Månadsarkiv: juli 2011

Helkul kväll

Igår blev det inget bloggande. Det hanns inte med helt enkelt för vi var på bröllop. Det var ett bröllop mellan min kusin och hennes härliga man från Elfenbenskusten. De tyckte att det var dags att gifta sig efter 11 år tillsammans och 2 barn ihop. Det var ett jättefint bröllop där de kom med båt och gifte sig med fina sjön Anten bakom sig. Sedan åt vi en trerätters middag inne i Gräfsnäs slottsruin och sedan blev det dans. Bubben tyckte det var jättekul. Han åt av all mat och tre portioner efterrätt (Cream brulé, makens och min och sin). Medan vi väntade på de olika rätterna såg han på Astrid Lindgrens filmer i sin nya DVDfilmspelare.Sedan lekte vi med ballonger och dansade afrikansk dans.

Vi föräldrar blev lite skeptiska inför den afrikanska dansen eftersom bubben inte gillar ringdans(som midsommarafton). Men detta gillade han. Han satt på sin pappas axlar och STORTRIVDES. Han rockade med för fullt. Hans pappa blev jättevarm av att dansa och ha bubben på axlarna. När vi sedan åt tårta så tog han några tuggor och ville dansa mer. Och även om vi såg att han var jättetrött så fattade han inte varför vi skulle gå hem efter tårtan. Här kommer lite bilder från kvällen.

För att riktigt förklara hur kul bubben hade så sov han från 24 – 08. Då kom han in till oss och somnade om och vaknade vid 11. Då har man kört slut på en Anglemannakille om han sover så gott. Dessutom har han varit trött idag.

Lugn en stund

Att ha semester tillsammans med bubben är inte en lugn semester. Oftast får en hålla koll och leda bubben rätt medan den andra grejar med maten eller helt enkelt försöker att ta det lugnt. Men idag efter att vi hade varit en tur till Bäckebol så hade vi köpt en bubbelblåsare och en skumblåsare. Detta gjorde att jag kunde sitta och läsa en tidning och maken kunde greja med sin telefon. Detta kunde vi göra samtidigt. Mycket ovanlig företeelse denna sommar. Båda föräldrarna svensson sitter stilla och bubben är vaken!!!!Förvånad

IMAG1288

Han lekte länge med det och det gick åt mycket bubbelvätska. Jag kan meddela att såpbubbelvatten inte är gott idag heller….. Sedan tvålade han in benen med det och vi gick sedan ner för att svalka två varma föräldrar och en såpig bubb. Vi tog med honom ut i vattnet så han hade inget val även om han talade om att fiskarna fanns där…

IMAG1289

Det kan vara värt att köpa lite lekmaterial så att vi vuxna får sitta lite.

Det fina vädret överaskade oss. Enligt prognosen skulle det regna hela dagen…. Men jag klagar INTE.

Viljor

Idag var vi på stranden igen. Vi hade med nyinköpta leksaker så att bubben hade något att göra. Han lekte med dem riktigt bra till slut. Även om han lyckades kasta sin vattenkanna på en liten tjej som lånade den av bubben…. Han var supersnabb så jag hann tyvärr inte stoppa det. Men det gick bra. Här ser ni hur kul han hade med sanden och sina saker.

Strandlek

Hans mormor och morfar kom också på besök och fick fika och promenad runt campingen. Det tyckte vi var trevligt.

Idag när vi gick i från Nolhagaparken blev bubben plötsligt hungrig och fikasugen. Han skulle dra in oss i badhuset och var jättearg när vi inte gick in där. Han sprang fram till en parkerad cykel och började dra i den rytandes…. Han var mycket frustrerad över att inte kunna förklara för oss. När jag sedan pratade med min pappa om de hade fikat där någon gång så fick jag svaret. De hade varit på en antikmässa med bubben där och fikat. Självklart ville han fika där idag också. Men han fick chokladboll och korv på Maxi istället och det funkade också. Men fy vad frustrerad han var….Ångande arg

Djur

IMAG1267IMAG1268

IMAG1272

Idag åkte vi till Nolhagaparken och tittade på djur. Bubben tycker djur är spännande. Han vill mata dem med diverse pinnar, gräs och stenar. Så efter middagen gick vi ner till sjön och matade änderna. Det var skoj. Även om det fanns en and som var elak mot de andra.

IMAG1283IMAG1287

Sol och bad

Idag har det varit fint väderSol. Så vi har varit på stranden. Bubben visste inte riktigt vad han skulle göra med all sand. Man fick inte kasta den….. Så efter ett tag låg han i sanden och sedan var han mycket sandig.

IMAG1259

Hans pappa lyckades lura ut honom i vattnet och fick honom badad och doppad. De såg även fiskar och då vill inte bubben bada där mer. Han försökte tala om för alla andra som var i närheten på stranden att det var fiskar i vattnet. De var måttligt intresserade.

IMAG1262

Efter denna fiskupplevelse höll han sig inne vid land. Han bubblade i vattnet med ett lååångt sugrör vi har köpt.

IMAG1265

Sedan åt vi lite lunch och åkte in till Alingsås och handlade en ny grill och lite mat och dryck.

Campingmys igen

Idag for vi iväg på camping igen. Bubben tyckte det var bra att vi inte åkte lika långt denna gång. Vå åkte till en camping som vi var på för några år sedan. Men då hade vi vårt lilla tremannatält. Nu har vi hus och husvagn. Just nu håller bubben på att somna och sover väl snart(förhoppningsvis). Han skulle absolut ha med sig Pippi och idag ville han inte ha mig liggandes bredvid efter att vi hade sett filmer på min telefon.

IMAG1249

Tecken

Här är bubben och hans pappa på Astrid Lindgrens värld. De tittar på hönsägg, men bubben vill se Pippi Långstrump. Det visar han genom att peka på huvudet. En av favvolåtarna av Astrid Lindgrenslåtarna är “Världens bästa Karlsson” När han lyckas pilla fram den på Ipaden eller vill ha hjälp att hitta den pekar han på taket.

IMAG1189

Vill han träffa sin lilla kusin eller hör om henne så hämtar han en bild på henne(fysisk eller i ipaden) eller viftar med armen. Vill han ha sugrör fnyser han med näsan. Det gör han även om han vill leka med ballonger. Det är några exempel på hur bubben kommuniserar. ÄR han hungrig går han och försöker ta det han vill ha själv(godis, bröd eller något annat).

Norge….

Den här bilden tog vi den 27 maj när vi hade varit i Oslo med MSC Orchestra. Mina tankar går till Norrmännen och det fruktansvärda som har hänt där. Hur kan sånt hända?! Vi har följt nyheterna under dagen och jag lider med de som var med på ön och alla anhöriga till döda och skadade.

IMAG0930

Vi har haft en lugn dag och varit på Maxi och handlat. Bubben fick en skiva med Astrid Lindgrenslåtar och kortare sagor. Han ville lyssna på sagorna när han skulle sova. Och på Ipaden har han lyssnat på sångerna. Han sätter igång Spotify och pillar runt och skickar låtar till makens arbetskamrater… De blir lite förvånade….

Hemfärd

Idag åkte vi hem. Det var så blött. Inatt regnade det massor och blixtrade och dundrade massor. Så en husbil hade jättesvårt att komma loss från leran. Det hjälpte inte ens med traktor. När vi åkte höll de på att lägga grus under hjulen. Hoppas att de kom loss till slut. De fick hjälp av campingpersonalen.

Att åka bil i ca 5 timmar tycker bubben är tråkigt. Han vill komma hem med en gång. Att sitta still och inte göra något går bara inte. Han krånglar av sig säkerhetsbältet och grejar med det han hittar. Han hittade bl.a. en våtservettsförpackning och drog ur alla förpackningar. Sedan använde han själva förpackningen genom att peka på bebisen och förklara att han ville hem till kusinen. Han frågade om vi var framme snart mååååånga gånger. Vi fick muta med godis, bullar m.m. Vi stannade vid en mack och fyllde på färdkosten(godis) och bubben snodde även åt sig en krokofant som vi fick betala. Han är supersnabb när han har ett mål eller får en idé. När vi väl kom hem och hade packat in allt som skulle in i radhuset gick han och maken över till kusinen och de fick leka lite. Mycket bra tyckte båda barnen.

En mystisk sak har hänt medan vi var borta. Någon har klippt vår häck på baksidan. Och fint är det gjort också. Det är inte svärföräldrarna och det är inte svägerskan…. Vem kan denna snälla person vara? Den snälla personen hade inte klippt grannens häck.

Här ser ni hur kul man kan ha när man kastar saker. Här kastas flygplan.

Flygplanslek i Gamleby

Mysdag

Idag regnade det fram till ca 13. Då mös vi i husvagnen och åt både frukost och lunch. Lunchen var så lyxig. Bubben var supernöjd. Det var nudlar…. Mycket billigt i alla fall.

Här ser bubben på film och tuggar lite på ett grytunderlägg medan de väntar på att lunchen ska bli färdig.

IMAG1236

Sedan åkte vi till Västervik. Där åkte vi mest runt och inte visste vart vi skulle. Men vi stannade till på Biltema och köpte lite grejer och Coop extra och köpte mat. Bubben fick ett slags träpussel och två flygplan som han och pappa satte ihop. Sedan lekte vi med flygplanen tills de gick sönder.

IMAG1237

Kul med flygplan.

IMAG1238 IMAG1241
IMAG1242 IMAG1246

Till middag idag åt vi laxbullar i ostsås och makaroner. Våra magar behövde vila från grillad och stekt mat. Så då passade snälla laxbullar bra. Och bubben tycker om det också. När vi skulle åka iväg och handla idag frågade bubben om vi skulle hälsa på pippi idag också genom att peka sig på huvudet. Det gjorde han mycket igår när vi var på ALV. Pek på huvudet är tecknet för pippi bl.a.