagat LSS-handläggare som ger negativa besked och sedan går på julledighet GrrrrrÅngande arg. Irriterande.