Månadsarkiv: november 2011

Äntligen onsdag!

Inatt sov han inte bra igen.. vid fyra gav både han och jag upp och satte på film…. Gnottarna erbjöds och det dög. Men det var ju sista arbetsdagen med de normalstörda barnen för denna veckan. Imorgon är det tvätt och städ som gäller och lite mys. Antagligen ska vårt nya internet fungera också imorgon…. Spännande. Jag ska försöka förklara våra turer med telia de senaste veckorna i ett annat inlägg. Men just nu är mitt huvud för trött för att tänka på det.

IMG_0584

Denna tomte har vi i vårt sovrumsfönster. Den lyser mysigt i mörkret.

Sömn

Igår var maken hemma med bubben då han verkade påverkad av förkylningen och att han hade sovit dåligt ganska länge. I går kväll visade han än en gång att han inte tänkte somna i sin säng. Han kom upp med nattapan och skakade på huvudet och gick bestämt och lade sig i vår säng. Slog med handen på kudden bredvid för att visa att jag skulle ligga bredvid honom. Ja ja…. Vi såg färdigt på SOS västkust och sedan släckte vi. Han somnade ganska fort där efter. Sedan sov han djupt hela natten… Inga krav att jag skulle hålla om honom utan han sov och njöt. Jag hade bara svårt att få plats… Som ni ser här är favvosovställningen i vår säng…. Ligga tvärs över kuddarna och jag ska då ligga vid hans fötter…. Lite trångt blir det…. Men det var skönt att han sov gott. Hoppas att det är en trendbrytning. Men jag bestämde igår att vi inte ska bråka om vart han ska sova…. För då blir det en diskussion om vart man ska sova och inte att man ska sova. Så vi kommer låta honom sova i vår säng ett tag för att sedan liksom lura över honom om någon vecka…

IMG_0586

Adventsmys

Vi klarade stormen bra och slapp att bli strömlösa. Men bubben har verkligen gjort det svårt att sova ett par nätter nu. Kan nog bero på en förkylning.

På jobbet firade vi advent genom att hela lågstadiet gick till skogen. Där fick barnen leka, fika och gå tipspromenad. En av lärarna fick reka i skogen innan vi vågade gå dit efter Berits framfart. Barnen var nöjda och vädret var fint.

I söndags valde bubben ett julklappspapper med många tomtar på som vi köpte. Sedan var han sysselsatt ganska länge med att greja och inspektera pappret. Ganska billig och rolig lek.

IMG_0528

Berit är utanför

Ja idag är det förstaadvent och vi tog en lååång morgon eftersom bubben inte ville somna förrän jag kom och lade mig bredvid. Maken kämpade i ca 2 timmar innan magiska mamma kom upp. Men djup har inte sömnen varit. Så i morse bytte jag rum med maken och vi låg i sängarna tills klockan var ca 11:30. Bubben var i stora sängen med pappa. De såg på julfilm och grejade med ipaden. Mina föräldrar skulle ha kommit och hälsat på men de stannade hemma pga att stormen Berit är på besök…..

Lite julpyntat har vi gjort idag också. Varje år brukar jag köpa billiga ljus att ha i adventsljustaken. Men förra helgen var jag på en scoutbasar och hittade ljus som såldes för att stöda handikappade. Dessa kunde jag inte låta bli.

IMG_0529

Annars har vi mest städat inne idag. Jag har gömt undan dynorna till utemöblerna och maken har städat bland alla filmer och grejs som är i vardagsrummet. Men nu har vi många fina ljus att tända och det här nedan luktar även pepparkaka. Det köpte jag förra året men har väntat på att tända det tills nu.

IMG_0537

Black Friday

446031868

Det är en jätterolig app som bubben fick idag. Idag på “the Black Friday”. Är en del appar billigare än vanligt. Den brukar kosta 22 kr och då har jag tvekat…. hur man nu kan fundera över 22 kr men men… Idag kostar den bara 7 kr och då slog jag till. Jag försökte få den gratis via gratiskoder som delades ut av Pappasappar. Men alla andra är supersnabba. Jag får helt enkelt komma på hur man kopplar min itunes till både min telefon och ipaden… Jag vill ju kunna vinna något gratis någon gång. Han delar ut olika gratiskoder på fredagar via en facebook sida. Här visas den roliga appen.

Buggs & buttuns

När bubben kom med taxin idag skrattade både taxichauffören och han och de visade att de luktade på händerna. Bubben hade tydligen hittat försvarets hudsalva….. Ja ni kan tänka er. Både chauffören och han var mycket lena om händerna och luktade gott Ler. Axel hade även lite i pannan….

Bubbens dag!

Idag åkte bubben taxi till skolan och taxin var i tid(kors i taket). När han hade varit där i ca 2 timmar kom jag och hämtade honom för ett tandläkarbesök. Han visste vart vi skulle och när han kom in genom dörren sprang han fram till lekhörnan och satte sig. När vi väl kom in till tandsköterskan så var hon jätteduktig. Bubben fick titta på grejerna och leka med vattengrejen. Jag lyckades vifta ner adventsljusstaken när jag tog av mig jackan…. Men när han väl hade satt sig i stolen och lekt en stund så fick hon måla med lite bananlack och sedan fick hon titta en snabbis u munnen innan han bet ihop. Sedan släppte hon ut honom ur rummet och jag fick  springa efter. Jag var inte riktigt beredd på att han skulle släppas ut själv. Men han rusade glatt iväg in till ett annat rum där dörren stod öppen. Precis innan han han fram till den stackars mannen som fick någon slags behandling fick jag tag i honom och sköterskan och tandläkaren där inne såg lite chockade ut och jag tog bubben och ledde honom på rätt kurs…. Alltid spännande att gå till tandläkaren med bubben.

IMG_0513

Sedan åkte vi till skolan och bubben tyckte det var mycket märkligt att jag skulle vara kvar. Det var ju bara en timme tills han slutade och jag tyckte det kunde vara kul att vara med lite. Han åt inte lunchen de hade sparat.(Går väl inte äta om alla andra redan hade ätit….) Men efter detta skulle de ha bild i alla fall. Bubben fick måla en låda gul och ett papper rött. Han tycker det är riktigt roligt att måla och han är ganska koncentrerad en lång stund. Han visade också att han kunde färgerna rött, blått, grönt och gult.

IMG_0516

Sen gula sådan ska de ha i en övning och det röda pappret ska de ha till något juligt. Bubben konstaterade även att det var tomtefärg och gjorde tecknet för tomte och då blev han fint röd i håret också. Självklart smakade kan på färgen och det var extra roligt att måla med händerna.

IMG_0518

Efter målningen fick de leka lite med vatten medan fröknarna städade undan målningsgrejerna. Bubben tog en disktrasa och klämde ur vattnet på köksluckorna. Inte för att städa luckorna utan för att se vattnet rinna ner och droppa ner på diskbänken…. Sedan åkte vi och handlade för då var skoldagen slut. På MAXI skulle vi fika och idag kunde man köpa ärtsoppa och pannkakor för 45 kr. Då tänkte jag att jag kan äta soppan och han ta pannkakorna och en chokladboll…. Men tji fick jag. Han åt allt. Jag fick någon enstaka sked ärtsoppa och lite cola…. Han hade blivit hungrig. När vi sedan gick på Toa och tvättade oss trodde de utanför att vi var inlåsta för bubben ville inte bli tvättad och drog i handtaget hela tiden… Men när vi kom ut såg de att det inte var någon fara…. Vi märks där vi är…..Handlat fick vi sedan så nu har vi mat till helgen. När vi sedan kom hem var jag helt färdig…. Är ju fortfarande seg i kroppen efter alla virus som har attackerat mig den senaste månaden…

Besluten påverkar

Ja, när man har ett barn som har speciella behov har man rätt till viss avlastning. Bubben har avlastning i form av kortids. Där träffar han kompisar och de åker iväg på utflykter. Vanliga 8-åriga killar leker med kompisar efter skolan och på helgerna. Detta får bubben göra de dagar han är på kortids. Vi har två vardagsdygn och en helg i månaden som han är på kortids. Då kan vi här hemma leva lite normalt. Vi kan sova en hel natt, vi kan gå från ett glas med innehåll i och vet att det står kvar när man kommer tillbaka. Vi kan gå på toa utan att förvarna varandra så att någon har koll på grabben….

Vårt kortids är kommunägt och vi tycker att det fungerar bra. Även om personalomsättningen tyvärr är stor. Men det är vissa som verkar vara kvar och de stannar länge. Skulle carema eller attendo vilja ta över skulle jag vara på min vakt… Jag tror tyvärr att ägarna ser på detta med för mycket dollartecken framför ögonen… Läste detta inlägg i en blogg igår….. Läs och fundera hur ni vill att Sverige ska utvecklas i framtiden….

Uppfinningsrik

Bubben har alltid gillat sås, kall som varm. I helgen så ville han ha sista såsen som var kvar. Vi sa att det är svårt att äta bara sås. Men han tänker inte som vi… Att vi aldrig lär oss. Han tog sugröret han hade i glaset och började suga upp såsen…. Han skiter i bordsskick han ville ha sås. Ibland önskar man att jag inte var så låst i mina tankar och kunde lösa problem på samma sätt som han.

IMG_0493

Han har börjat bråka om vart han ska somna…. När pappa nattar funkar det att somna i sin egna säng. Men när jag nattar ska han tydligen ligga i vår säng….. Ja, då får väl pappa natta och bubben komma sedan på natten när han ändå vaknar. Då får vi ju lite egentid i alla fall. Inatt kom han redan strax före 22… Så då gick jag och lade mig. Han kan verkligen konsten att använda hela sängen och hela tiden måste antingen en hand eller en fot röra mig. Så min “sömn” blir väl sådär…. Dessutom kan man ju inte riktigt slappna av för huxflux så vaknar han och tycker det är dags för film och annat skoj. Men FK tycker inte vi jobbar på natten…. Och man kan ju inte riktigt slappna av för han kan ju vakna och gå upp och börja röja runt och då vet man inte vad som händer….

Möbel eller leksak?

Vi köpte en fåtölj och trodde att det var en möbel som vi skulle sitta i. Men den ska tydligen verkligen undersökas och invigas av bubben. Han undrar säkert om det kan vara en backe? Extra spännande är det att fotstödet åker upp när man lutar sig…. Men han leker mycket med den nu i alla fall…..

Fåtöljen

Och JA vi tillåter honom undersöka fåtöljen på sitt vis. Efter ett tag så svalnar nog nyhetsintresset. Han älskar också att bara sitta i den och titta på film.