Månadsarkiv: juni 2011

Mystik…..

IMAG1099

Mina pumpskott försvinner….. Jag tror det är någon som äter upp dem… För nu tror jag inte på dålig jord när skotten försvinner och det liksom är ett hål kvar.

IMAG1100

Fallet med min potatisstick är löst Misstänker att bubben har använt den till att panka badbollar med. Men själva stickan är fortfarande borta….

IMAG1104 En död fågel hittades idag. Den har säkert flugit in i en ruta eller något…. Stackars Nötväckan (tror jag).

Men nu har jag bara en arbetsdag kvar tills semestern börjar. Äntligen. Mannen har fixat och grejat i husvagnen hela veckan. Nu ska vi bara packa in grejer i den.

Lek

Även idag har bubben lekt med bubblor och vatten. Han är verkligen inne i en sådan fas.

Men innan han fick göra det idag fick vi vänta på att snickarna från trädgården hade gått. För bubben sprang som vanligt själv till vårat hus. Jag släpade på diverse väskor och påsar. Jag hör en mycket glad bubb och en herre som säger nej inte så…. Det var snickare som bytte ut sliten panel på vårt hus och bubben skulle låna deras skruvdragare….. Så vi gick in och tittade på Pelle svanslös en stund.

Men sedan blev det lek. Han vattnade även mina blommor med diksmedelsvattnet… undrar vad de tycker om det……

IMAG1102

Han hällde ju ut diskmedel utanför dörren igår och det var ganska klibbigt där så jag spolade rent där också. Så här kul hade han igår med alla bubblor.

IMAG1088

Dockan fick sig ett bubbelbad.

IMAG1093

Bubbla in….

IMAG1097

Och hälla

Bubblor

Bubben är inne i en bubbelperiod. Det går åt mycket tvål och diskmedel och sugrör här hemma. Men idag lyckades han smita förbi mig och tömma allt diskmedel vi hade hemma i små byttor där ute. Sedan hämtades lite vatten och sugrör och det bubblades på…. Ingen idé att bli arg. När han är så glad.

bubbel

Idag när jag hämtade honom på fritids var alla inne och tog det lugnt från värmen. De låg och såg på film i puffar med en popcornstrut var. Han var mycket nöjd.

Imorgon får jag hämta han en timme senare. För de är på besök hos en av fröknarna. Då tar jag och handlar innan jag hämtar honom.

Nu har jag bara 1,5 jobbdagar kvar innan 5 veckors semester…. Och min halva dag imorgon ska jag planera och laminera. Värmen tar paus och det kommer komma lite regn några dagar. Men hoppas att värmen och solen kommer tillbaka snart igen för nu blir ju JAG ledig och husvagnssemester väntar.

Lyxjobb

Det anser jag att jag har haft idag. Men det är väl också det ända lite lyxigare som vi på fritids har. Vi tog fritidsgruppen och åkte till havet. Vi badade, solade, åt pannkakor mellan 10 – 13:30….

Bubben har också haft en spännande dag på sitt fritids. De hade åkt till Kungsbackas flygfält och sett ett litet flygplan flyga och landa. De fick även provsitta i det. Sedan fick de fika MYCKET. Eftersom en av barnens mamma jobbar på ett bageri. Väl hemma fick han leka med vatten och bubblor. Vid ett obevakat ögonblick tog han in baljan och tämde den i hallen. Det var mycket vatten överallt. Det hade till och med runnit in i förrådet. Medan jag hivar ut alla saker och torkar med handdukar försöker jag få bubben stanna ute så att han inte halkar och slår sig. Jag är MYCKET arg och skriker och gapar och torkar, Medan jag gör det hittar bubben bl.a. potatis och skohorn och kastar på mig…. Hur är man pedagogisk i en sådan situation….?Förvirrad

Sedan gick vi in och mös i soffan. För jag kände att vi behövde lugna ner oss en hel del.

Här går bubben och min make och tittar på båtar i Askim.

IMAG1082

Soligt väder

Nu är det varmt väder. Härligt. Jag älskar när solen bränner. Imorgon kan man utnyttja sitt jobb. Då ska vi åka till havet och bada med barnen. Underbart.

Bubben hade varit ute mycket idag och lekt med vatten. Imorgon ska de åka till något flygfält och titta på flygplan.

Och som laddning till jobbet idag hörde jag Göteborgslåten! Den blir jag glad av!

Göteborgslåten med Mats

Bilder från Midsommar

Tågar upp till dansbanan. För att sedan gråta av alla intryck vid dansen men bli glad när han fick fiska fiskedamm.

IMAG1069

Där fiskade han upp såpbubblor och vattenpistol. Såpbubblorna roade vi sedan lillkusinen med.

IMAG1075

Och när mamma och pappa hade sovit lite var det fest på kvällen där vi sjöng och åt.

IMAG1079

Han sov gott hela natten och vi med.

Men natten till idag vaknade han 05. Det tyckte hans farmor och jag var liiite väl tidigt. Men som plåster på såren hade grabbarna i tältet fryst inatt.

Trött och bra dag….

Gårdagen blev lång eftersom bubben ansåg att morgonen började 02…. Han försötke sova i en timme sedan gav han upp och rensade ut både våra garderober och sin egna. Men vi gick inte upp förrän vid 08 och då började vi packa för avfärd till Askim. Där firade vi sedan en mysig midsommarafton. Vi höll i traditionen att gå till dansen och gråta och sedan bli nöjd och glad vid fiskedammen. Men bubbens kusin gillade verkligen att dansa och bubben var orolig för henne….
På kvällen blev det ännu mera sill och potatis och nubbar. Bubben blev till slut tröt så vi gick hem. Farfar och pappa sov i tältet och bubben och damerna sov i stugan.
Idag har vi tagit det lugnt och gått promenad.

Kort jobbdag

Eftersom det är torsdag idag slutade jag 12:30. Då hämtade jag bubben och vi åkte och provade ut ett par inlägg att ha i skorna. Eftersom han är ganska plattfotad. Då kanske han snubblar mindre. Bubben gillade undersökningen. Han fick springa i korridorer medan de tittade på hur han gick. Han sprang och skrattade. Jag fick frågan om han alltid är så här glad. Och jag svarar för det mesta.

Imorse väckte vi honom och maken satte på honom kläderna i sängen och han låg och mös bredvid pappa innan jag blev färdig. När vi skulle gå märkte vi att han hade kissat genom allt och han fick byta blöja och kläder innan vi åkte till skolan. Bubben var arg på mig. För han tyckte väl att det var för mycket byte av kläder och att det skulle varit mysigare att mysa i sängen. Men när vi väl hade kommit iväg och han fick tuggummi i bilen så var han nöjd.

När vi hade provat ut inläggen åkte vi till Kungsmässan och fikade(bubben beställde detta), kollade i leksaksaffären, lämnade in Melatoninlicensen på apoteket och handlade.

Sedan åkte vi äntligen hem. Hemma lekte bubben med sugrör, tvål och vatten. Full rulle som vanligt alltså. Ikväll åt vi indiskt med naanbröd och raita. Gott och bubben mölade bröd.

IMAG1029

Imorgon är det midsommar och vi ska sova i tält som vi brukar. Så vi hoppas på att det inte regnar för mycket i alla fall.

Glad midsommar på er!

Firande

Igår blev det inget bloggande för då var jag på restaurang med mina kollegor. Vi var på The square. Det var en jättebra restaurang. Jag åt först vitlöksbröd. Det var knapringt, gott och mycket. Detta doppades i aioli .mmmmm gott. Sedan tog jag murarpasta. Jag blev jättemätt. Vi hade trevligt och skrattade och tjattrade. Här kommer menyn.

På jobbet idag har vi firat midsommar. Vi klädde en majstång och dansade och sedan åt vi minsommarlunch. Gott och trevligt.

IMAG1068

Jag hämtade även bubben idag från kortids och han verkar ha haft det bra. Han var glad att jag kom och ville berätta mycket. Det är bara så svårt att förstå allt….