Månadsarkiv: augusti 2011

Ingen vanlig dag

Imorse talade vi om för bubben att han fyllde år och att han skulle få presenter och bakelser när han kom hem. Det tyckte han var ett bra förslag. Han hade firats i skolan idag med tårta och sång och han hade sedan frågat mycket efter oss. Så när jag hämtade honom var han mycket lycklig och uppspelt. Jag fick ringa maken och se till att han inte jobbade så länge till för jag hade inte klarat ha en så förväntansfull kille hemma utan att kunna fira….

När vi kom hem hade han fått post från både farmor och farfar och mormor och morfar. Det gillade han och han visade dessa stolt för pappa när han kom strax efter. Vi började paketöppningen med en gång och han stortrivdes och blev nöjd. Det han lekte mest med i dag var med basketboll + korg och badbollen.

8 år

Efter packetöppningen åt vi lasagne och de goda bakelserna efteråt. Han verkade nöjd men frågade efter kusinen och de han fick kort av. Det firandet får vi ta en annan helg…. Inte den som kommer nu men den efteråt funderar vi på.

Jobbeiljobb

Idag har jag jobbat igen. Jag hade lite lektioner och barnen har tagit kort med skolfotografen… Skönt att det är avklarat. Men dagen började att jag försökte vara ambitiös. JAg var på jobbet  en halvtimme innan jag började för att jag skulle kolla igenom vad jag skulle göra med barnen idag på mina grupptimmar… Jag hittade lite lämpliga övningar och dessa behövdes dock kopieras… Sedan stod jag och 4 andra lärare och svor vid den gamla kopieringsapparaten…….Men jag fick inte ut det jag ville…. Så jag fick sudda ut “mitt” facit och använda till barnen…. Grrrr

Efter en lektion var det dags för planering…. Då skulle jag först skicka iväg en anmälan till en slags elevtävling… Det fixades fort. Sedan skulle jag kopiera till lektioner på onsdag. Då jag är lärare och ska ha tre lektioner som ska vara fristående från de andra dagarnas arbeten. Då behövde jag kopiera igen….. Till slut efter en timme hade jag lyckats kopiera lite mattematerial och svenska material….. Det var min timmes planering det….. Jag har egentligen fler saker att planera….. Till exempel vad ska jag göra med barnen på måndag förmiddag innan nästa planering….. Det får jag försöka tänka ihop… Kan man ta det på övertid…. tror inte det. suck…. Men nästa vecka ska en ny kopiator fungera. Den har kommit och ser jättefin ut. Men den måste ställas in på något digitalt sätt…. Så nu står den i kopieringsrummet och ser fin ut.

Men saker och ting brukar ju lösa sig. Men att apparater ska krångla känns ju onödigt.

Bubben var jätteblöt idag när jag hämtade honom på fritids. Även om han hade regnställ på sig. Han satt och bubblade med sugrör och hade hällt en hel bunke vatten över sig och skrattatRullar runt på golvet och skrattar. De hade även varit i skogen och smakat på björnbär… Dr hade stuckit sig på taggarna och bubben visade sina fingrar och sa ajajajaj när vi pratade om skogen… Han skrattade även då.

Lugn dag

Vi tog det lugnt hela förmiddagen innan maken skulle greja lite med föreningsarbete och jobb jobb…. Då åkte jag och bubben till Kungsbacka för att handla tills på tisdag då bubben fyller 8 år…. Jag köpte lite presenter och frysta prinsessbakelser. Bubben förstod inte varför dessa goda bakelser skulle vara i frysen när man kunde äta dem med en gång. Men han får vänta….

prinsessbakelser

Smidiga att tina i rumstemperatur i en timme. En tårta behövde 4 timmar och det skulle aldrig bubben orka.

Lite att fundera på

Jag skulle vilja höra svaret på denna insändaren…

261591_10150289375896054_623851053_8955568_4129823_n

Sedan en “kul” grej som hände på Ågrenska idag. Sånt som ständigt händer med bubben i närheten….Han stod och sög på en klubba när vi stod och kollade på några som sjöng och gjorde roliga rörelser tillsammans med barnen…. Helt plötsligt från ingenstans kastar bubben klubban in mot publiken. Den svischar förbi en kvinnas öra och hamnar på marken…. puh…. Hur skulle man ha förklarat att en klubba fastnade i hennes hår…?

Blött Ågrenska

Vi trotsade vädret och åkte till Ågrenska. Vi parkerade bilen och tog tåget ut på halvön. Mycket kul att åka tåg tyckte bubben.

IMG_0127

Vi fikade, såg på trollkarl och fiskade en godispåse i en fiskdamm. Godispåsen åt vi under tak på lekplatsen för det kom rejäla skurar ibland. Här blev bubben målad som en katt även om det regnade bort innan vi kom hem.

IMG_0131

Vi fick titta och känna på spännande djur som fanns i vattnet. Jag tror bubben var riktigt nöjd med dagen.

IMG_0133

Sedan åkte vi till Maxi och handlade. På parkeringen började bubben vifta och peka…. Vi frågade vad han menade och efter ett tag så förstod vi att han trodde att hans lilla kusin var i skoaffären…. Denna smarta kille hörde att vi pratade om att de skulle till skopunkten. Detta samtal var igår och han var mycket bestämd när han utryckte att hans kusin var i skoaffären och köpte skor. Herregud så smart han är…. Han förvånar oss ibland. Efter handlandet gick maken till en annan affär medan bubben skulle fika. Men han kunde inte fika utan pappa så vi fick vänta tills pappa kom för att bubben skulle kunna äta. Till och med tungan kom ut när inte pappa var där. Men när pappa kom kunde han äta både chokladboll och korv.

IMG_0134

Han tjöt av lycka när han såg pappa komma genom regnet.

Inte van att vara lugn

Idag har jag haft min dag. Jag försökte somna om efter att ha lämnat över bubben till taxin… Jag satte klockan på en timme men det tog nog en halvtimme innan jag somnade…. Jag har svårt att förstå att jag kommer ha det så här varje vecka. Annars brukar det ju inträffa några gånger per år. Men jag kommer nog att landa i det till slut. Men jag hann både vila, fixa köket, tvätta en vittvätt(blöjjan hade läckt), städat toan och sett på McLeuds döttrar. När bubben kom hem åkte vi och handlade i grannbyn

På måndag är det jobb med barn igen. Nu ska det vara normala dagar med normala lektioner och inte en massa lek. Blinkar

skolskjutsskylt

Bubben verkar nöjd med att åka taxi. Han gillar taxibilar. Han pekar och tecknar när han ser en. Imorse stod han och pekade på huvudet tills taxin kom. Det är tecknet för taxi. Taxin som körde hem honom ringde några minuter innan så att jag visste att de var på väg.

Imorgon siktar vi på Ågrenska och hoppas att det inte regnar.

Lyx?

Är detta lyx? Eller är det en normal tillvaro att hinna städa sitt hus när man har en åttaåring? För mig har det första gången på flera år som det har blivit verklighet. Jag hinner städa mitt hus. Och det känns lyxigt. Det dåliga samvetet slipper jag ha under helgen då vi varken hinner eller orkar fixa städning. Då kanske man kan hinna tänka på att städa förråd någon gång istället?

IMG_0123

Bubben åkte taxi till och från skolan för första gången hemifrån. Det gick bra. Han satte sig förväntansfull i taxin och åkte till skolan. Han kom även hem och blev glad när han såg mig. För detta var ju konstigt tyckte han. Han har aldrig åkt taxi hem till oss med taxi. Han sprang in och hittade den tomma kortidsväskan och tittade frågande på mig. Alltså undrade han varför han hade åkt hem och inte till kortids. Jag fick förklara att han skulle hem till mig och att vi kunde se på film och spela på ipaden. Då verkade han nöjd och där vile han vara. Han ville inte åka och handla. För det frågade jag honom. Jag frågade om vi skulle åka och handla. Det ville han inte. Så vi får handla imorgon också. Det var inget akut. Han satt stilla och pysslade hela eftermiddagen min bubb. Imorgon ska han åka taxi likadant.

Älskade bubben

Idag när jag hämtade bubben på fritids så satt han med skolan Ipad och visade en tjej i parallelklassen bilder på den. Han tog även kort och visade filmer som de hade spelat in. Han är jätteduktig på den och tycker verkligen om den. Hemma vill han nog leka med den hela tiden om han fick. Han pusslar och grejar.

IMG_0125

Imorgon ska han för första gången åka taxi hemifrån till skolan och hem igen. Spännande! Hoppas att det går bra. Utan förvirrade tårar. Vi ska visa en bild på skolan så att han förstår att han ska dit….

Ikväll innan han skulle få på sig pyjamas var han riktigt trött. Han ville ligga bredvid mig och titta på TV i soffan. Igår kväll låg han läääänge i sin säng innan han somnade. Han hade väl en del att smälta efter den långa kortidsvistelsen.

Röra gör mig ilsk

IMG_0117

Bubben har ju varit på kortids sedan i fredags. Han har haft roligt där och lekt och myst…. MEN hur mycket koll har de… När jag hämtade honom i skolan idag var hans packning där men inte hans bilstol…. Jag ringde kortids och där var den inte…. JAg ringde hallandstrafiken och blev hänvisad till olika taxibolag flera gånger….. Jag blev argare och argare…. Jag hämtade maken och då sa jag till honom att ringa kortids igen och fråga om den var i deras buss…. Och efter en timme ringde de upp och sa att den var där…. Grrrrr Alltså har han åkt till och från skolan måndag och tisdag utan någon som helst bilstol!!!! Kan de inte ens hålla reda på en bilstol. Dessutom har de glömt att packa med hans regnkläder och stövlar…. Hur kan de hålla koll på bubben och hans busiga kamrater och deras mediciner och deras bus och behov om de inte klarar dessa simpa saker. De kommer att få ett mail av mig! DET LOVAR JAG! Jag gillar inte att klaga men jag känner ingen trygghet att lämna min bubb där om de inte kan  hålla koll. Det är ju för att jag blri så trött på att hålla koll hela tidens som vi verkligen behöver dessa kortidsvistelser.