Månadsarkiv: oktober 2011

Höstlov

Numera vill bubben att jag sätter på denna låten i bilen. Men det räcker med trummorna i början…. Då bankar han med händerna i knät. Han blir arg om han inte får lyssna lite på den….

I dag körde jag bubben till kortids. Han blir alltid skeptisk när vi kör honom dit. Oftast åker han ju taxi dit. Men när det är lov går inga skolskjutsar så då får vi köra honom. Han var inte sprudlande glad precis…. Men när han öppnade dörren så hörde vi ett lyckotjut inifrån. Hans kompis kom springandes jätteglad. Då blev bubben också glad och gick glatt in. Då kändes det bra att lämna honom. Nu ska han vara där tills på onsdag för att sedan ha lite lov med mig.

Bubben tillbaka

Mina föräldrar kom med bubben till hotellet så han fick se hur vi hade bott. Han hade haft en bra helg med loppisbesök och fika. På väg hem åkte vi till IKEA där vi köpte lampor. För nu i mörkret vill jag ha mycket lampor. Taklampan i vardagsrummet drog ju bubben ner i våras. Nu köpte vi en papperslampa och hoppas att den får sitta kvar. I köket dog alla spottar hela tiden så där har vi bytt ut till vanliga lampor. Jag vägrar göra mat i mörkret.

IMG_0398

 

 

Vi bodde i hörnet på andra raden.

Eftersom det var Hem & villa- mässa på Svenskamässan under helgen var det mycket folk på hotellet. En kändis såg vi, arga snickaren.

Denna vecka är det novemberlov och bubben körs till kortids på morgonen och hämtas på onsdag så hans väska är packad. Torsdag och fredag ska han vara hemma med mig och förhoppningsvis går vi på barnteater på fredagen.

Hotellhelg

Vi hade en mysig helg i Göteborg. På fredagen var vi ju på Hammerfallspelningen och på lördagen njöt vi av hotellfrukost. Sedan gjorde vi stan. Vi gick in i sådana affärer som vi inte hade kunnat gå avslappnade i om bubben hade varit med. Jag köpte lite småprylar på t.ex. lagerhous och designtorget. Maken köpte lite böcker på sci-fi-bokhandeln och jag beställde ljudböcker som jag upptäckte att jag ville ha…. Men detta gjorde jag på hotellet via datorn så de kommer på posten i veckan. Blinkar. Efter shoppingturen gick vi upp på rummet och tog igen oss. Maken gick efter ett tag ner och hämtade kaffe. Jag kunde se att han gjorde det från vårt fönster. Vi hade utsikt över restaurangen…. Han kom upp med goda kakor och kaffe.

IMG_0401

IMG_0405

Sedan bar det kvällsbuffé med potatisgratäng, chillikassler och rostbiff och sallader…. Jag gillade elden som fanns….

IMG_0406

Efter buffén gick vi till Bergakungen(bio) och såg  Abduction. Det var en OK film. Den hade en bra handling och den var spännande. Det var en typisk datefilm. Det märkte vi på de som var och såg på filmen. Man hörde hur de pratade med varandra innan filmen och man förstod att de inte kände varandra så bra. Skönt att slippa dateträsket.

Vi kommer åka på fler weekends på hotell. Man behöver ju inte åka långt för att ha en skön helg. Det var skönt att vara i Götet utan att behöva åka hem.

Giget!

Igår var jag stressad helt i onödan…. Jag körde bubben till mina föräldrar och var där ca 14:30. Fick en korv och kaffe och körde sedan till KBA där jag hämtade upp maken….. Herregud vad arg jag var på alla bilar som jag tyckte var i vägen. Jag hade velat ha en fri fil till bara mig…. Jag åkte från Gräfsnäs 15:12 och var inte framme i Kungsbacka förrän 16:45. Vi skulle hinna checka in på hotellet i GBG och konserten började 19…. Jag hade inte ätit så mycket så jag fick mig nästan ett hysteriskt anfall på en parkeringsapparat som var seg. Men vi var utanför Lisebergshallen innan 19. Hungriga…. Men där inne köpte jag cider och korv och blev gladare.Vi är ju inga vana konsertbesökare och hade inte räknat med 3 förband….  Hammerfall kom igång 21 och de var jättebra. Här filmade jag:

Hammerfall i Lisebergshallen

Sjukhus….

Idag var jag på olika delar av Kungsbacka sjukhus. Först åkte bubben och jag och lämnade vårt lilla i bolltäcke och hämtade ett stort bolltäcke. Sedan åkte vi till andra delen på sjukhuset. Där gick jag och bubben till lab där jag tog blodprov med bubben i knät. Bubben tyckte det var jättespännande och erbjöd systern ett av sina fingrar. För han ville också ta blodprov… Han fick inget prov men ett plåster på handen som han hade på sig tills vi kom till bilen då det hamnade i munnen.

IMG_0365

Inte lätt att ta kort på en jätterörlig hand.

IMG_0366

Sedan åkte vi till en hjälpmedelsaffär och hämtade ut 2 tallrikar som jag hade beställt. Sedan pekade bubben på ett fik som inte jag har varit med honom på. Han ville absolut dit. Han hade säkert varit där med skolan. Vi gick dit och snabbfikade och sedan åkte vi och handlade lite.

Idag hade bubben hjälpt till att duka i skolan och det tycker han är jättekul.

Sprutdagen

Idag hade jag 17 nervösa barn i klassen. De skulle ta vaccinationssprutan i åk 2. Jag hade turen som fick morgontiden för barnen. Men de hade verkligen spänt sig och när spänningen sedan släppte blev de trötta…. Puh det blev en jobbig dag.

Bubben hade badat idag och allt hade gått bra. Imorgon ska jag pyssla här hemma för att sedan åka till sjukhuset och lämna in lite prover inför ett läkarbesök…

Jag känner mig ganska mör i huvudet efter att ha jobbat till 19 igår och haft en fullspäckad dag idag. Skönt att liksom sköta sig själv imorgon.

Full rulle

Idag har jag jobbat från 07:50 – 19. Det var meningen att vi skulle ha APT på kvällen. Men det hade tydligen inte alla kommit ihåg så vi fick välja hur vi ville göra. Åka på en workshop om digitala verktyg, eller stanna kvar i skolan och ha lite möte och planering. Jag valde det senaste alternativet. Eftersom de skulle visa hur en ipad fungerar och det har jag lärt mig bra hemma. Det var mycket givande att ha ett litet möte i huset och att sedan hinna planera själv i ca 2 timmar. Bonustid kallas det.

Bubben fick hämtas av sin farmor då det körde i hop sig för maken på jobbet. Och det blev ju inte bubben ledsen av….

Imrogon är jag fröken och jag kommer ha ett antal nervösa 2or som ska vaccineras under dagen….

Jobb

Efter att ha varit borta en vecka från jobbet var jag mycket välkomnad av barnen. De gav mig kramar. Men hu vad trött jag är…. Jag hade ont i huvudet när jag kom till jobbet. Det försvann men tröttheten försvann inte. Jag var ca 30 minuter för tidig så jag satt och slumrade i bilen innan jag gick in till skolan Blinkar Så gör jag ibland då jag har fått för lite sömn. Bubben kom inatt vid 3 och han slappnade av och kissade genom blöjan och då fick vi riva upp allt och då var det svårt att få bubben att förstå att det var natt. Han coolade ner strax före 6. Men då skulle vi ju i princip gå upp.

Imorgon har vi APT och hoppas att jag känner mig piggare än idag.